Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (70)

silentname 

všechny recenze uživatele

Laika sú späť. Možno nie vo svojom najlepšou filme, no "Missing Link" je príjemné komické dobrodružstvo, ktoré som si užil. V prvom rade musím opäť pochváliť kvalitné animácie štúdia Laika. Sú vynikajúce. Nech sa naši hrdinovia nachádzajú kdekoľvek, vyzerá to vynikajúco. Rovnako aj postavy vyzerajú skvele. Ich dizajn je skvelý a rovnako to platí aj pre nášho pána Spojku. Adaline je podľa mňa najlepšou postavou a je to skvelé dobrodružstvo. Okrem toho akčné scénky vo filme vyzerajú výborne. Máme tu skvelú naháňačku na parníku, ktorá vyzerá absolútne skvele. Príbeh je možno dosť predvídateľný a chýba mu nejaká energia, no tie akčné scénky to občas vedia trošku vynahradiť. Humor filmu je rovnako dosť dobrý. Síce som sa nesmial často a hlasno, ale úprimne. Takže dojmy v tomto smere sú pozitívne. Zloduchovia filmu moc zaujímaví nie sú, no hrdinovia sú podľa mňa dosť dobrí. A srdce filmu je rozhodne na správnom mieste. Dokonca si myslím, že si deti môžu aj z filmu niečo odniesť. Takže zoberte deti do kina a pozrite si ho. Ide o dobré dielko. Hodnotenie: A- ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět mě v očekávání dětské taškařice s mluvícími příšeráky dvakrát nelákal, o to spokojenější jsem, že se z něj vyklubalo půvabné neinfantilní dobrodružství, v němž poslední (mluvící, inteligentní, ironický) seskveč hledá v Himalájích své vzdálené příbuzné, yettie. Milý konverzační humor sympatických postaviček převažoval nad výpravnými akčními atrakcemi, přehlednými a nezběsilými, které schopná režie zabalila do uchvacující "stop motion" animace a zdařilé hudby. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dějově chabé (pořád se jenom někam putuje a v mezičase se vždycky pomlátěj), gagově průměrné, přesto mi to tak nějak nevadilo, asi i díky zpracování. A taky díky tomu, že tam nejsou žádní malí zkurvenci žlutí nebo podobní pro dětičky. Na druhou stranu to tím pádem není moc pro dětičky a Valérie se po hodině nudila, ale pak Yetti na závěr zaprděl pusou, kino vybuchlo smíchy, cestou ven dostala obrázek Yettiho, takže prej dobrý. Za mě přesně průměr a když se podívám na audioobsazení, v originále to muselo být výrazně lepší. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad první animák od Lajky co se mě líbil a není blbý a stupidní (zdravíme Kubo a 2 kouzelné meče). Má to dobrý příběh (Pixar by se mohl učit) humorově je to více vtipné než trapné (což je snad u Lajky poprvé většinou převládají trapné scény nad vtipnými) a pěkně to osýpá tak, že se pořád něco děje. Prozatím animák roku uvidím co předvede Frozen 2 letos tam moc velká konkurence není totiž. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Studio Laika se tentokrát nechalo trošku unést a místo skvělého a promyšleného příběhu nám připravili poměrně nudný příběh, který ničím nepřekvapí a nezaujme. Určitě nemohu zapomenout na krásnou stylizaci a animaci, kterou Laika prostě umí a tady je to značně vidět, humor je jako na houpačce a vy vlastně nevíte zda se máte smát či ne. Celkově se jedná o dost průměrný animák od skvělého studia a doufám že se Laika poučí a příště přijde s totální bombou jako byl Kubo a kouzelný meč. 5,5/10 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Příběh se odehrává kolem roku 1886. (ČSFD)

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama