Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

kotasbk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už by to chtělo nějakého sith a pořádnou řežbu jako ve trojce v pomstě sithů. Snad ta pomalovaná jedi nulka nepřežije do dalšího dílu. Opět se ale ukazuje, že jediové nejsou schopní spolupráce. Tahle je zalezlá někde na planetě, kde nikdo nežije, stejně jako ten zelený skřet Yoda. A snad si "malý Yoda" vybere správnou stranu, protože jedině sithové dokáží pořádné věci. Jediové dokázali jen prohrát. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Konečně se něco začalo dít a celý příběh někam vede. Holt bez Jediů není Star Wars. Ashoka ihned vzbuzuje respekt, a byť tuhle postavu z Klonových válek neznám, očividně není radno se s ní srát. Malinko mě zarazil její křiklavý vzhled, který nezapadá do vizuálu seriálu a v každém záběru trčí ven. Na druhou stranu je to kopie 1:1 animovaného originálu, takže není na co nadávat. Obsazení rovněž trefné. Kdo ví, jak by vypadal live action Homer Simpson? Přesto nepovažuju 13. kapitolu za dokonalou pro své kvality, ale nakopnutí příběhu správným směrem. Příště už by k tomu nemuselo dojít až v půlce série. Filoni natočil druhý nejlepší díl, ale zároveň ukázal, že nezvládá reálnou akci a budování napětí. Souboj světelný meč vs. tyč mohl být epickou událostí s prvky z filmu Tiger a drak, místo toho je to PG-13 sestříhaný bordel, který se vždy utne v nejlepším okamžiku. A Michael Biehn tam dělal jako co? Nicméně chválím opět loutku Baby Yoda (Grogu), která nám i tvůrcům dokazuje, jak je důležitá hmatatelná rekvizita. Myslím, že by si k němu nikdo nevytvořil takovou oblibu, kdyby šlo o i sebelepší CGI animaci. Jsem rád, že mám, co chválit. 85%. ()

Reklama

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je tá súťaž o najškaredšieho psa a vždy víťazia také vypĺznuté príšery s dvoma troma "vlasmi", tak tá planéta tu mi ich evokovala... Najškaredšia planéta ever. x'D To len žartujem, má svoje "nindža čaro"... (: Celý diel je nindža inspired... Jedi nindža, so cool, so pretty ♥ :) Pri súboji s hlavnou antihrdinkou vidno pekné nindža topánky, ku koncu nindža držanie meča......... proste nindža fanboy heaven :)) ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní westernová epizoda zasazená div ne do prostředí starověký Asie. "Baby Yoda" dostal jméno, který je roztomilý skoro jako on sám, a přitom nijak blbý, Ahsoka Tano má v podání Rosario Dawson přesně ten typ vševědoucí moudrosti Jediů, který známe z Lucasových epizod, a old-timery potěší i přítomnost Michaela Biehna (Kyle Reese v prvním Terminátorovi, Hicks ve Vetřelcích), který si svou vedlejší roli opravdu užil! Vizuál mi přišel úplně v pohodě a osobně bych na jednotlivý díly Mandaloriana chodil do kina mnohem radši než nedávno filmovou Star Wars produkci. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plakal jsme štěstím! ÚŽASNÁ EPIZODA! Pro mě osobně se jedná prozatím o nejlepší epizodu. Ashoka se mi líbila, ale na začátku jsem měl pocit, že si Rosaria vzala na sebě cosplay Ashoky a hraje si na ni. Ale to se po chvíli změnilo a začal jsem v ní vidět Ashoku. V pohybech mě Ashoka lehce nepřesvědčila, plus ty její "vlasy" neodpovídají délce z finále seriálu Rebels, ale jak řekli sami tvůrci, bylo to kvůli akčním scénám, kde by ty delší "vlasy" vypadali divně, takže jsem ochoten to odpustit. Konečně jsme zjistili jméno Baby Yody, plus závěrečné překvapení v odhalení jedné postavy, kterou fanoušci Star Wars moc dobře znají byla překvapující a zároveň potěšující. Dave Filoni na hrad! Tvůrci dávají fanouškům to co chtějí a toho si neskutečně vážím! Jen tak dál. Doufám a věřím, že jsme se s Ashokou neviděli na posled. P.S. Vidět ji se světelnými meči byl nerdí orgasmus. Miluju to! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Bojové droidy v tejto epizóde hovoria jazykom Huttov. (ČSFD)
  • Dôvodom, pre ktorý sa Ahsoka rozhodla necvičiť Dieťa (ktorého meno Grogu nám bolo odhalené v tejto epizóde) je ten, že jeho citová naviazanosť na Mandaloriana by ho mohla urobiť náchylným k temnej strane. Toto priamo odkazuje na osud Anakina Skywalkera, ktorý bol Ahsokiným majstrom. Ahsoka používa taktiež podobné argumenty, aké použil Mace Windu (Samuel L. Jackson) v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999), keď odmieta trénovať Anakina. (ČSFD)

Reklama

Reklama