Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Krásná, pohodová pohádka z nádhernýho konce světa. Je to o lese, odehrává se to v lese, a ten les je tak kouzelnej, že bych se do něj hnedle přestěhoval. Na chvilku.. Pak příjde bílý muž s buldozerem a chce les sežrat. Hlavní hrdina s hlavní hrdinkou tomu chtěj zabránit, páč v tom lese našli kouzlo kouzel. A tak se to mele, až se to domele. Ale celkově je to fak fajn. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Viděno po spousty letech znovu a názor tak nějak neměním. I přes to, že Connery je úžasnej, Bracco zřejmě v životní roli a příběh filmu společně s příjemným závěrem a rozuzlením stojí za to, tak mě zde film padá na režiji McTiernana! Ten chlap uměl a uměl hodně! Predátor, Pasti, Aféra i třeba Zelený peklo.... To jsou filmečky panečku. Šaman se úplně vymyká z našláplýho řemesla a talentu Johna! A to mě asi sráží hodnocení a hvězdy nejvíc! Každopádně jako svěží dobrodružství s touhou po něčem prahnout to funguje skvěle a člověka to zabaví! 65% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od McTiernana jsem čekal více. Vlastně i od Seana Conneryho. Šaman je filmem velmi pomalým, který je skoro o ničem (vědec hledá v pralese lék na rakovinu). Nejde o špatný film, jen v něm není nic co by vás i po měsících nebo letech nutilo ho znovu shlédnout. Herecké výkony zde nejsou oslňující. Pokud je Šaman brán jako oddychový film, lze jej považovat za slušný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Šaman by mohl být dobrodružnějším filmem a možná by si ho člověk pustil i znovu. Jenže jeho hlavním tématem není hledání léku na rakovinu v prostorách džungle. Je hlavně o tom, že Robert Campbell je už tak sžitý s džunglí, že je skoro jeden z místních. A Rae to poznává na vlastní kůži. Místní zvyky, rozsáhlost džungle a její kouzlo. A asi pro diváka ani není překvapivé, kam to mezi dvěma hlavními hrdiny směřuje, je to očekávatelné. Jen ten vývoj a hledání léku nikam úplně nesměřuje. Více než šedesátiletý Connery se tu měří s mladšími místními protivníky a o dvacet let mladší Lorraine Bracco k němu úplně nesedí. Možná je škoda, že tvůrci nerozehráli a neapelovali na diváky více co se týče ničení pralesů, biodiverzity a domova místních lidí. To by mohlo být hlavnějším tématem, které se ale dostává na přetřes až na konci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John McTiernan /Nomads, Predator 1/ natocil tento film Medicine Man ako podla mna akesi ospravedlnenie sa dzungli za ten megaakcny masaker s Arnoldom Schwarzeneggerom z roku 1987. Scenar je priserne priemerny, Connery /Goldfinger, Thunderball, Murder on Orient express/ bol na urovni, ale ani on, ani Lorraine Bracco nedokazali tento film vyzdvihnut do nadpriemeru. Na Slovensku sa film stal stalicou televizneho vysielania, co mi doteraz nejde do hlavy. Vsetko /rezia, strih, herecke vykony, scenar/ je tuna totiz hrozne priemerne. 50 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama