Reklama

Reklama

Jipuragirado jabgo sipeun jibseungdeul

  • Jižní Korea 지푸라기라도 잡고 싶은 짐승들 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kim Joong-man (Seong-woo Bae) přišel o rodinnou restauraci, stará se o nemocnou matku, a aby měla jeho rodina z čeho žít, dělá v lázních. Kang Tae-young (Woo-seong Jeong) pracuje jako celník v přístavu a i on bojuje s tíživou finanční situací. S přítelkyní Yoon-hee (Do-yeon Jeon) si půjčili peníze od lichváře, a když Yoon-hee zmizí, lichvář tlačí na něj, aby dluh splatil. Problémy s penězi řeší i Seo Mi-ran (Hyeon-bin Shin), která nejenže je nucena dělat hostesku v baru, ale také musí snášet bití od svého manžela. A pak je tu jedna taška. Taška plná peněz, kterou všichni chtějí, ale nikomu štěstí nepřinese. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (27)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na režijní debut slušné, směs krimi, thrilleru a hodně drsného vykreslení podsvětí. Jednotlivé postavy, které soupeří o tašku plnou peněz, mají osudy, které se časem protínají. Je to hodně epizodické, zároveň to ovšem nemá dost vtipnosti a originality, jako třeba poslední film Guye Ritchieho. Herci špičkoví, ale ten scénář je na ně někdy až příliš triviální. Lucky Strike holt vždy nezaručí úspěch... ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Taková zábavná korejská variace na film noir (asi film neon) a gangsterky / krimikomedie Guye Ritchieho, ve které se jednotlivé příběhové linky a jejich charaktery proplétají, aby se na konci spojily. Máme tu větší či menší gangstery, smolaře, policajty i lidi, co si na ně jen hrajou, a hlavně balík peněz, který se někam ztratil... Má to spád, občas vtip, fajn hudební podkres a hezky udělané závěrečné titulky :D. Oblíbíte si některé herce, pokud jste je předtím neznali, - můj favorit Seong-woo Bae. [Rakkautta & Anarkiaa 2020] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina kľudne aj za päť hviezd, najmä keď sa to všetko začína po polhodinke rozvíjať a jednotlivé príbehy spájať. Následne už ale len vidíme úbytok postáv a čoraz viac násilia na úkor lepšieho príbehu. Niečo vyšlo veľmi dobre a diváka prekvapilo, iné časti boli účelovo surové. Pointa resp. koniec ma nejako neohúril a ešte jedna výhrada – tým kórejským herečkám by mali dávať rozdielne účesy a farbu na vlasy, pretože sa na seba brutálne všetky podobali. Veľmi silné tri a slabšie štyri hviezdy. Ale keďže je to debut, pridám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútna, príbehová originalitka z Juhu. Dlhšiu dobu som zanedbával snímky z mojej milovanej Kóree, no opätovný návrat mi vychádza pomerne slušne. Po vydarenom “Deliver Us from Evil”, som siahol po tomto sarkasticky, podivnom príbehu o “taške” plnej peňazí, ktorá koluje z rúk jedného majiteľa k druhému, pričom ten scenáristický obsah, ktorý to dokresľuje, je proste Kórejskou klasikou, so všetkým čo k tomu patrí. Špecifický humor, originálna story, výtečné rozuzlenie plné satisfakcie. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Taška plná peňazí. V slušnom, no tak trochu nadbytočne zamotanom príbehu. Pri opise deja si pomôžem voľnou variáciou textu starej piesne slovenskej punkovej legendy Zóny A s názvom "Prečo je život taký?". Každý má rád tašku, taška jeho nie a tak preto každý veľmi smutný je.  Žena chce mať tašku, taška ju však nie. A tak preto žena stále smutná je. Každý chce zdrhnúť do cudziny, mafia vraví nie, a tak preto každý veľmi mŕtvy je. Prečo sa o tú tašku každý tak snaží? Pretože tá taška je plná peňazí.". ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama