Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sympatický film, který bohužel (co se týče některých mladších tvůrců snad jen zatím?) ještě naráží na dílčí nedostatky a jeden zásadní problém: ten se jmenuje absence nosného příběhu, hlavní dějové linky. Rozstřílení pozornosti mezi šest postav je sice velkorysé, ale jako divák jsem měl problém s tím, koho vlastně sledovat, komu fandit. K těm menším věcem patří tragické postsynchrony, což zaráží v porovnání s tím, jak je jinak film po technické stránce zvládnutý - třeba nasnímání některých scén a vůbec práce s kamerou se mi líbila moc. Nejsem taky expert na muzikálová čísla, ale choreografie mi přišly přeci jen maličko stereotypní, problém jsem měl i s Vicou Kerekes, která (a její postava jakbysmet) mi byla z nějakého (subjektivního) důvodu dost nesympatická. Role studentů ovšem zahrány moc pěkně, škoda jen, že představitelka Terezy se ztrácela mezi vedlejšími postavami, mimo jiné tím, že neustále měnila účesy - i taková blbost umí filmu bohužel uškodit. Nicméně, snad jen s výjimkou té příběhové stránky, na které se opět potvrdilo, co českému filmu chybí nejvíc (kvalitní scénář a zkušený dramaturg), jsem byl ochoten skoro všechno odpustit, protože MUZIKÁL ANEB CESTA KE ŠTĚSTÍ (ten podtitul byl mimochodem myslím docela zbytečný) je velkým příslibem toho, že se v tuzemské kinematografii možná začíná něco dít a měnit. Po JÁ, OLGA HEPNAROVÁ v krátké době druhý český film, který mě opravdu a bez nadsázky moc potěšil. 65 %. PS: Na kluky nejsem, ale hejtování mladého Mišíka vůbec nechápu, mě přišel naprosto v pohodě. PPS: Abych se scénáristy i trochu zastal, bylo velmi osvěžující slyšet konečně zas jednou v českém filmu přirozené dialogy napsané tak, jak dneska mladí opravdu mluví. Naposledy snad SNOWBOARĎÁCI. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad skvělého námětu, který byl nemilosrdně zprzněn ledabylým zpracováním. Z možné české Pomády, Glee, nebo aspoň Muzikálu ze střední je nudnější Kameňák. Je zbytečné vyjmenovávat, co všechno tam bylo špatně a už vůbec ne vyzdvyhovat ty dva pěkné muzikálové momenty. Pusťte si radši Starce na chmelu. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, svěží film, tak optimistický, výborný nápad tvůrců ukázat partu studentů herecké konzervatoře připravující se na svoji první divadelní premiéru. Romana Vojtka jsem dosud znal jen z pitomé reklamy na nějakou banku, nevím, zda jsem si dosud všiml někde Kerekesové. Ale především mě zaujali mladí herci, zvláště Vladimír Polívka a Anna Fialová, kdežto Adam Mišík zůstal poněkud za očekáváním. Mezi tou spoustou hloupých filmů o feťácích, velkoměstských paničkách, filmů s povinnou dávkou LGBT či prorežimně upravených biografií či "historiuckých" filmech bylo tohle dílko skutečně apolitické, neuráželo ničí city, naopak bylo jako slenka čistého vína. ()

holyterry 

všechny recenze uživatele

Fádní, trapný, odpuzující pokus představit mé generaci jeden z nejlepších muzikálů od našich českých tvůrců - Starci na chmelu. Když jsem zjistila, že je v tomto "muzikálu", kde se naštěstí až tak moc nezpívá, obsazený Mišík mi bylo hned jasné, že kvalita bude klesat už od začátku filmu. Čekala jsem něco víc od lidí, kteří se často v našich médiích a od mých známých označují za velmi talentované. Opravdu mě film nudil od začátku do konce. Postavy a děj jsou natolik špatně vymyšlené, že vše co se stalo, mi bylo úplně jedno a ani mě to trochu nezasáhlo. Ale nezvedá se mi z toho až tak moc žaludek a proto tento "muzikál" dostal jednu hvězdičku za snahu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Choreografie 3/10/// PLUS: odkazování na film Starci na chmelu, krásné prostředí, které může někoho "zahřát" MÍNUS: přesto nasazení do kin v Lednu chápu jako snahu vydělat, protože při větší konkurenci v jiných měsících by snímek neměl šanci, v opačném případě to můžu brát jako provokaci, když je teď venku takové počasí, utnutý závěr před samotným vystoupením, místo skvělé tanečního čísla titulky, to snad nemyslí vážně/// Shrnutí: Poměrně zbytečný a hlavně prázdný film ve kterém toho správně funguje pomálu. I Muzikál ze střední měl chytlavější melodie, lepší taneční čísla a zajímavější a rozpoznatelnější charaktery postav. Z českých muzikálů může někdo srovnávat s Rebely, jenže o kvalitách Renčových Rebelů si může tento snímek nechat jen zdát. Už jen drobným nedostatkem je samotný název kde místo slova aneb, mělo být nebo. Protože právě jedna z postav se rozhoduje pro muzikál, NEBO pro svou cestu za štěstím./// Celkem 36%/// ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama