Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud soudruzi chtěli konkurovat západním hrdinům, tak toto se hrubě nevyvedlo. Od první minuty z toho čiší nulové herectví, béčkovost, proti které by i Seagalovka vyhrála Oscara za scénář a především příšerně nudná akce. Už verbování hrdinů naznačilo, že to v sále ustojím sílou vůle a zároveň jsem nechápal, s jakou vážností a epikou to tvůrci vzali. VIzuál, akční scény jsou podprůměrné a někdy to chtělo přivírat oči. Nechápu, jak se film mohl dostat do kin, místo, aby přistál rovnou do novinových stánků.......1/10 ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pokud měli být Ochránci parodií na hollywoodské aktuální komiksové trháky, to bych asi bral víc. Ochránci to ale mysleli doopravdy vážně a vůbec se jim to nepovedlo. Stupidní příběh, nepropracované postavy, záporák, který mě akorát rozesmíval, a debilní dialogy. Na začátku očekávaně dostaneme plnou dávku toho, co postavy umí, aby to pak mohli použít v boji. A to jsem nezmínil vizuální stránku. Chápu, je to jejich poprvé, ale snad se poučí a příště to bude lepší a klidně zainvestujte více rublů. Nestačí jen zpomalené záběry a fešné dámy – chce to vše víc propracovat. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komiksovek se dnes točí tolik, že bombastickými efekty a našlapaným dějem už neohromí. Cení se originalita. A pokud je v ní zabalená i myšlenka, tím lépe. Ruská verze X-menů proto měla luxusní startovní pozici už kvůli zemi původu. Tu bohužel promrhala hned na začátku. Místo aby režisér sáhl do hluboké tradice sovětské kinematografie, okopíroval Hollywood, nebo se o to přinejmenším pokusil. Zápletka je prostinká. Rusko nemá jen skupinu magických a všemocných hackerů, ale zdědilo i program Patriot. Totiž, co v USA zařídila příroda tak nějak sama, na to měli v SSSR plány a tabulky. Výsledkem něho je parta nadlidí s nadpřirozenými schopnostmi. Neviditelnost, nezranitelnost, superrychlost, však to znáte. Novinka je medvědodlak, jakási východní kopie Wolverina, která mi pořád evokovala potrestaného Ivánka z Mrazíka. Pochopitelně nechybí ani zlý superpadouch, kterého ti hodní chtějí porazit. A to je všechno. Jestli je děj přímočarý, dialogy jsou rovnou stupidní. Sice můžete mít tisíc námitek k druhým Avengers, jenže ti jsou pořád kvalitnější film. Tomuhle chybí úplně všechno. Hvězdičku navíc dávám za to divné, co se ve filmu objevilo. Jak říkám, originalita se cení. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Američané mají Avengery, X-Meny a Ligu Spravedlnosti, Rusko chrání neschopní Ochránci. Herci hrát umí, kostýmy vypadají skvěle a trikové efekty jsou tu o pár let zpátky, což se u Rusů dalo čekat. Na čem tedy film ztroskotává? Na příběhu. Začátek jakž takž ještě funguje, je nám představen záporák a tým a tím to vlastně končí. Neporazitelnému hajzlovi zpočátku hraje všechno do karet a jeho klony nejsou úplně neschopnými vojáky, jak už to ve filmech bývá. Naneštěstí se proti němu postaví pár ztroskotanců a nekončící Deus Ex Machina, která hrdiny vždycky nějak zachrání, i když vůbec nemají šanci. Celý vládní plán na zastavení padoucha je pak tak nefunkční, že ho museli vymyslet opravdu velmi ožralí generálové. To nemohli prostě přesekat ta držící lana, aby věž spadla? A proč na padoucha stříleli rakety, když věděli, že ovládá veškerá elektronická zařízení? Hrdinové to pak nakonec vyřešili schopností, o které ani neměli zdání a vesele si odkráčeli po svých. 45% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelá odpoveď Rusákov na komicsovky Západu. Bez černých, šikmých, s peknými ženami a pritom celé to je lacnejšia verzia toho, čo produkuje Marvel pokúrovaný s DC. Sú tam tie štandardné ruské CGI efekty, OP padouch, dialógy trhajúce uši a motivácie hlavných hrdinov. Hodí sa tam dokonale veta, že Rusko dáva životu nový rozmer, lebo kto už videl medveďa s rotačákom? A poprosím spin-off pre Alexandru v tom oblečku. Pridajte ďalších, zničte Petrohrad a porazte zopár Emzákov. Marvelu vybuchnú lála. 3 z 5 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama