Reklama

Reklama

VOD (1)

Aby mohl bojovat proti zbytkům Impéria, musí Mandalorian vyhledat pomoc starého nepřítele. (Disney+)

Recenze (59)

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další řemeslně kvalitní epizoda, na kterou bych si zašel do kina. Ale je tu i pár nesrovnalostí. Třeba Mayfelda jsem si z první série pamatoval jako vrcholně odpudivýho šmejda, ke kterýmu jsem pociťoval div ne skutečnou nenávist:)) A tady je to najednou sympaťák roku. Tak to je na můj vkus hodně velkej charakterovej skok. Naopak potěší záporácký ksicht Richarda Brakea, kterýho si budete vybavovat z prvního Kingsmana i z Batman začíná. Ovšem o jiném, mnohem očekávanějším "ksichtu", to zas tak moc říct nemůžu, protože mi připadá, jako kdyby se sem vyloupl přímo z úplně jiného známého seriálu...:)) Díl je jinak plnej napínavý akce, ale směrem k celkovýmu příběhu se toho tady zas tak moc nestane, což je zvláštní, když se blížíme ke konci. Přijde mi, že toho do poslední epizody zbývá vyřešit ještě hodně a že už na to všechno nebude čas... Cliffhanger nás nemine, to je jistý, tak uvidíme, v jakým bodě nás Favreau a spol zanechají tentokrát. // Filmový, seriálový i jinak popkulturní články a zajímavosti čtěte na instagramu, profil instageek_cz !:) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se děj nijak zvlášť neposunul a po obsahové stránce je to klasická epizoda z animovaných CW, mělo to grády a ten správný SW smrádek. Jak vidno, není potřeba lézt fanouškům do zádě nostalgickými návraty a ne každá epizoda musí obsahovat šokující zvrat. Chemie mezi postavami fungovala na jedničku. ()

Reklama

Kelly2502 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá skutočne vynikajúca epizóda seriálu (nie len série)! Postavená na postavách, na ich konfliktoch a príbehu, ktorého hnacím motorom sú ich rozhodnutia a nie nejaká vonkajšia sila. K tomu skvelá honička s pirátmi, ktorá predčí asi aj scénu s červom z prvého dielu tejto série, pár super záberov a Bill Burr, ktorý by si zaslúžil väčší priestor v ďalšej sérii. Presne takto som si pred rokom predstavoval, že bude Mandalorian vyzerať. Škoda, že už ostáva len jedna časť pred ďalším dlhým čakaním. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney+ || Konečně se do Mandaloriana vkradlo nějaké napětí. Můžu říct, že velmi intenzivní napětí. Celá epizoda je opět jedna velká akční scéna, tentokrát však lépe natočená než v úvodních dílech. Chválím spolupráci mezi postavami, které mezi sebou koněčně budují vzájemný vztah než jen "pomůžuti a už tě nikdy neuvidím". Sice by to chtělo na předposlední epizodu větší tah na branku, stále mám totiž pocit, že jsme teprve za druhou půlkou, no alespoň se nezpomaluje. Bohužel se obávám, že závěrečný díl skončí téměř stejně jako v první sérii a budeme muset zase čekat na třetí. Záporák, kterého už známe, má stále málo prostoru a až moc s ním šetří. Každopádně Rick Famuyiwa se zařadil mezi čtveřici nejlepších režisérů seriálu. 90%. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxom je, že sa jedná u mňa (zatiaľ) o celkovo najlepšiu epizódu seriálu, a zároveň je to prvá epizóda, kde sa neobjavil náš zelený priatelíček. A nie som tu jediný, kto má takéto pocity z "Chapter 15: The Believer". Presne takto by som si vedel Mandaloriana predstaviť, keby sa dejová linka s Groguom skončila. Ako ja ho mám rád aj seriál je parádny, len už cítim, že by sa to malo posunúť ďalej. Fakt nechcem, aby témou celého seriálu bol Grogu a záležitosti s ním súvisiace. Dúfam, že vo finále ho Mando predá do rúk Ahsoky, čo by bolo skvelou témou pre jej už oficiálne oznámený seriál. Zároveň by sa v tretej sérii "The Mandalorian" mohli riešiť iné veci, napríklad samotní Mandaloriania, ktorých tu už bolo bohato veľa. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Boba Fett (Temuera Morrison) prohlásí v této epizodě, že se nemůže zúčastnit infiltrace imperiální základny, protože by mohli poznat jeho obličej. Není to samozřejmě proto, že by někdo znal obličej Boba Fetta, ale proto, že by starší imperiální důstojníci mohli poznat obličej, který měli všichni klonoví vojáci (Clone Troopers), kteří tvořili armádu Republiky a také Impéria (při jeho vzniku a ještě mnoho let poté), než byli postupně nahrazeni klony z jiných genetických zdrojů nebo častěji obyčejnými lidmi. (Sidarius)
  • Monológ, ktorý v závere epizódy prednesie Din Djarin (Pedro Pascal) Moffovi Gideonovi je rovnaký, aký predniesol Gideon v epizóde The Reckoning (S01E07). (ČSFD)
  • Boba Fett zničí v závere dve TIE stíhačky pomocou seizmických naloží, ktoré vypustí zo svojej lode Slave I. Rovnakým spôsobom sa jeho „otec“ Jango Fett snažil zbaviť Obi-Wana (Ewan McGregor), ktorý prenasledoval Slave I v Star Wars: Epizóda II - Klony útočia (2002). Zaujímavé je tiež, že sa toho zúčastnil aj Boba Fett, vtedy ešte ako malý chlapec. (ČSFD)

Reklama

Reklama