Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $45,500,797Tržby Celosvetovo $-John McTiernan je v džungli ako doma, čo je z tohto filmu dosť cítiť, len škoda že tento príbeh o zázračnom lieku nemá o niečo viac pútavejšiu podobu, postavám chýba väčšia hĺbka, je to bez nejakých silných scén, čo by priniesli niečo emociálne silné a preto to príde dosť nudné. Taký neškodný film na strešne nudnú chvíľu ale pre druhé pozretie vás k nemu už nič nebude ťahať. /60%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tu sa to všetko posralo. Nehovorím, že to má na svedomí Connery, pretože ten si svoju rolu viditeľne užíval, rovnako ako scenéria džungle bola rozprávková, no Johnov potenciál akčných peciek sa nadobro vytratil pričuchnutím k takejto limonádovej somarinke, ktorá navyše berie na ramená posolstvo, ktoré si kľudne mohla odpustiť a prenechať vážnejším filmom. (to bola veta :D) Ale na druhej strane ak odhliadnem od toho, tak vznikol celkom pohodový snímok. 60%. ()

Reklama

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Mimořádně příjemně koukatelná devadesátková agitka, které - ruku na srdce - vládne především komediálně laděné a lehkou romancí okořeněné laškování ústředního dua. Zatímco Conneryho šamanský vědec je nadstandardně skvělý, u Bracconové jsem si nebyl tak jist. Ale nezklamala, zejména když si lokla místní psycho-chemie. Závěrečné drama jako nenásilné eko-upozornění zapůsobilo pěkně, klidně bych šel i víc na dřeň. Samozřejmě celému snímku dělá obří službu neotřelá a velmi chytlavá Goldsmithova hudba. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení se spoustu lidí dokonce nadprůměrně pobavilo, jenže já měl k aspoň průměrný zábavě dost daleko. Nejvíc mi vadilo často až násilný přeskakování v rámci filmovejch žánrů. Dobrodružnou nebo badatelskou scénu najednou z ničeho nic následoval pokus o romantiku nebo komedii, přičemž nějaký komediální scény mi svym hudebnim doprovodem a stylem humoru přišly vhodný spíš pro dětský publikum. Situaci kupodivu nezachránil ani Sean Connery, kterej prostě neměl co hrát. Výprava byla jediná věc, co se mi fakt líbila. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně me film kdysi zaujal, ale víc jak průměr se z toho nevyždíme. Největším kladem tohoto snímku je Sean Connery a jeho postava ve filmu. Connery dokáže zahrát snad vše. Takže se rozhodně pobavíme, ale na druhou stranu je někdy i nuda ve filmu. Romantické prvky jsou zde náhodou snesitelné. Takže koukatelný, lepší průměr, který stojí akorát tak na jedno odpočinkové shlédnutí. 55% = *** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama