Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (296)

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Hele, ono to neni úplně marný. Samozřejmě to nemá na kvality MARVEL filmů, ale tam se na tomhle stylu už pracuj pěknou řádku let, proto je to jako porovnávat neporovnatelný. Pokud se na to koukám jako na samostatnej film a vypnu srovnávání, je to celkem fajn film, co neurazí. Snaha o vlastní hrdiny v Rusku, je super nápad a už se těším na pokračování(co nám nabídli na konci). Až ve chíli hodnocení, musím holt srovnávat a proto nemůžu dát tolik, jako třeba u Avengerů. Takže za mě slušný 3* a DOPORUČUJU ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Nechapu co vsichni maji, tohle je takova prumerna Marvelovka akorat bez humoru. Jen by me zajimalo, kde porad bral ten medved nahradni kalhoty kdyz se menil zpatky. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ale nuž... vlastně proč ne? Když se oprostíte od faktu, že vyjma digitálních efektů celý snímek vypadá jako první díl levného televizního seriálu včetně střihu, hudby, scénáře a hereckých výkonů, když se nebudete zamýšlet nad tím, že superhrdinové vlastně nic neumí a že méně charismatického protivníka snad nikdo nikdy nevymyslel, a konečně když nebudete dumat nad otázkou, proč většinu stopáže kamera zabírá pozadí nesympatické blondýny, která tak jímavě naslouchá hloupým bolístkám vyvolených, dostanete poměrně zábavný náhled do myšlenkového světa současného Ruska. Rád proto pochválím především zajímavě vybrané schopnosti hrdinů, které respektují východoevropský folklór, a také na nic si nehrající délku filmu, jenž skončí dřív, než se člověk začne nudit a zbytečně srovnávat s Ligou spravedlnosti, tedy pardon s Avengers. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

nieje to vyslovene kopia hollywood marvel. je to urcite ale dokaz , ze technicky to rusi zvladaju na tej istej urovni. a ked vypnete rozum, tak sa aj pobavite na urovni klasickeho action. ()

Archen 

všechny recenze uživatele

Pokus o ruské Avangers dopadl katastroficky. Peníze byly nejspíš komplet utraceny za efekty, takže nezbylo na člověka, který by měl napsat slušný scenář a hlavně dialogy. Představování jednotlivých postav nápadně připomínalo kroužek anonymních alkoholiků, kdy každý na povel vstane a řekne jaký mám problém. V tomto případě ještě s emocemi na hranici parodie (no vlastně občas dost daleko za tou hranicí ). Pokud nemáte vyloženě masochistické sklony, nebo předem nevypijete větší množsví alkoholu, tak doporučuji tyhle Avangers z vietnamské tržnice (teda spíš ruské) vynechat. ()

athena07 

všechny recenze uživatele

V některých momentech jsem se smála a přitom tam nebylo nic vtipného, v některých momentech jsem chtěla brečet zoufalstvím. Tohle bylo o ničem a o nikom. Ruskou blondýnu jsem chtěla zastřelit po prvním pohledu a prvním kroutění zadku. Jednu hvězdu dávám za to, že se dobře koukalo na medvěda, když zrovna nebyl medvěd a byl bez trička a že ruský "zimní voják" byl jediný borec. Netuším, jak se jmenovala jediná postava. Ještě, že je to tak krátké. Po tomhle filmu si budete chtít spravit chuť i DC filmem Batman vs. Superman. ()

codyak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně moc nepovedlo. Neumětelství na každym kroku a přehnaná snaha o světovost sráží tohle dílko sovětskýho patriotismu do bahna zapomnění. Každá z postav je tak tupá až to bolí a jedinou jejich superschopností je unudit vás k smrti...ani nevim proč jsem to dokoukal, ale na konci jedna z postav pronese opravdu prorockou větu: "Svět na nás ještě není připraven." A to je teda fakt ;) ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na poslední fantastyckou čtyřku (což je útrpná vzpomínka!) tak nutno přiznat, že tento film je bomba. Avšak protože jenom ve srovnání se zmińovaným brakem tak je to na horší tři. Začátek vypadal slibně, ale pak se to něják nepovedlo. A konec byl už nudný. Každopádně musím uznale přikývnout, že se v Rusku povedlo natočit něco takového. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Pokus o kopii marvelovských filmů se Rusům opravdu nepovedl. Příběh je primitivní, dialogy poměrně hloupé, scény hrající na city spíše vtipné a celkově je to všechno spojeno dohromady několika nepřesvědčivými důvody, proč jít bojovat společně proti nepříteli. Během 89 minut nemáte šanci a vlastně ani důvod si některou z postav oblíbit či blíže poznat. Všechny celkem povedené akční scény jsou ukázány v traileru, takže film již nemá čím ohromit A celkově by se mělo více zapracovat na scénáři a trochu přidat na tricích, které jsou místy velmi slabé, ten medvěd se opravdu nepovedl. Západ je v tomto případě o dvě kategorie napřed. ()

