Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (296)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ruská odpověď na Marvelovky trošku nevyšla. Možná, že ruským patriotům se film bude hodně líbit, ale jelikož nejsem ruský patriot, tak si ponechám chladnou hlavu. Nápad to nebyl špatný, ona i ta kamera ušla, herci jsou sympatičtí a některé triky byly taky fajn. Na druhou stranu tu bylo i pár opravdu špatných triků, třeba chudák Méďa. Asi největší průšvih ale byla akce, která se fakt nepovedla. No a pak samotný záporák. Nedokážu posoudit, jak moc filmu uškodil český dabing a překlad, protože to co ze sebe herci vypouštějí za perly, je opravdu mazec. Možná by neuškodilo, kdyby překlad a režii dabingu dělal někdo, koho práce baví a ne jen tupě a bezmyšlenkovitě vést dabéry ke žvatlání o ničem. Poslední plus, na které nesmím zapomenout, je stopáž, takže jsem se netrápil zas tak dlouho. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Retard záporák s debilním plánem, nelogický příběh, chabé CGI, postavy bez osobnosti, vojáci bez uniformy, plytké rozhovory, staré ruské vrtulníky a stíhačky s nejnovější technologií, neustálé opakování, že jde o superhrdiny, superhrdinské pózy... Klasický scénář - na poprvé se to nepovedlo, tak přidáme vylepšení v podobě super obleků a už to jde. Chán se mi libí, ale ty jeho zbraně jsou dost nepraktické. Jak s nimi sedí? :-D ()

Reklama

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Ach.. Soudruzi se tak moc snažili ukázat a předvést, že mají na současný komiksový trend, až zapomněli na nějaký souvislý děj, napojování scén, vykreslení postav atp. Triky občas vypadali dobře, ovšem do chvíle, než nastoupil medvědo-borec, jenž vypadal jak z videohry před deseti lety. Být to od Asylum nebo Syfy, dalo by se to s úsměvem přejít. Ale být to od Asylum nebo Syfy, tak by si to přiznalo svoji brakovost, dělalo si to ze sebe srandu a nebralo se to tak vážně a svoje ambice by uspokojilo maximálně na DVD. Ovšem, tomu, co dělal trailer, palec nahoru. 2/10. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bude hodně někde! Jsem se zapomněl podívat na CSFD hodnocení, jen jsem kdysi viděl trailer a ten mi sice přišel přehnanej, ale zvědavej jsem byl. Po pár minutách bylo jasný, že soudruzi z ruska někde udělali chybu. Víc chyb. Plný vodojem chyb. Aha, tak 35%, to jsem měl vědět dřív :D. Vlastně ani nevím, kde začít. Celý to je úplně brutální pohádka, jako byste křížili Mrazíka a Avengers a celý to namíchali v Černobylu. Kde nebyla invence, tam to zatřeli CGI masakrem a narovinu vám říkám, že invence nebyla nikde! Krom pohádkového příběhu a pohádkově vystajlovaného a přeprodukovaného vizuálu se dál už jedná jen o kompilát wtf momemtů - nesympatické a nefunkční obsazení, strohý děj a plochý příběh, že kdyby film upadl na Everestu, tak se zastaví až v Mariánském příkopu, jakej by to byl fičák. A to stejné se týká scénáře, kde můžete na nějakou práci s napětím, gradací děje, budování scén nebo uměním kamery, kurevsky rychle zapomenout. Tohle je fakt totální filmové diletantsví. Jestli nemáte rádi americký heroismus, tak tady se budete plácat rukou po stehně, protože ruskej je mnohem krutější, akorát že blbější. Pokud něco stojí za zmínku, tak mimořádně debilní hlášky a dialogy, u kterých se šťouráte v uších, zda-li jste dobře slyšeli. A pak samotný koncept hrdinů je taky docela bizarní úlet - vše je plus mínus bukvicovej odvar amerických komiksových postav, ale jako medvěd s rotačním kulometem na zádech? Tady už chybí fakt jen Putin. Kdo by to byl čekal, že se dá potenciál tak snadno zahodit do kanálu, tohle je "thrash" jak víno a ve zhulenosti to musí být skvost! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá užít ani jako to nejhorší Guilty Pleasure od Asylum s obří chobotnicí. Film, do kterého se určitě nasypalo pár desítek milionů Rublů a stejně to není vůbec nikde vidět. Příběh je plytký, postavy ploché a bez jediného náznaku jakékoliv motivace. Efekty jsou trapné, dialogy úděsné a nefunguje ani hudba, už při úvodních titulcích a při té laciné dementní písničce mi bylo jasné, že tohle natočil člověk, který nemá sebemenší režisérské schopnosti, ale má prostředky a nadšení. Takhle nějak by dopadl film, kdyby nám klukům s nadšením dal někdo hromadu peněz a nechal nás natočit velký Česky film s hrdiny. Čekal jsem aspoň něco, ale tady je blbě úplně všechno. Jednu * dávám za neskutečně píchatelnou Alinu, která by měla fofrem balit kufry a jet rozkuřovat producenty do Hallywůdu, aby jsme mohli to její božské tělo obdivovat v mnoha a mnoha stejně blbých, leč amerických filmech. Tragédie.15%. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama