Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je založen na skutečné události, kdy v roce 1904 zemětřesení o velikosti 5,4 stupně Richterovy stupnice otřáslo hlavním městem Norska Oslem. Zemětřesení mělo tehdy svoje epicentrum v "Oslo Graben", které se rozkládá pod norským hlavním městem. Geologické průzkumy ukazují, že se začaly objevovat známky, kdy můžeme čekat další větší zemětřesení, a Oslo je tak opět v nebezpečí. Příběh obyčejných lidí je zachycen v děsivé sérii událostí, jak se pokoušejí přežít. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

heyda 

všechny recenze uživatele

Prvních 60 minut hrůza děs. Divnější chování postav jsem dlouho neviděl, scénář naprosto nevěrohodný. Nicméně závěrečných 40 minut nám nabídne to nejlepší, co katastrofické filmy můžou nabídnout a shrábne do hrsti většinu holywoodských bijáků. Kéž by Norové uměli nabídnout dobrý příběh, protože v trikách a zpracování katastrof jsou o hodně dopředu. Přitom taková blbost jako padající mrakodrap... No, když to shrnu vypadalo to na odpad, ale pak přišlo neskutečně povedené vyvrcholení, které nabídlo lepší akci i napětí než většina amerických filmů podobného ražení. Celkově 60% a trošku zklamáni, protože to mohla být bomba. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání bohužel, po celkem vydařené vlně jsem čekal že do tohohle filmu se vloží mnohém víc než se ukázalo, klasika kdy se řeší vše okolo života a hlavně okolo blížící katastrofě. Všichni samozřejmě nechtějí danou situaci řešit, klasicky scénář katastrofického filmu a někdy kolem hodiny se začne něco dít ale to vůbec nevadí nejhorší na tomhle zemětřesení je to že efekty jsou dokonalé ale vteřinové, všechno je tak rychlé až to bolí, zemětřesení je tak silné že zničí v sekundě vše a za pár vteřin je po všem a konec se snaží nabídnout velké drama v mrakodrapu ale to už nezachrání zahozenou možnost na velkolepý film škoda, efekt byly tak dokonalé že si měli zasloužit mnohem více času škoda. Herecky film samozřejmě potěšil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu sa nedeje zhola nič. Čo by mohlo byť ok, ak by sme potom dostali nejakú hodinku a pol katastrofickej akcie, ale dostaneme sotva trištvrte hodinu. Je fajn rozhodnutie, že ide o pokračovanie úspešného filmu, na druhú stranu sa ale stále pozerať na Kristianovu mustáž bolo dosť otravné. Tú druhú časť, kedy je už všetko tak, ako v tomto žánri má byť, zbytočne zhadzujú niektoré nedôslednosti v kauzalite a logike. Pri tom prehupovaní dcérky boli obaja, ak som to správne zachytil, v podstate v rovnakej pozícii, takže toto riešenie podania z rúčky do rúčky šlo mimo moje chápanie. No a následne, ako vyšplhali hore, je taktiež záhada, ktorú vyriešil skrátka strih... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

To že tenhle film je o něco lepší než Vlna je jasný.Že to má tak malý procento je ale dost zarážející.Amíci samozřejmě točej jinak,ale takhle ,hlavně co se týče tý půlhodiny v bortící se budově,by to nenatočili,ani kdyby si celej štáb udělal padesátkrát dobře do kříže.Skvěle zahraný,napínavý hned po čtvrthodině,ta plížící se katastrofa je hmatatelná jako prase,a slinty,že zemětřas trval minutu,jo,jasně ,většinou to trvá tak tři až dvacet dní.blázínci.prostě tohle musim totálně pochválit.Bombice za 80%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ne, že bych čekal nějakou pecku, ale přece jen bych doufal, že se tvůrci napodruhé poučí a naservírují nám katastrofický film bez neduhů jedničky. Jenže dvojka je kvalitou prostě horší. Nádherné scenérie norské přírody jsou pryč, máme tu Oslo, které je sice fajn, ale prostě to není TO, co mě bavilo v první polovině Vlny. Tady k tomu jak dobrej byl ve Vlně Kristoffer Joner, tak je tady otravný. Jako lidská troska mi opravdu nesedí. A tím se dostávám k největšímu problému. Než přijde avizované zemětřesení, uběhne hodina norského sociálního dramatu, které Joner prostě neutáhne. Pak sice přijde nějaká akce (velmi krátká) a ve zbytku se zase někdo snaží někoho zachránit, ale mě to prostě nechávalo chladným celou dobu, i ten překvapivý twist ve výtahu. V přímém souboji s Vlnou je tak Zemětřesení jasný poražený. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Obraz na vysoké škole se točil v České Republice, konkrétně v Praze. (michael.beho)
  • Film je založen na skutečné události zemětřesení v Oslu (Norsko), které se stalo 23. října 1904 a dosahovalo síly 5,4 stupně Richterovy stupnice. Žádný lidský život nebyl tehdy ztracen. (ARI50)
  • Záběry z podzemí se točily v areálu ČOV Hradec Králové. (guppy)

Reklama

Reklama