Euros 

všechny recenze uživatele

Khan je bojovník, Ler má charisma, Kseniya je zatraceně sexy a Arsus je prostě zvíře. Záporák celkem ušel. Chybí tam jen nějaký vtipálek a bylo by to lepší. Nemůžete to srovnávat s Avengers nebo tak...berte to jako ruský akční film se superhrdiny. Odpad mohl dát asi jen člověk, co má někde po těle vytetovanou americkou vlajku a věří na Santa Clause...Slušných 60%. ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Něco takového se jen tak nevidí,ten film by si zasloužil 5 * už za ten kýč který z toho teče,za tu krásně průhlednou napodobeninu všech amerických filmů,už stačí jen dodat "Za matičku Rus bych položil život" ()

Declen 

všechny recenze uživatele

Dokonce by mě ani nevadili místy cold-war era kulisy. Ale místama to bylo vážně debilní i v rámci žánru. Herečky až okatě vypadají jako prostitutky z reklamy na Showpark. Místy trapné dialogy. Hlavní hrdina vypadá jak z filmu od Kaufmana, jo a ještě červeně svítí. Naštěstí kratší stopáž. Ani by mě tolik nevadila lehčí ruská propaganda, glorifikace USA je v dost filmech. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Nechci film úplně shazovat, je jasné že rozpočet byl malí, nebyli k dispozici takže se vybrali herci tak aby za sebou měli, alespoň jeden dobře přijatý ruský film. Někdo napsal scénář, ono ani moc nešlo psát tak aby se nevykradlo kde co, protože Marvel a DC už za ty roky použili snad každou myslitelnou schopnost, takže šlo spíš o to poskládat partu tak aby to, nebyla do očí bijící krádež. Scénář je vlastně hlavní slabinou. Myslím že scénáristu posadili k televizi, nechali ho skouknout všechny úspěšné super hrdinské filmy, pak mu dali prostor a on napsal co napsal, je tam vidět snaha o hlášky, vtipné momenty, cool záběry, možná i trochu dojemného. Možná by záporák také nemusel celí film zírat pohledem vyorané myši a s leskem nevinnosti očích.Jasně chápu, že on si myslí, že to s lidstvem myslí dobře, ale i tak to vypadá pitomě. Na triky se asi dalo dost, jen bych řekl, že nepozvali nejlepší trikaře. Takže to místy vypadá, jako když v jednom díle Underworldu byl zeškrtán rozpočet. Prostě místy super triky a místy si říkáte, že to je jasně béčkoví film. Celkově je to spíš snaha B film posunout do kategorie A s obsazením a scénáristou skoro C kvality. PS: říká se že Putin si zahrál "cameo roli", pokaždé když na plac přijde napůl medvěd, napůl člověk, tak ta spodní půlka patří Putinovi :-) To jen takoví vtípek na závěr. ()

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná volovina. Dialogy asi někdo opsal z komiksovejch bublin, to už by ani herci zachránit nemohli. Efekty jednotlivejch postaviček celkem ok, obzvlášť Méďa. Příběh dost béčkovej, tak na úrovni slabších seriálů před 20-ti lety. Nevím proč, ale vzpomněl jsem si u toho na Power Rangers:-). Snaha žřejmě byla, ale spíš jsem se dost nasmál. ()

Jarv 

všechny recenze uživatele

Není to katastrofální, pokud nic světoborného nečekáte. Krátká akční sci-fi, která se snaží v MNOHEM levnějším a skromnějším měřítku napodobit marvelovské Avengers. Postavy se příliš nezapotí (a sotva představí), jelikož stopáž je na takový film až příliš osekaná a osobně bych řekl, že na tento kousek mohli dát více peněz, aby z toho byl i nějaký ten zážitek, protože hlavně finále je silně nevyužité. Děj naprosto tuctový. Jsem zvědav, zda nás někdy v budoucnu čeká druhý díl, protože ten konec byl až nezdravě hodně otevřený. 55% ()

Reklama

Reklama