Reklama

Reklama

Já jsem vrah

(seriál)
  • Velká Británie I am a Killer
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 25 h 28 min (Minutáž: 40–53 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

V tomto kriminálním seriálu vypráví nechvalně známí vrazi své příběhy ze svého pohledu svými mrazivými slovy. (Netflix)

Recenze (16)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě dostal! Je to skvěle natočené, kde Vám o tom povídá prvně ten člověk, co spáchal zločin a postupně se tam objevují další osoby, které s tím měli co dočinění třeba, či jsou z rodiny, přátelé apod..a postupně se dozvídáte plno dalších informací a vy si říkate, kde je tedy pravda...Tohle se jim tedy luxusně povedlo :) Je to jasné, svižné, hezky natočené a pak si říkám, že život jaký žiju, je naprosto báječný :) ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Další z povedených netflixáckých "true crime" sérií. Schéma jednotlivých dílů je vždy stejné - počáteční verze osudových událostí z pohledu usvědčených vrahů je následně konfrontována s výpovědmi jejich příbuzných, pozůstalých, vyšetřovatelů, psychologů aj., přičemž mnohdy vyjdou najevo dosti překvapivé a znepokojivé skutečnosti. Hrstka hlavních protagonistů zřejmě skutečně upřímně lituje svých činů, ke kterým je dohnala drogová závislost či traumatizující dětství, povětšinou se však jedná o zkušené manipulátory a sociopaty, kteří se pouze snaží získat sympatie okolí, doufajíc v podmínečné propuštění. Nutno dodat, že seriál se z drtivé většiny natáčel v Texasu a na Floridě, tudíž většina z "hlavních hrdinů" již život mimo věznici nepozná a některé z nich čeká dokonce smrtící injekce. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seroš mě pro změnu (včera jsem opěvoval Vrahouna přiznavače) vůbec, ale vůbec nebaví. V hlavní roli pachatelé hrdelních zločinů, posloucháme jejich tklivé životní příběhy a občas jsou konfrontováni s rodinnými příslušníky. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Vizuálně průměrný dokument, jehož hlavní zbraní je samotná dramaturgie a výběr účinkujících. To, co předvádějí tvůrci se skladnou jednotlivých dílů, je opravdu až neuvěřitelné. Perfektně užité detektivní prvky a prostor daný samotným vrahům, ale i příbuzným obětí, detektivům, prokurátorům a právníkům vás u každého dílu nutí přemýšlet o motivu vraždy a o tom, proč se z hodných dětí stali vraždící maniaci. Není to nic jednostranného. Není to ve stylu "koukejte na tu zrůdu a zachvíli vám řekneme, jak to ve skutečnosti bylo". Vracíte se do dětství oněch vrahů, zjisťujete, že vězenský systém v americe nevede lidi k nápravě, někdy narázíte na okolnosti, které vás nutí přemýšlet o tom, že ta vražda byla v "pořádku". A i když se to okolo 6. dílu začne malinko okoukávat, díky skvěle vybraným vrahům a jejich příběhům, to celé zhltnete jako kulky, které by do vás někteří z nich s přehledem napálili. Silné čtyři hvězdy. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Všichni vězňové mají společnou jednu věc. Nikdo nepochybuje o své vině. Každý má svůj názor a oddůvodnění, proč daný zločin spáchali. Ze začátku si tak vždy poslechneme verzi odsouzeného. Misky vah se však v některých dílech pořádně přehupují a jakmile začnou mluvit prokurátoři, kriminalisté nebo určití svědkové, může být trošičku těžší přiklonit se k jedné či druhé straně. Nejzajímavější chvíle nastává tehdy, když je vězeň konfrontován nahrávkami o výpovědi kriminalisty, někdy i spolupachatele, bývalými záznamy z výslechů apod. Divák pak jen čeká, jak na něho tento proces zafunguje a jestli nezačne obracet. Druhá řada seriálu mi přišla rozhodně zajímavější a donutila mě dát plný počet. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočená dokumentární série, která dává stejný prostor pro vyjádření každé straně. Díky tomu nepodsouvá pohled nebo názor, který byste měli zaujmout. Všichni dotazovaní vězni navíc na trest smrti čekají již několik let, takže už k tak silným příběhům přidávají pokoru a zodpovědnost za své činy. Brečela jsem od začátku do konce. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Promyšlená psychologická hra tvůrců, komu věřit a jak moc. Způsob, kdy dají nejdříve prostor odsouzeným, kteří odvyprávějí svůj příběh vesměs věrohodně, a následně ho do určité míry zpochybní výpovědi pozůstalých či vyšetřovatelů, je opravdu fascinující. Výborná dokumentární série. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Velice nudný počin. Příběhy nezajímavé, po dvou třech epizodách se projeví stereotypnost celého nápadu a jde to z kopce. Žádná šokující odhalení, žádné herecké výkony a dramatické scény, žádná srdceryvná doznání. Prostě jen parta prolhaných kriminálníků, snad bez výjimky odporných a nesympatických lidí, parta jejich prolhaných kumpánů a zdrcené rodiny, které banda neschopných filmařů otravuje desítky let po smrti jejich milovaných a to naprosto bezdůvodně. Zkrátka další generická blbost, kterou se Netflix pokouší fingovat plnost svojí knihovny. 2/5 ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde vrazi, povětšinou odsouzení na smrt vypráví svůj příběh. Tohle je tak silné. Občas máte dojem, že sledujete příběh někoho, kdo si tenhle trest vůbec nezaslouží, protože po tom, čím si prošel a co Vám sdělí ve vyprávění máte dojem, že jediné co dotyčný potřebuje je obejmutí a láskyplná náruč. Pak si ale uvědomíte tu druhou stranu při vyprávění o tom, jak zabil, jaké u toho měl pocity a proč. Najednou před Vámi sedí vrah, který vraždil brutálně, plánovaně, bez emocí, nebo naopak plánovaně. A pak je tu to morální dilema - když se jedná o jedince, kteří byli jako malí zneužíváni, týraní a odsouzení spoléhat se jen sami na sebe, měli by dostat menší trest, i přes to, co spáchali? Tenhle dokumentární seriál má 16 dílů, ze kterých mrazí. Pochopíte jejich mysl, pochopíte fungování soudních procesů a rozsudků v USA a celkově nahlédnete do něčeho, co je nám, v naší zemi už cizí - tresty smrti. ()

