Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně me film kdysi zaujal, ale víc jak průměr se z toho nevyždíme. Největším kladem tohoto snímku je Sean Connery a jeho postava ve filmu. Connery dokáže zahrát snad vše. Takže se rozhodně pobavíme, ale na druhou stranu je někdy i nuda ve filmu. Romantické prvky jsou zde náhodou snesitelné. Takže koukatelný, lepší průměr, který stojí akorát tak na jedno odpočinkové shlédnutí. 55% = *** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po akčních peckách jako "Predátor" a "Smrtonosná past" si John McTiernan odpočinul tímto pohodovým ale docela zdlouhavým snímkem o civilizací zhnuseném postarším doktorovi, který našel azyl v džungli, který mu narušuje návštěva ambiciózní a navíc pohledné doktorky. Connery je jistota, stejně jako hudba Jerryho Goldsmithe ale jinak nemá film co nabídnout a funguje pouze jako zabiják těžké nudy, kdy není do čeho "píchnout". ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla dost dávno a nevzpomínám si na něj úplně stoprocentně, ale i když po takové dlouhé době bych byla schopna k tomu filmu něco říct, myslím, že to o něčem svědčí. Ve filmu vás zaujmne především nesmírně charizmatický Sean Connery, kterému to ve svém věku také sluší. Lorraine Bracco jako doktorka je mu zajímavou partnerkou. Džungle je krásná, jakoby další z herců filmu. Příběh a situace (i když zápletka - myslím romantiku - docela tradiční), to všechno je dobře udělané. Mi se to celkem líbilo. Teda líbilo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení se spoustu lidí dokonce nadprůměrně pobavilo, jenže já měl k aspoň průměrný zábavě dost daleko. Nejvíc mi vadilo často až násilný přeskakování v rámci filmovejch žánrů. Dobrodružnou nebo badatelskou scénu najednou z ničeho nic následoval pokus o romantiku nebo komedii, přičemž nějaký komediální scény mi svym hudebnim doprovodem a stylem humoru přišly vhodný spíš pro dětský publikum. Situaci kupodivu nezachránil ani Sean Connery, kterej prostě neměl co hrát. Výprava byla jediná věc, co se mi fakt líbila. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

New York, 1992 John McTiernan je právě na návštěvě u svého psychiatra: ,,Doktore, já už nemůžu. Už mi z těch akčních filmů a ruchu velkoměsta jde hlava kolem." Doktor se protáhl ve svém křesle. Většinu jeho příjmu tvoří tvůrci akčních filmů a tak se bojí, aby nepřišel o nejvýraznějšího zástupce tohoto žánru: ,,Podívejte Johne, vy prostě potřebujete odpočinek. Pozvěte si někoho a udělejte si výlet do přírody. No a až se vrátíte, tak můžete zase začít točit akčňáky." McTiernan pozval starého parťáka Conneryho a po ubytování se v pralese dělal strašně překvapeného, když ve svém kufru nalezl kameru: ,,Tak Seane, když už jsme tady, co takhle něco natočit?" A tak vznikl velice poutavý a hřejivý příběh o muži, který svůj život zasvětil vědě a mladé doktorce, která musí s arogantním vědcem vyjít, protože lék na rakovinu je na dosah. Krásné záběry okolní přírody jsou doprovázeny úžasnou hudbou Jerryho Goldsmithe a tak není důvod se nepodívat na tento pohodový dobrodružný film od překvapivě klidného Johna McTiernana. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama