Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně me film kdysi zaujal, ale víc jak průměr se z toho nevyždíme. Největším kladem tohoto snímku je Sean Connery a jeho postava ve filmu. Connery dokáže zahrát snad vše. Takže se rozhodně pobavíme, ale na druhou stranu je někdy i nuda ve filmu. Romantické prvky jsou zde náhodou snesitelné. Takže koukatelný, lepší průměr, který stojí akorát tak na jedno odpočinkové shlédnutí. 55% = *** ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sranda, jak se nejčastěji v komentářích k tomuto filmu opakuje obdiv k nádherné amazonské džungli a ono se to přitom natáčelo ve vnitrozemí Mexika u malého jezera a ani ne v té jižní pralesní oblasti a zas tak nepropustná a úchvatná ta příroda tam nebyla.....holt skvělý režisér dokáže kouzlit :-)) Viděl jsem to místo na vlastní oči při své cestě po Mexiku a bylo to pro mě dost velké překvápko, bo jsem si taky do té doby myslel, že ten film musel být natočen v Amazonii. Podnikaví mehikáni z toho tam udělali skanzen pro turisty, tak tam vše i ta chatrč doktora Conneryho zůstala zachována jako ve filmu. Dnes jsem se na ten film po dlouhých letech znovu podíval a nevím, přišlo mně to takové nemastné neslané, žádné pořádné drámo, zvrat a emoce i když jiskření mezi hlavní dvojkou bylo obstojné. Průměr který drží nad vodou hlavně ta falešná amazonská scenérie :-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tu sa to všetko posralo. Nehovorím, že to má na svedomí Connery, pretože ten si svoju rolu viditeľne užíval, rovnako ako scenéria džungle bola rozprávková, no Johnov potenciál akčných peciek sa nadobro vytratil pričuchnutím k takejto limonádovej somarinke, ktorá navyše berie na ramená posolstvo, ktoré si kľudne mohla odpustiť a prenechať vážnejším filmom. (to bola veta :D) Ale na druhej strane ak odhliadnem od toho, tak vznikol celkom pohodový snímok. 60%. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Krásná, pohodová pohádka z nádhernýho konce světa. Je to o lese, odehrává se to v lese, a ten les je tak kouzelnej, že bych se do něj hnedle přestěhoval. Na chvilku.. Pak příjde bílý muž s buldozerem a chce les sežrat. Hlavní hrdina s hlavní hrdinkou tomu chtěj zabránit, páč v tom lese našli kouzlo kouzel. A tak se to mele, až se to domele. Ale celkově je to fak fajn. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

john mctiernan sa zaprisahal po nakruteni predatora, ze uz nikdy nebude nic tocit v dzungli a bum ho par rokov na to sa tam opat vydal, avsak namiesto arnieho a vesmirneho lovca sa rozhodol pre mix romantiky a dobrodruzneho filmu. mctiernanov rezijny styl je tu pritomny i vdaka opatovnej spolupraci s kameramanskym veteranom mcaplineom (s ktorym pracoval prave na predatorovy) sa dockame jeho hratok so strihom a sustavnym pohybom kamery. connery ako doktor snaziaci sa najst liek na rakovinu je vynikajuci (ako i jeho uces ktorym sa inspiroval od skladatela jerryho goldsmitha), ale lorraine bracco a jej sustavne vrestanie zacne po chvily otravovat. podobne ako u mctiernanovho neskorsieho romantickeho filmu "thomas crown affair" mam pocit ze prave tie sladke pasaza su mierne tazkopadne, trocha drhnu a spomaluju cely fim, naproti tomu akcnejsie sceny su nakrutene s lahkostou a prirodzenostou pre akcneho genia mctiernanovho formatu. rozhodne nie najhorsi kusok z johnovej filmografie, ale film ktory ma trochu dalej k jeho najlepsim dielam... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama