Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

kingik 

všechny recenze uživatele

Doktor Campbell hledá hluboko v amazonském pralese přírodní lék proti rakovině. Do života podivínského dobrodruha zasáhne nezkušená mladší kolegyně. Chovám vůči režiséru Johnu McTiernanu averzi, od toho se odvíjí i moje hodnocení. Vadí mně jeho režijní styl a má vrozenou schopnost podělat co se dá. Navíc tenhle film je málo zajímavý a velmi zdlouhavý. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla dost dávno a nevzpomínám si na něj úplně stoprocentně, ale i když po takové dlouhé době bych byla schopna k tomu filmu něco říct, myslím, že to o něčem svědčí. Ve filmu vás zaujmne především nesmírně charizmatický Sean Connery, kterému to ve svém věku také sluší. Lorraine Bracco jako doktorka je mu zajímavou partnerkou. Džungle je krásná, jakoby další z herců filmu. Příběh a situace (i když zápletka - myslím romantiku - docela tradiční), to všechno je dobře udělané. Mi se to celkem líbilo. Teda líbilo. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi má opravdu spoustu drobných neduhů, ale stárnoucímu a přitom třeskutě charizmatickému Connerymu prostě nešlo odolat v roli morousovitého doktora, který hledá lék na rakovinu a je vytržen ze zaběhnutého stereotypu příjezdem mladé lékařky......jako mladého jsem ho nesnášela, ale s věkem přišel šarm.......úžasná hudba skvěle zakomponovaná do děje, pro mě moc hezká scéna, kdy děti běhají s prskavkami po pralese v doprovodu hravé hudby, a nádherné scenérie přírody....nemůžu dát jinak než čtyři hvězdy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Óda na záchranu přírody, kácení deštných pralesů a problematiku zmenšování se množství zeleně na zemi. Jednoudše, byť úderně podaná, inteligentně odvyprávěná a jakž takž v rámci žánru solidně zahraná. Několik scén je naprosto fenomenálních - slaňování po stromech - přičemž stejně důležité jako jméno režiséra je hlavní hudební composer, kterým není nikdo jiný než legenda filmové hudby Jerry Goldsmith. Přestože je v Šamanovi naťuknutá současná politika a vztah člověka k přírodě, jde spíše o klasický dobrodružný a napínavý příběh o hledání léku na nejhorší chorobu lidstva, takže ono poselství zůstalo tak nějak v půli cesty. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film pro pobavení. Tady má Sean Connery poněkud kulatější obličej (někde jsem se zmínil, že už mně 3 lidi označili za dvojníka SC). Měl jsem chuť se nechat pobavit. Pobavil jsem se, proč ne. Jedna otázka mě při sledování filmu přece jen napadla a hodám ji také řešit (samozřejmě to s lékem na rakovinu nemá co dělat). V závěru, když jsem viděl Sweet Lorraine s modrým půlkruhem na čele a s tantrickým symbolem na líčkách, jsem musel doznat: "Proč se sakra taky nelíčím??? Normální je být nalíčen, krucinál!!! A co do hudby, Jerry Goldsmithovi bych i zde dal přednost před Morriconeho klasikou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama