foto

Alaina Huffman

  • nar. 17.4.1980 (40 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada

Biografie

Kanadská herečka Alaina Huffman spatřila světlo světa 17. dubna 1980 v televizním centru této země, Vancouveru pod jménem Alaina Kalanj. Před kamerami se objevila již ve 13 letech, kdy získala hlavní roli ve FOX FAMILY CHANNEL PILOT. Poté ji však v místním obchodním centru objevil agent modelingu a v následujících letech se zcela věnovala profesi modelky. Předváděla na molech po celé Evropě a v Japonsku, čili toho nacestovala až dost. Proto, když se její otec přestěhoval do Dallasu, spatřila v tom příležitost žít ve Spojených Státech a přihlásit se na vysokou školu. Kariéru modelky pověsila na hřebík a zatímco studovala, začala vystupovat v několika nezávislých filmech (INDEFINITELY, PENDULUM, SERVING SARA). Také se přestěhovala do Los Angeles a objevila se v epizodách několika TV seriálů (např. DAWSON'S CREEK, THE O.C., TRU CALLING a další).

Až v roce 2007 získala trochu větší příležitost v seriálu PAINKILLER JANE, kde si zahrála hned ve 12 epizodách Maureen Bowersovou, seriál byl však po první sezóně zrušen. Pokračovala tedy v dalších menších hereckých příležitostech (epizody CSI: MIAMI, CSI: NY, NAVY NCIS, SMALLVILLE ...). Mezitím se vdala za Johna Huffmana. Objevila se i ve filmech AN AMERICAN CAROL (2008) nebo BROKEN AUGUST (2009).

A pak dostala svoji prozatím největší šanci - jednu z hlavních rolí v seriálu STARGATE: UNIVERSE, kde hraje medičku Tamaru Johansenovou, osůbku, která má na starosti zdraví posádky antické lodi Destiny, která si to řítí do neprobádaných končin vesmíru. Během natáčení první řady otěhotněla. Bylo to již potřetí. 8. prosince 2009 se jí narodila dcerka Charley-Jane. A začátkem roku 2010 se Alaina pustí do natáčení 2. řady seríálu.

Martin "PogoJoe" Nepraš

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Perfect Match (TV film)
2018 Dokonalost
Vagabond
2016 Amber Alert (TV film)
2015 Vražedné blesky
2013 This Magic Moment (TV film)
2009 Jack Hunter: Nebeská hvězda (TV film)
2008 Bláznivá střela - Amerika v ohrožení
Jack Hunter: Prokletí hrobky Achnatona (TV film)
2006 Symfonie psího milovníka
2004 Night Dawn Day
Ve jménu pomsty
With It
2003 Quiet Desperation
Screen Door Jesus
Still
2002 Sloužit Sáře
2001 Indefinitely
Váhavá spravedlnost

TV seriály

2020 The 100 (TV seriál)
The Stranger (S07E12)
The Flock (S07E09)
The Queen's Gambit (S07E07)
další epizody (6)
2016 Kings of Con (TV seriál)
2014 Lovci duchů (TV seriál)
King of the Damned (S09E21)
Mother's Little Helper (S09E17)
Road Trip (S09E10)
2013 Lovci duchů (TV seriál)
Heaven Can't Wait (S09E06)
Devil May Care (S09E02)
Sacrifice (S08E23)
další epizody (5)
2012 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Poklidná čtvrť (S03E22)
2011 Necessary Roughness (TV seriál)
Výjimeční (TV seriál)
Bill and Gary's Excellent Adventure (S01E06)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Hozená rukavice (S02E20)
Blokáda (S02E19)
Epilog (S02E18)
další epizody (10)
Smallville (TV seriál)
Důvěra (S10E12)
2010 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Oživení (S02E10)
Návštěva (S02E09)
Pomsta (S02E08)
další epizody (20)
Smallville (TV seriál)
Icarus (S10E11)
Spása (S09E21)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Spravedlnost (S01E10)
Život (S01E09)
Čas (S01E08)
další epizody (10)
SGU Stargate Universe Kino (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Doomsday (S08E22)
2008 Kriminálka New York (TV seriál)
Schránka (S05E09)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Běsnící kanibal (S07E04)
Smallville (TV seriál)
Odysea (S08E01)
Svůdkyně (S07E11)
2007 Painkiller Jane (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Věc důvěry (S05E05)
2004 Lékařské záhady (TV seriál)
Escape (E04)
2003 O.C. (TV seriál)
The Countdown (S01E14)
Volání mrtvých (TV seriál)
Haunted (S01E05)
2002 Dawsonův svět (TV seriál)
Guerilla Filmmaking (S05E14)

Dokumentární

2016 COMIX: Beyond the Comic Book Pages