mircxxx

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se naučíte hodně anglických slovíček a vět. "acid", "meth", "marijuána". "After that everything went down the spiral" , "I found myself in this case", dobré je taky "the shot went out" Jó, člověk se u toho dokáže i pobavit. ale nečekejte žádné wow efekty, jakože na smrt je odsouzen nevinnej. Je to jen smutná sbírka osudů. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Dokument Vám predstaví približne dve desiatky ľudí odsúdených na doživotie, či smrť. 95% z nich má spoločnú črtu, a to zlé detstvo plné alkoholizmu, drog, putovania z rodiny do rodiny a neposlednom rade aj sexuálneho obťažovania od rodičov, nevlastných rodičov, susedov, no skrátka kohokoľvek kto bol zrovna na blízku. Rozhodne zlyhal niekde systém, keď sa nikdy nepostaral o takéto deti, ale nie o tom som chcela. To, že pozadie príbehov je takmer totožné trocha uberá na atraktivite dokumentu. Čo však možno vyzdvihnúť je to servírovanie informácií divákovi. Priznávam, že v mnohých prípadoch som si položila otázku, prečo tento človek bol odsúdený na smrť, resp. že si taký trest vzhľadom na okolnosti nezaslúži. Ale, potom prišla druhá strana mince a všetko do seba začalo zapadať a aj moje názory sa menili. Je zaujímavé sledovať ako počas 40tich minút dokážete niekoľkokrát zmeniť názor, a to len na základe toho, ako sú Vám informácie podané. No a čomu absolútne nerozumiem je ten čas od odsúdenia po vykonanie trestu smrti. Ak už bol tento trest uložený, ľuďom ktorí sa k činom priznali, nechápem čo robia desiatky rokov v celách smrti.Bežne to bolo okolo 20 rokov, výnimka nebola ani 30 rokov v cele smrti. Sa mi potom vytráca trocha zmysel tak exemplárneho trestu, ak nie je vykonaný po tak dlhú dobu. Nechápem, ale možno to má celkom jednoduché vysvetlenie, len som sa k nemu ešte nedopátrala... ()

ZuziBoss 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Je to skoro jako detektivka. Je ale neuveřitelný, jak “snadno” dostanete trest smrti, i když vrah byl někdo jiný… Někteří odsouzení mi byli sympatičtí, a někteří i po 30 letech za mřížemi byli “full of shit”. Nicméně tak či tak… strašně mě bavilo na to koukat. ()

Maslo133 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený a poutavý vhled do života lidí odsouzených na smrt. Každý zločin je popsán, jak ze strany odsouzeného, tak i ze strany lidí kteří měli případ na starosti. Jeden z nejlepších krimi dokumentů co Netflix doposud natočil. Bohužel 3. série už nedosahuje kvalit předchozích dvou. ()

rebelmia

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, hlavní účinkujúci sa konfrontujú buď sami so sebou, alebo s ostatnými zúčastnenými, priestor na vyjadrenie dostávajú všetky strany - tak to má byť... a ak už náhodou začínate súcitiť  s vrahom, prichádzajú vyšetrovatelia s logickými argumentmi.. ()

Reklama

Reklama