Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi osamocenou Mai a super-tajným robotem vznikne nečekané pouto a společně se pustí do velkého akčního dobrodružství s cílem zmařit plány zákeřného ničemy. (Netflix)

Recenze (67)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Asijské anime,ať se již jedná a Japonsko či Čínu, mě zatím nikdy nezklamalo a Nové generace není výjimkou. Film bych přirovnal k Velké šestce, zvláště příběhově. Ale přesto, že jsem něco podobného již viděl, tak to na kvalitě tohoto filmu nic neubírá a Novou generaci si řadím mezi únikovky, když budu muset něco pustit dětem a budu se muset dívat s nimi. :-) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak dlhy úvod do animovaného filmu som ešte asi nevidel. Next gen, radšej takýto názov, tento činsky ktorý je na databaze je fakt na smiech. Je filmová rozlúčka s netflixom. Netreba zabúdať ani na netflix filmy ktoré sú poväčšinou v anglickom znení. Ale niektoré filmy a hlavne animáky majú aj Český dabing. Tento ho mal a bol zaručene podarený. Ale dej bol až príliš nudný a nápad ukradnutý veľkej šestke. Ktorá bola jednoznačne lepším animovaným filmom. 3* ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Blade Runner pro děti, jak na to upomínají odkazy v podobě vizuálu města, deštivých scén a papírové skládanky jednorožce. Otázky nad lidskostí uměle stvořené bytosti jsou však podle mě pouze povrchně nahozené, jen vábnička pro dospělé. Příběh sám cílí na raně pubertální dívky (a asi i kluky), kteří se cítí být outsidery (a kdo se v tom věku cítí jinak?) a nabízí jim katarzi v animované pomstě a rebélii (skvěle zvolený soudtrack). Na můj vkus je však film příliš militantní a násilnický. SHRNUTÍ: Kdo by v pubertě nechtěl ovládat supersilného robota, který si to za tebe rozdá s celým světem? Kdo by takového robota nechtěl mít v dospělosti? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak já bych tomu rád dal mnohem lepší hodnocení! Zpočátku to totiž vypadalo skvěle - svět těžce přetechnizované budoucnosti, kde si bez robotího společníka člověk ani nedokáže představit život a hlavní hrdinkou je holka Mai, která tyhle roboty nesnáší a je asi jediná, kdo svého nemá a ani ho nechce. Jenže co čert nechtěl, Mai na jednoho tajného narazí a ten se pak od ní nehne ani na krok. Robot má ale kupodivu cit a Mai si myslí, že si skrze něj a jeho výbavu zbraní může léčit svoje frustrace a to časem nejde moc dohromady. Jenže Mai (stejně jako na začátku, kde je nám představena jako ubohá, osamělá a nepochopená rebelka) neustále žije v domnění, že nic nedělá špatně, když robota, který nechce nikomu ubližovat, neustále nutí všechno ničit a je tím strašně nesympatická, otravná a i když to tam má smysl a ona si v poslední chvíli vše uvědomí, většinu času mě prostě vytáčela. Kdyby čirou náhodou zhebla ona nebo její divně zabedněná máma, bylo by mi to ukradené - a to asi nemělo být, že? Ale taky musíme brát v potaz, že má chudinka trauma ze ztráty tatínka (který se s její matkou rozešel, takže místo jednoho mrtvého rodiče tu máme jednoho chybějícího, to ještě není takové klišé), jenže je to tak klišovitě podané, že jsem to s ní vůbec nedokázal procítit. Jestli pro ni tolik znamenal, proč na něj má jen jednu konkrétní vzpomínku jeho odchodu? Myslí si, že by teď strašně stál na její straně? Pak tu taky máme psa, jehož řečí robot rozumí a my z jeho úst slyšíme spoustu vycenzurovaných hlášek, což je vtipné tak v prvních třech případech, pak už ne a ke konci je to spíš otravné. Samozřejmě nesmí chybět nějaký ten záporák, jasný hned co se tam objeví, jehož motivace v závěru taky dají naštěstí smysl, ale člověk si pak zpětně říká, proč s tím tvůrci teda nepracovali líp SPOILER a proč se ho ten profesor nesnažil zničit, když o všem bůhvíjak dlouho ví (!!). Ten jeho plán byl ale debilní, jelikož ti roboti šesté generace při výbuchu moc ničivé následky neměli a nějaká genocida lidstva by s tím šla udělat jen stěží. KONEC SPOILERU V závěru to ale stejně je hlavně nepřehledný akční bordel, který si bere i určité prvky z anime (které vyloženě nesnáším a přijdou mi trapné), takže v poslední třetině mě to bavilo úplně nejmíň. A ani konec nic nezachránil. Hlavní robot by ale super, vizuál světa budoucnosti taky a samotná zápletka dost slibovala a zpočátku to i slušně naplňovala, ale nakonec je z toho pro mě jen velké zklamání, které mi ale pořád sedlo o něco víc, než přeceňovaná Velká šestka. Tohle se aspoň snaží o trošku víc (i když těžce nepovedeně), Velká šestka je jen prostoduchá zábava na úrovni Marvelovek. Lepší 2* ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace v podání Číňanů. Zase jsem si film dával s malým, který dost rušil a tak nelze filmu naplno propadnout. I tak ale dokázal ve stísněných podmínkách film emočně zaujmout. Vztah outsiderky a robota se hodně povedl. Vtipný pejsek a vůbec skoro každá ve futuristickém světě zrobotizovaná blbůstka dokázaly pobavit. Klidně tedy za pár let znovu a naplno. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Film byl převážně vytvářen (cca 95 % obsahu) v open-source programu Blender, který si můžete zdarma a legálně stáhnout. (Diskomuz)

Reklama

Reklama