Reklama

Reklama

Spravedlnost pro mou dceru

  • Francie Au nom de ma fille (více)
Trailer 2

VOD (1)

V červenci roku 1982 dostává André Bamberski zprávu o smrti své čtrnáctileté dcery Kalinky. Dívka trávila prázdniny v Německu u matky a jejího nového manžela doktora Krombacha. Brzy vyjdou najevo podezřelé okolnosti její smrti. Chování doktora Dietera Krombacha i podivná pitva vyvolávají řadu otázek. André Bamberski je přesvědčen o Krombachově vině. Začíná zápas o jeho usvědčení, který bude trvat 27 let a stane se jediným smyslem otcova života. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (64)

claudel 

všechny recenze uživatele

Jasné poučení, když člověk tápe a vybírá si stále horší a horší filmy, stačí sáhnout po něčem francouzském a ideálně s úžasným Danielem a hned je z toho plný počet, resp. čtyři hvězdičky a jedna navíc za jeho excelentní a naprosto uvěřitelný výkon o zarputilosti otce, jenž obětuje vše, aby dosáhl spravedlnosti a vnitřního klidu a smíření. Sluší se neopomenout rovněž výtečného Kocha a Croze. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Život do kinematografie přináší nudné životopisy, ale i neuvěřitelné příběhy, které by z per scenáristů působily jako absurdní troufalosti. Nějak tak může vyznívat příběh, který Spravedlnost pro mou dceru popisuje. Souhlasím, že tvůrci měli v rukách natolik silné karty, že si dovedu představit ještě o něco lepší výsledek, nicméně i současná podoba filmu je nadmíru působivá. Technicky je film vhodně nenápadný (zároveň ale zdařilý) a nechává tak v popředí prostor pro hlavní postavu a její absurdní snažení. A předpokládám, že pro někoho, kdo je rodičem, bude zážitek z filmu ještě diametrálně odlišný. 7/10 ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že mám rád hollywoodské filmy, ale když je dělají francouzi, tak je to film. Příběh je natolik silný a podnanivý, že si člověk musí říct "kurva". A rozhodně nedejte na 3* od kriplů co prostě nemají děti, protože každý muž co děti má, chce rozmačkat skleničku s vodkou a džusem, což neříkám, že jsem měl :) jo měl. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozhněvaný muž třicet stárne během boje za spravedlnost pro svoji dceru. Dan Auteuil opět kouzlí a divák je rozhněván spolu s jeho Bamberskim. Pro českého diváka bude potěšitelným fakt, že neskutečný nepořáďek a korupce ovladájí nejen naši justici (slovo spravedlnost se mi jaksi nedaří v tomto případě použít). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ztráta dcery, pátrání po příčinách, snaha dostat pachatele před soud. Přes 30 let života ztraceného i naplněného, to podle toho, jak se kdo na problém dívá. Daniel Auteuil je pro roli posedlého otce jako stvořený a jde za svým cílem neohroženě. Je postupem času označen za podivína až blázna. Každý by to vzdal, ale on ne. Rozhodně film pro zamyšlení. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení, které začalo 20. října 2014, se uskutečnilo částečně v Pau ve Francii. Daniel Auteuil se při této příležitosti setkal s André Bamberski, jehož postavu ztělesňuje ve filmu. (bianci)
  • Daniel Auteuil priznal, že po stretnutí so skutočným Bamberskim pociťoval určité obavy a zodpovednosť, vzhľadom na intenzívny a osobný charakter príbehu. Napriek počiatočným zaváhaniam dostal Auteuil od Bamberského pochvalu za stvárnenie jeho roly. (Arsenal83)
  • Auteuil zdôraznil, že režisér Vincent Garenq mu dal slobodu interpretovať rolu, čo mu umožnilo vniesť do postavy svoju intuíciu a hĺbku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama