Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Skvělý, takže nová trilogie udělala Star Wars ostudu tím, jak byla nekoherentní a lajdácky napsaná, a Mandalorian jim zase dělá ostudu tím, že si tahá nejlepší věci z lore, a pak je přetavuje v béčkové epizody Hvězdné brány. Celý ten díl vypadá, jak kdyby vznikal v amatérské produkci s budgetem východoevropského akčního filmu s Brucem Willisem v roli záporáka. Sorry, miluju Star Wars, but not like this... ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všichni jsme jeden. Vše je jedno. Světlo, Temnota… Jen cesty jsou vždy dvě." Normálně nehodnotím každou epizodu zvlášť, ovšem u téhle udělám vyjímku. Ashoka a její cit pro světlou sílu, mě maximálně udivil. Jsem milovníkem světa Star Wars a velice mě zajímá směr, který si malý "Grogu " vybere. Přehlídka se světelnými meči, mému oku opravdu moc lahodila. ()

Reklama

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní westernová epizoda zasazená div ne do prostředí starověký Asie. "Baby Yoda" dostal jméno, který je roztomilý skoro jako on sám, a přitom nijak blbý, Ahsoka Tano má v podání Rosario Dawson přesně ten typ vševědoucí moudrosti Jediů, který známe z Lucasových epizod, a old-timery potěší i přítomnost Michaela Biehna (Kyle Reese v prvním Terminátorovi, Hicks ve Vetřelcích), který si svou vedlejší roli opravdu užil! Vizuál mi přišel úplně v pohodě a osobně bych na jednotlivý díly Mandaloriana chodil do kina mnohem radši než nedávno filmovou Star Wars produkci. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávané shledání Baby Yody s "jeho druhem", na které nás navnadilo a připravovalo x předchozích epizod, je nakonec celkem dost antiklimaktické, Ahsoka nám v podstatě sdělí že sorry, musíte jít zase o dům dál a zkusit to u jiných Jedi, přičemž sama podotkne, že jich už moc v galaxii není, resp. ona sama pravděpodobně o žádném dalším neví, čili ta cesta na další planetu může být naprosto k ničemu a zbytečná, navíc když nebyla schopna pomoct ona, tak proč by jiný Jedi měl uspět? Plus souhlas s dO_od, tento díl byl v podstatě epizoda SG1 - O'Neill a jeho tým přijdou do zaostalé vesnice, která je pod krutovládou Goaulda XY, kterého však nakonec po epické přestřelce přemůžou a tento primitivní svět zachrání, the end... ()

Fearghast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí tragické epizodě příjemný návrat k naprůměrné produkci a hereckým výkonům (tedy vyjma té Jedi, jejíž výraz plynule přechází mezi dvěma extrémy "roztomilý Joda" a "zácpa"). Michael Biehn rozhodně potěšil, ač jeho role byla malá. Pomalá, příjemná epizoda s minimem vycpávek, lepší příběh probíhající epizody vs. co nás bude čekat v budoucnu by určitě potěšil, ale ... jen tak dál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama