Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem udělal jednu obrovskou chybu - a to, že jsem byl střízliv, prost jakýchkoliv drog a podobných vymožeností, s naprosto čistou hlavou. A proto jsem vůbec nepochopil co mi tímto filmem chtěl Vladimír Michálek naznačit. Že život stojí za hovno? Možná by stálo za to vyjít do ulic, ono to nebude tak zlé. Že všichni berou? Možná byste si měl zkusit najít jiné přátele. Že jediným východiskem je smrt? Probůh, proberte se pane řežisére - zahoďte injekční stříkačky, cigára, chlast a jděte se jen tak projít ven, do přírody... ()

joelly01 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen jednou v zivote se mi stalo ze jsem z kina odesla jeste pred koncem filmu neb film me tak strasne otravil. Ano, byl to Andel Exit. Ted po sto letech jsem si rikala "dej tomu sanci, treba jsi do toho musela trochu "dorust", jako do "Hori, ma panenko"". Vzdyt Topol je skvely spisovatel! Sice jsem od nej nic necetla, ale kamaradka s dvema doktoraty (ruzne filosofie a filologie) ma vsechny jeho knizky a neda na nej dopustit! Nedorostla. Nic, Nixx, Null, Zero, Nada. "Jak ukrast Dagmaru" po artove. Ale tam zase byli lepsi herci. Z Cechtickeho se mi jezily chlupy na zadech. Brrrrr, zrovna jsem se zase pri vzpomince na toto vcerejsi trauma uplne otrepala a vyskocila mi husi kuze. Mohu se pokusit zapomenout, ale retardovany vyraz a koktani Cechtickeho se mi asi budou vracet pred oci az do smrti. Ja jsem to bejvala vedela, ale stejne jsem do toho ja blbec chodila. Priste az budu chtit byt pozer, dam si radsi malinove pivo. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ještě během psaní komentáře se nemůžu rozhodnout, co tomuhle filmu vlastně dám. Místy (začátek a konec) to bylo takřka geniální - rychlý střih, práce s barvami, to člověk má pocit, že se dívá (či prožívá) něco výjimečného. Ale místy mi vadila ta nevázanost (z ničeho nic se ocitáme někde v Africe(?)) Ale když tak o tom přemýšlím, tohle byl asi záměr, aby i divák, který s touhle tématikou (drog) nemá žádné zkušenosti, si připadal, jako když si právě šlehnul. Jinak tenhle film neřeší jen téma drog, najdete zde i sektářství, hledání lásky… Teď si uvědomuju, že tohle mi jen tak rychle nevymizí z hlavy a že už jen proto si film zaslouží lepší hodnocení. A myslím, že se tady ještě dost dlouho nenatočí něco tak originálního, tak svého, jako je tento film. Jinak ze všech herců bych vyzdvihl parádní Issovou. Pro ni naprosto netypická role a ona ji zvládla s takovou grácií! 70 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimíra Michálka považujem za jedného z najlepších českých režisérov. Jeho film "Je treba zabiť Sekala" je pre mňa vrcholom českej kinematografie. Ale hodne sa mi páčila aj "Amerika" alebo "Babie leto". Avšak snímkom "Anjel Exit", ktorý natočil v roku 2000, na mňa moc nezapôsobil. Snaha o vizuálnu, pocitovú a atmosferickú originalitu pánovi Michálkovi nevyšla. Aj majster tesár sa občas utne. Ale snaha sa cení. V tomto prípade dvoma hviezdičkami. ** ()

Matts 

všechny recenze uživatele

Mám pro Michálka slabost. Co snímek, to úplně jiný styl. Anděl Exit je skvěle odvedená experimentální práce. Na poprvé jsem měl trochu problém zorientovat se v ději, ale na druhý pokus už jsem si tento trip užil na sto procent. Z rolí Evy Holubové a Věry Galatíkové jsem měl pár nocí zlé sny - skvělé výkony. Dávám 4 a 1/2 hvězdičky a to jen proto, že Michálek vytvořil takové skvosty jako Zapomenuté světlo nebo Je třeba zabít Sekala...a to je pro srovnání hodně vysoká laťka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na půlnoční mši měl kameraman kameru schovanou pod kabátem, aby se všichni ostatní chovali autenticky. (HappySmile)
  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)
  • Počáteční scéna byla natáčena v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově - tedy skutečně kousek od stanice metra Anděl. (hippyman)

Reklama

Reklama