Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem ve skrytu duše doufal, že tohle bude velkolepý návrat Davida Ayera k něčemu, v čem byl před několika lety vážně hodně dobrý. Snímek The Tax Collector je ale ve finále jenom neuvěřitelně nudnou podívanou, v níž najdete nejenom nefunkční příběh, ale i tragický scénář, lehce zaměnitelnou akční stránku a nezajímavě napsané postavy. Jediným pozitivem tedy zůstává výtečný Shia LaBeouf, který všechny ostatní přehrává způsobem dosud nevídaným. Co tedy dodat na závěr? Nepíše se mi to lehce, nicméně tak nějak začínám podvědomě tušit, že od Davida Ayera už nic ve stylu jeho "End of Watch" vážně neuvidíme. A je mi vážně moc líto, že Shia LaBeouf věnoval energii něčemu tak zbytečnému. PS: Je smutnou ironií, že se Shia nechal pro tento snímek skutečně potetovat, když ve snímku ta tetování nejsou skoro vůbec vidět. „I got a .38 on each ankle, .38 on my right, .25 on my left, chopper in the trunk, lockin' my belt, I'm on it!“ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To, že si LaBeouf nechal kvůli roli v tomhle podřadném bijáku pokérovat půlku těla je podobně fascinující fail jako když onehdá Ch. Bale drasticky zhubnul kvůli Mechanikovi.... Ayera jsem měl za záruku jakési kvality, a někdy v první polovině, když ještě chlapi naprázdno tlachají při objížďkách autem (což je takový Ayerův trademark) to ještě jakš takš funguje, ale potom se pan rééžisér rozhodne, že chce cosi vyprávět a vše jde od toho momentu bleskurychle do sraček... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ubrat stupidní telenovely, přidat to ještě krvavější, temnější a víc "toxicky macho", no a byl by to Ayer (konečně) zpět ve formě. I tak ale fajn odpočinkový béčko - plochý, cool a uspokojivě drsný ve dvou větších přestřelkách, plus charisma LA. V rámci Chicano gangů velmi bledne vedle nedávné art pecky Too Old to Die Young, ale jasně, to se ani nedá srovnat. Shia úplně sprostě brownface (x), tak samozřejmě :D ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vypadá to,že Ayer se chtěl vrátit ke kořenům a k tomu co mu jde nejlépe - drsné,nesmlouvavé a špinavé městské LA akci.Realita je ale taková,že se mu to povedlo na ploše cca deseti minut.Zbytek z těch více jak devadesáti je otravná mexicko-americká telenovela,kde se nesympatičtí vrazi,dealeři a hovádka snaží mudrovat o důležitosti rodiny,boha a já nevím co ještě,přičemž věřit se jim to nedá a divák trpí.Upřímně doufám,že něco podobného už od svého oblíbeného režiséra neuvidím...30% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokud mě na tomto filmu něco pobavilo, tak očekávání, jaké vzbuzovala postava Creepera. Podle těch keců okolo člověk myslel, že se předvede v akci minimálně jako Chow Yun Fat blahé paměti, ale scenárista a režisér Ayer byl jiného názoru. Nejdřív jsem nevěřil svým očím a pak jsem se už jen smál, s jak zbytečným a hloupým filmem jsem ztratil půldruhé hodiny života. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Creeper (Shia LaBeouf) má vytvořené tzv. karfiolové uši a na pravé tváři dvě jizvy pod sebou. (Arnyfe)
  • Film sa odohráva v rovnakom univerze ako aj ďalšie dva Ayerove filmy Training Day (2001) a Drsné časy (2005). Cle Sloan si zahral vodcu gangu Bloods menom Bone aj tu a aj v Training Day a fiktívny gang Hillside Trece (ten je zároveň odkazom na skutočný gang Eastside Trece) bol spomenutý vo filme Drsné časy a bol súčasťou príbehu tu a v Training Day. Postava Letty sa objavuje aj v Drsné časy aj v Training Day a v oboch ju hrá Samantha Esteban. (Real Tom Hardy)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama