Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (296)

Trevor 

všechny recenze uživatele

No počkaj, Avanger. Najprv k samotnému filmu či k zúfalstvu komentára Rudu z Ostravy? Rudu necháme tak, prvá veta jeho komentára mi stačila nato, aby som pochopil, že pri počutí americkej hymny stvrdne. Takže k filmu. Sedlák z ruského sela si vystrelil z toho, čím holý (v)úd oblbuje tínedžerov (a nielen ich) už dlhé roky. Za pár kopejok sa dokázal neskutočne dobre vysmiať z príbehov o avangeroch,xmenoch,deadpooloch,hulkoch,wonderwomens a neviem ešte koľko týchto veľkolepých skvostov kinematografie som zabudol spomenúť. Pretože toto ste inak ako paródiu na nich brať nemohli. Molodec čo sa transformuje do medveďa sa nápadne podobá na toho z rozprávky máša a medveď, chlapík s mečmi prejde čínskym autom ako nôž maslom a veľa ďalších scén je skvelou paródiou na štúdio Marvel.A tu, na čsfd tá paródia tiež bije do očí. Ľudia to porovnávajú práve so spomínanými americkými filmami. Budíček, ľudia. Scary Movie nie je Vreskot, Ochránci nie sú Avengers. 5 hviezd to nemá iba preto, že ho proste nemôžem porovnávať so serióznymi filmami.Úžasný kanadský žart v podaní ruského režiséra, ktorý dokonale vystihol dvojhodinové epické americké ságy v 80 minútach. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komiksovek se dnes točí tolik, že bombastickými efekty a našlapaným dějem už neohromí. Cení se originalita. A pokud je v ní zabalená i myšlenka, tím lépe. Ruská verze X-menů proto měla luxusní startovní pozici už kvůli zemi původu. Tu bohužel promrhala hned na začátku. Místo aby režisér sáhl do hluboké tradice sovětské kinematografie, okopíroval Hollywood, nebo se o to přinejmenším pokusil. Zápletka je prostinká. Rusko nemá jen skupinu magických a všemocných hackerů, ale zdědilo i program Patriot. Totiž, co v USA zařídila příroda tak nějak sama, na to měli v SSSR plány a tabulky. Výsledkem něho je parta nadlidí s nadpřirozenými schopnostmi. Neviditelnost, nezranitelnost, superrychlost, však to znáte. Novinka je medvědodlak, jakási východní kopie Wolverina, která mi pořád evokovala potrestaného Ivánka z Mrazíka. Pochopitelně nechybí ani zlý superpadouch, kterého ti hodní chtějí porazit. A to je všechno. Jestli je děj přímočarý, dialogy jsou rovnou stupidní. Sice můžete mít tisíc námitek k druhým Avengers, jenže ti jsou pořád kvalitnější film. Tomuhle chybí úplně všechno. Hvězdičku navíc dávám za to divné, co se ve filmu objevilo. Jak říkám, originalita se cení. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jako záminku pustit si tuhle ruskou superhrdinskou pecku jsem využil fakt, že poslední dobou hodnotím plnou palbu (popřípadě skoro plnou) a byl bych nerad, aby někdo nabyl dojmu, že jsem měkkej. V skrytu duše jsem ale čekal a doufal, že ze mě Zaščitniki vytáhnou 3 Rudé hvězdy. Jenže nakonec těsně ne a důvodů je vážně hodně, každopádně největší dírou je scénář, který je šíleně.. ale fakt šíleně stupidní, nedává smysl a vše co se děje pravděpodobně nemá smysl a smysl asi ani mít nemělo, jinak si totiž výsledek nedokážu vysvětlit. Dialogy jsou naprosto hloupé a člověk má často pocit, že buď dané postavy absolutně neposlouchají své okolí a následně plácnou něco z random generátoru slov, jen aby nebylo ticho, a nebo chybí polovina každého druhého rozhovoru. Snaha o cool hlášky jsou ultra cringe. Je vidět inspirace Marvelem (je mi líto napsat, že jde o vykrádačku, protože sem tam tu jsou vážně originální kraviny), jsou zde snad všechna již existující klišé z filmů všech žánrů. Schopnosti Ochránců jsou oproti záporákovi totálně OP (fakt se mi snažili namluvit, že ninja Flash není schopnej sundat ultra pomalýho borce?), ale stejně se musí doslova spojit ala PowerRangers, aby měli šanci vyhrát? -> vinim scénář! Těžko říct, jestli je 90 minut málo, nebo naopak příliš hodně. Za ten čas nejde vybudovat solidní příběh pro film s podobnými ambicemi, ale nejsem si jistý, jestli by můj mozek dokázal vnímat další čas. Další obrovskou chybou je, že se film snaží působit a bere se strašně vážně, namísto aby byl spíše superhero sebeparodií, u které by se člověk i s chutí zasmál. Abych jen nekřivdil, tak akce a vizuál i přes kvanta chyb jsou koukatelný a herecké obsazení je překvapivě sympatické, přičemž Antona (Méďa Béďa) a Alinu (víla Amálka) bych si dovedl představit v nějakých menších rolích západní filmařiny. A rozhodně musím uznat, že medvěd s rotačákem je asi ta nejvíc Rusko definující věc, jakou jsem kdy ve filmu viděl. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Američané mají Avengery, X-Meny a Ligu Spravedlnosti, Rusko chrání neschopní Ochránci. Herci hrát umí, kostýmy vypadají skvěle a trikové efekty jsou tu o pár let zpátky, což se u Rusů dalo čekat. Na čem tedy film ztroskotává? Na příběhu. Začátek jakž takž ještě funguje, je nám představen záporák a tým a tím to vlastně končí. Neporazitelnému hajzlovi zpočátku hraje všechno do karet a jeho klony nejsou úplně neschopnými vojáky, jak už to ve filmech bývá. Naneštěstí se proti němu postaví pár ztroskotanců a nekončící Deus Ex Machina, která hrdiny vždycky nějak zachrání, i když vůbec nemají šanci. Celý vládní plán na zastavení padoucha je pak tak nefunkční, že ho museli vymyslet opravdu velmi ožralí generálové. To nemohli prostě přesekat ta držící lana, aby věž spadla? A proč na padoucha stříleli rakety, když věděli, že ovládá veškerá elektronická zařízení? Hrdinové to pak nakonec vyřešili schopností, o které ani neměli zdání a vesele si odkráčeli po svých. 45% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Watchmenovské titulky, Avengerovský tým, marvelovská potitulkovka, celkem pěkný ženský, záporák, kterému jsem fandil, rádoby dramatické scény. Animace z videoher na jedničku stejšna. Ale přece je tu jedna výhoda...má to fakt jen hodinu dvacet. A to mám rád superhrdinské spektákly a má očekávání byla nízko....nu první půlhodina ujde. :-) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama