Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

topi 

všechny recenze uživatele

Jediný film od Vladimíra Michálka, který hodnotím nejmenším počtem. Chápu, že prózu Jáchyma Topola je hodně těžký zfilmovat a tady se to povedlo tak napůl. Nesedla mě ta digitální, barvami hýřící roztřesená kamera a divný střihy. Herci nebyli špatní, někdy to ale vyloženě skřípalo, hlavně u představitele hlavní role Jana Čechtického a jinak mé oblíbené Kláry Issové, někdy to bylo hrozný přehrávání. Naopak vynikající byli majitel potravin Pavel Landovský a jeho žena, vyšinutá sektařka Eva Holubová, z ní šel fakt strach a respekt, opravdu až mrazivě šílená fanatička. A parádní byla vrchní sestra v nemocnici Věra Galatíková, která byla imrvére našrot. Jinak takový nemastný, neslaný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od tohoto českého režiséra jsem prozatím viděl pouze 4 filmy, ale Anděl Exit v mých očích docela silně vybočuje. Jak obsahem, tak hlavně vizuálem. A právě různě barevné filtry se k té zvláštní a depresivní atmosféře snímku velmi hodily. Postavy mi však moc sympatické nebyly a jejich představitelé, zvláště k závěru, předváděli už poněkud příliš afektované herecké výkony, díky kterým mi pak na hlavních hrdinech pranic nezáleželo. Konec byl sice fajn, ale moc si nedokážu představit, jak by následný děj asi mohl vypadat. Ve výsledku možná nejvýraznější a nejodvážnější, avšak pro mě osobně zároveň také nejslabší Michálkův film, který hodnotím pouze průměrem. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko si představit větší sračku, než je tohle. Chudák stanice metra Anděl, takhle zneužít její název, navíc úplně nesmyslně, nevím proč. Šiťácká ruční kamera, šiťácké osvětlení, šiťácké barevné filtry, šiťáckej zvuk, šiťácká režie, šiťáckej děj, šiťácké herecké výkony. Zuzanu Stivínovou mám normálně rád, ale tímhle si u mě zavařila (i když zrovna ona jediná v tomhle filmu nevařila). Často vůbec nebylo rozumět, co kdo říká a do toho ta hromada anglických dialogů (ke kterým sice titulky existují, ale je to úplně jedno, protože to je o ničem). Africká mise asi sloužila štábu k tomu, aby někde ulil prachy a zajel si tam na dovolenou. Děj úplně o ničom, v Africe zvlášť! Vůbec - divím se, že Michálkovi na tohle někdo dal prachy. Asi nevěděl, co z toho nakonec vznikne. Socky, feťáci, cigáni, vulgárnosti, odpad lidstva a nejvíc vaření drog, které nikoho nezajímá. Jediné, co stálo alespoň trochu za to, je použitá hudba - je zde vidět Čechtického vliv (Ohm Square a další vybrané kousky). ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

aneb nepokoušejte se prosím zfilmovat Topola. knihu jsem četl - a i když netvrdím, že jsem ji pochopil - moc se mi líbila. ve filmu se nepovedlo navodit tu správnou ujetou atmosféru, je vidět, že herci prostě nejsou takoví magoři. natáčet v jižní africe byl možná pěkný výlet, ale pro mě je to další bod dolů... zápletka se musela osekat, aby se to mohlo točit... myslím, že za tu námahu to nestálo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt slusna kokotina. Prvni pulku je to vsechno desne zmateny, spousta postav, zadnej pribeh, vsichni se tam tak nak motaj a vetsinou jen nadavaj, nastesti v druhy pulce uz se nejakej ten pribeh vyrysuje, ale nejak zvlast dobrej neni. Co se tyce hercu, tak ty sice hrajou dobre, ale stejne jim to moc neverite. No a pak tu je naprosto priserna, skoro dokumentarni kamera, ktera hodne stezuje sledovani filmu. Nicmene to vse dohromady dokaze docela zaujmout, takze film vylozene nenudi. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na půlnoční mši měl kameraman kameru schovanou pod kabátem, aby se všichni ostatní chovali autenticky. (HappySmile)
  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)

Reklama

Reklama