Reklama

Reklama

Pán času - Série 11 (2018) (série)


The Woman Who Fell to Earth (S11E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Nově zregenerovaný Doktor dopadá do Sheffieldu, kde potkává policistku Yaz, Ryana, jeho babičku Grace a nevlastního dědu Grahama. Doktor, zmatený a dezorientovaný z nedávné regenerace, musí nejen objevit svoji novou identitu, ale i zastavit mimozemského lovce, který přišel na Zemi za účelem ulovit svoji lidskou kořist a odvést ji na svojí domovskou planetu. (MrMartinTm)

(více)

Recenze (16)

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulí Doktorové ale měli svoje úvody lepší, akčnější a zábavnější. Dlouhé vysvětlování myšlenkových procesů Doktorky od příběhu odrazovalo, a tak si myslím, že měli něco vystříhat, aby díl dostal spád. Bohužel hodnocení nové epizody je pouze sotva na průměr 60 % ()

Šimpy

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénaristicky to funguje, až an jednu zkratku, kdy jsem vůbec nepochopil, jak se dostaly k tomu uzlíku hadů. :-D Záporák i feeling v poho. Ale to, co má Doktorka Kdovíjaká ve scénáři by zvládnul i chlap a byl by mi sympatičtější. A v závěru z ní dělaj citlivku, která se svěřuje s tím, jak ztratila rodinu? Doctor se o své pocity nikdy moc nedělil, spíš to uzavíral do sebe. No, a aby toho nebylo málo (SPOILER), tak se v rávěru obětuje černoška a úplně zbytečně, záporák pryč, bomby odjištěny...takže to klubko by vybuchlo stejně. (pochooil jsem to tak, že sice předalo ty bomby, ale že došlo k jejich zkopírování, nikoliv jen přenosu). ()

Reklama

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Se začátkem nové etapy seriálu jsem nadmíru spokojená a i když by se mohla najít nějaká drobná kritika, hodnotím epizodu plným počtem právě za ten sympatický bold move, který přinesl seriálu novou krev a osvěžení, kterého bylo potřeba. Moffat rozhodně nebyl špatný a stojí za některými z mých nejmilovanějších epizod, seriál však v jeho rukou dozrál, přezrál a tlel. Musím se přiznat, že jsem o DW v průběhu Capldiho éry naprosto ztratila zájem, protože se stále více přibližoval přeplácanému paskvilu. Nová série s novým Doctorem a Chibnallem v čele ale přinesla v prvním díle něco nového a nápaditého, co mě přitáhlo zpátky. Při prvních spekulacích o ženské Doktorce jsem měla trochu obavy, ale při zhlédnutí Jodie v jejím oznamovacím teaseru mi bylo jasné, že ji budu milovat - a tady mi to potvrdila. Její Doctor se v mých očích podobá Tennantovi a odlišné pohlaví na sebe nestrhává pozornost, jak se mohl někdo obávat - kromě uznání typu "oh, jsem žena, zajímavé" jde o další v řadě sympatických osob, které si doktora zahrály. Jodie byla jako ryba ve vodě a okamžitě jsem jí uvěřila a přijala. Líbí se mi i noví společníci, kteří sice ještě neměli šanci plně se předvést, jde ale o fajn a celkem skromnou partu. Oceňuji i přítomnost staršího společníka Grahama. Už mě unavovala formulka o krásné mladé společnici s veledramatickým vesmírným super osudem, kolem které se bude točit celý děj. ()

versus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milujem predchadzajucich "Moffat" doktorov, vazne jo. Ale pilot s novou doktorkou bol tak fresh a punchy, ze odpustim aj nie az tak silny scenar. Uzival som si hlavne to, AKO to vyzera, ako to znie (hudba ala Ben Frost miestami prekvapila) a nemozem si pomoct, aj genderovo a rasovo vyvazeni spolocnici su mega. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už to tak bývá, tak většina fanoušků bude seriál o doktorovi dělit na období před, během a po Moffatovi. Že se mi nejvíc líbily právě jeho epizody, jistě není náhoda. Hravost, originalita, neotřelost a charisma i u vedlejších postav, dělaly z Doktora Who výjímečnou záležitost. Nevadí mi, že je doktor žena, nevadí mi procpání etnických skupin mezi ústřední postavy...všichni jsou víceméně sympatičtí, ale ten scénář... . Vtip nula, originalita 10%...béčkový námět. Před lety mě první kontakt s tímto seriálem přibil k obrazovce. Po The Woman Who Fell to Earth, nemám potřebu vidět další. Whittaker tlačí na pilu a hledá si polohu, ve které by byla TEN doktor. Zatím jí scénář vůbec nepomáhá a přestože se to možná nakonec rozjede, já u toho nejspíš nebudu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Název epizody odkazuje na knihu „The Man Who Fell to Earth“ (v češtině vyšla pod názvem „Muž, který spadl na Zemi“), kterou v roce 1963 napsal Walter Tevis. (MrMartinTm)
  • Bradley Walsh v tomto díle hraje postavu Grahama, ze kterého se následně stane společník Třináctého Doktora (Jodie Whittaker). Nejedná se ovšem o Walshovu první roli v tomto fikčním světě. V roce 2008 si zahrál epizodního záporáka, principála Spellmana, ve spin-offovém seriálu Dobrodružství Sarah Jane (od r. 2007). (MrMartinTm)

Reklama

Reklama