Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2009 a Andrew Briggman je mladým rekrutem americké armády v Afghánistánu. Když je seržant Wallace zabit při výbuchu improvizovaného výbušného zařízení během zásahu ve vesnici, přebírá funkci velitele čety rotný Deeks. Seznámí četu se svým plánem. Budou projíždět vesnice a najdou toho, kdo je zodpovědný za smrt čtyřiadvaceti amerických vojáků včetně seržanta Wallace. Briggman předá Deeksovi seznam útoků podle data a místa. Rota zatkne zraněného muže, který je obviněn z nastražení bomby na silnici, a Deeks nařídí Briggmanovi, aby muže zmlátil. Ten to ale odmítne. Při první akci pod Deeksovým vedením Briggman uslyší výstřel a dorazí na místo, kde najde na zemi ležet mrtvého afghánského chlapce. Přítomní vojáci tvrdí, že se je chlapec pokusil napadnout granátem, a proto ho zastřelili. Briggman tomu ale nevěří. Na základně pak přes notebook pošle zprávu svému otci o vraždě chlapce. Jeho otec ihned kontaktuje Oddělení pro vyšetřování zločinů (CID), aby Deekse vyšetřilo. Briggmana další den zavolají do stanu, kde najde Deekse, jak mlátí vojáka Marqueze. Podezřívá ho, že zavolal CID. Marquez je následně hospitalizován. Briggman zavolá svému otci, aby přestal informovat CID. Při další akci je svědkem toho, jak Rayburn chladnokrevně popraví neozbrojeného muže a položí vedle něj samopal, aby to vypadalo, že se muž bránil. V tu chvíli je Briggman přesvědčený, že se to děje běžně. Jde do Deeksovy kanceláře a najde tašku plnou zbraní, ale Deeks ho při tom chytí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

Michnak 

všechny recenze uživatele

Všem rádoby odborníkům doporučuji pochopit/vygooglit žánr filmu – vojenské drama a podle mě jako vyšité. Alexander Skarsgård svoji roli „záporáka“ zahrál perfektně. Záporáka hodně s uvozovkami, jelikož je celý film eticky problematický a proto u něj musíte hodně přemýšlet. Každopádně 9/10 voličů SPD tento film evidentně nedoporučuje – nikdo přeci nemá rád tragické konce ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Válečné drama z válečné zóny, které se točí kolem party debilů, co si myslí, že spasili svět, ale svět si na ně došlápl. Ještě, že je to tak krátké, je to pak poměrně snesitelné. To téma je totiž adekvátní na dvacet minut a ne na hodinu a půl. Ve výsledku to ale dokazuje, koho Američani verbují do armády…u nás by s takovou psychologií neprošli ani jako řidiči dodávky. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že Krauss si měl jako debutový snímek vybrat jiné téma než psychologické drama, což je podle mě nejtěžší žánr na natočení a nezvládl to ukočírovat. Co se týče filmu, tak se jedná o lehce nadprůměrné béčko, u kterého se člověk díky krátké stopáži nudit nebude, ale tomu hlavnímu hrdinovi jsem to prostě občas nevěřil. Potěšil Skarsgård jako solidní záporák a také to, že tomu nahrávají skutečné události. Lepší 3* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že se Danu Kraussovi líbil film Oběti války, a tak si řekl, že ho zpracuje znovu, a aby byl aktuální, šoupne děj mezi džihádisty. No, režisér si možná splnil svůj sen, ale byla to taková Potěmkinova vesnice, navenek se snímek tvářil jako hlubokomyslné psychologické drama, ale za propracovanou fasádou jsem našel jen marnou snahu o něco většího, kromě nudy to ve mně žádné emoce nevzbudilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $372,282▐ Skoro vážna dráma o vojakoch, heh, len keby sa to tak režisérovi nerozpadalo pod rukami. Alexander Skarsgård mi príde dosť mimo, fakt mu to herectvo nežeriem, celkovo tu herci nemajú čím upútať. Dejovo skoro prázdne. /40%/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. (TheSpearCZ)
  • Při oslavě na počest Briggmanového prvního zabití hraje skladba „Bodies“ od skupiny Drowning Pool. (Michnak)
  • Vojáci sbírali části těl svých obětí jako trofeje. (Michnak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno