Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

bourec 

všechny recenze uživatele

Špatnej film to není,to ani náhodou.Ale v ústřední dvojici mi na nervy lezl mathias,a trochu mi kazil dojem z filmu.Navíc slibnej začátek,a to,k čemu se hlavní postavy rozhodly,nakonec jakoby vyšumélo do ztracena,a přitom to slibovalo pecku,při který se doslova budeme válet smíchy.nakonec mírně nad průměrem.60%. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, německé, zamyšlené, koukatelné, svižné. Docela fajnová podívaná na německé kamarády, co se hecnou a vsadí se o 100 důležitých věcí. Je to celkem švanda, a trochu si uvědomíte na čem vám vlastně záleží a čím se obklopujete. Film byl svižný, sympatický a hezký. Zhruba uprostřed nastal zlom v kamarádství, ale pak se všichni usmířili, dali se zase dohromady, prostě hepijend. ..v těch bytech musela být celkem kláda, když zafoukalo..i když, kláda..no radši nic.. ()

Reklama

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Co první říct... rozhodně to není film pro každého. Celý film se nese v pomalém duchu, což filmu zároveň prospívá, ale i ubírá. Samotná myšlenka vzdát se všech věcí a každý den si vzít pouze jednu věc je neskutečně zajímavá a má téměř neomezeno možností. Úhlavní duo je hodně fajn. Nakonec bych ještě chtěl vyzvednout samotný závěr, který byl naprostý strop celého filmu. Dabing také nebyl špatný. Z Německa přišel nejosobitější a nejlidštější snímek za tenhle rok. 70 % . Doporučuji lidem , kteří nejsou až moc zaujatí na dnešní Blockbustery :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Před tou sázkou jsem měl 10000 věcí. 10000! Minulý týden jsem jich měl 77.“ - „A cítíš se líp?“ - „Nevím. Člověk zkouší…jak svobodný vlastně dokáže být.“ Čekal jsem čistě pohodovou komedii o zkoušce jednoho přátelství. Docela mě tedy překvapilo, že film byl poměrně angažovaný a názory tvůrců na některá témata zaznívaly vcelku explicitně (kupříkladu rýpání do AfD, zesměšňování a skoro až démonizace Marka Zuckerberga, kritika konzumní společnosti/hromadění věcí, trošku až utopistické jásání nad žitím z mála/ničeho atd.). Při sledování to nijak zvlášť neruší (a hodnotově stejně zanícený divák naopak bude potěšen), ačkoliv já bych se bez těchto narážek v klidu obešel. Film toho však nabízí mnohem víc než jen apel proti konzumu. Originální zápletku, sem tam i nějaký ten dobrý fór, solidní tempo, nevtíravou romantiku, vesměs příjemnou atmosféru, přes určité výhrady dvojku sympatických hrdinů (stejný přívlastek se dá použít i pro jejich ženskou spoluhráčku) a pak i tu sílu/hodnotu přátelství. Za mě to budou slušné 4*. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Téma nestoudného civilizačního nadbytku a závislosti na materiálním štěstí, zejména západoevropského světa, o Americe není potřeba psát, to už je předpeklí lidské rozmařilosti a skutečné zhmotnění hesla "Konzumuji, tedy jsem...", by si zasloužilo daleko radikálnější obraz, než je tato komedie se zoufalým humorem, naivní romancí či síle přátelství. Toto může pobavit, jak je vidno, ale ke změně životního stylu, či dokonce k snížení životního standardu, film nikoho nedotlačí. Tři za snahu toto téma otevřít, i když, co se lidstva týká, je již půl hodiny po dvanácté. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)

Reklama

Reklama