Reklama

Reklama

Lilith (Cate Blanchett), nechvalně proslulá lovkyně lidí s tajemnou minulostí, se jen nerada vrací domů na Pandoru, nejchaotičtější planetu v galaxii. Jejím úkolem je najít zmizelou dceru Atlase (Edgar Ramírez), nejmocnějšího zlosyna ve vesmíru. Lilith uzavře nečekané spojenectví s partou psanců – protřelým žoldákem na misi Rolandem (Kevin Hart), nezvladatelnou předčasně dospívající ničitelkou Tiny Tina (Ariana Greenblatt), Tininým nabušeným ochráncem Kriegem (Florian Munteanu), podivínskou vědkyní Tannis (Jamie Lee Curtis), která už viděla všechno, a nesnesitelně přemoudřelým robotem Claptrapem (Jack Black). Společně musí tihle nečekaní hrdinové bojovat s mimozemským druhem a nebezpečnými bandity, aby odhalili jedno z nejtřaskavějších tajemství Pandory. Osud vesmíru by mohl být v jejich rukou – ale oni budou bojovat za něco víc: jeden za druhého. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 7

Recenze (133)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nehrál jsem hru tak, že nevím jak moc to je podle ní nebo není nejčastěji lidi nadávají na herce co tak čtu. V podstatě je to slátanina Hvězdných válek, Strážců Galaxie,  na konci si dáme i scénu z Avengers Endgame (Jak Captain Marvel zničila Thanosovu loď tady je něco podobného)  a vzpomeneme si i na X Mena Dark Phoenix (ta její proměna na konci je hodně podobná)  Lovkyně lidí dostane zakázku vypátrat klona holky co ji unesl bývalý voják s nějakým kulturistou v masce co má iq placatého kamene a dialogy mu psal asi někdo mentálně postižený (Jestli tak mluví i ve hře neřeším) na planetu Pandora kde je zakopaná nějaká truhla. Dojde tam přibere nesmírně vtipného (čtěte trapného)  robota   a chce jí pomoct tu truhlu najít po cestě ještě přiberou nějakou archeoložku a sbírají části k té truhle mezitím po nich jde ten co si ji najal a nějací obyvatelé Pandory. Není zde žádný humor (ty pokusy od toho robota jsou tak trapné, že by je mohl Troška sesbírat a natočit z toho další Kameňák) hlavní postavy jsou nesmrtelné  ani jednu za celý film ani nezraní a akce je průměrná gore to v podstatě nemá (vzpomenete si tak maximálně na tu scénu jak zabije tu příšeru v traileru) . Konec ani nedává smysl , protože pokud se k ní ty indicie dostávaly , protože byla vyvolená jak to, že tehdy nevěděla , že jednu má ta holka (Možná to ve hře vysvětlily tady ne). Na to, že to stálo prý 100 milionů dolarů i ty triky vypadají místy příšerně.  Není to  nejhorší Rothův film na Čarodějovy hodiny  to nemá přesto si myslím, že by se měl měl vrátit zpět k hororům (Údajně chystá Hostel 3). Kdyby to točil takový Gunn věřím tomu, že by to byla pecka 60 procent ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Film na který zapomenete ihned jakmile opustíte kino sál. Absolutně nevyužitý potenciál herní předlohy a příšerné herecké výkony v kombinaci s hloupým příběhem. Ovšem jako oddychovka k popcornu... vlastně proč ne. Dokážu si přesldstavit, že tento film bude jako film týdne na Primě Cool za 2-3 roky 😂 40% ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Idiocracy + Mad Max + Guardians of the Galaxy + Soldier + Ghosts of Mars = Borderlands. Aj bez toho, aby si človek o produkcii niečo prečítal je vidieť, že sa dosť pretáčalo a strihalo a menilo a látalo a to čo beží práve v kinách mi najviac evokuje Whedonove Justice League - tzn. akýsi mačkopes natoľko spotvorený štúdiom a postprodukčnými zmenami, že ledva drží pokope. Podľa mňa to pôsobí, že štúdio chcelo niečo ako kvázi Guardians of the Galaxy v kvázi Mad Max univerze, s príklonom k tomu prvému, a Roth dodal niečo zjavne iné a/alebo čo sa zjavne nepáčilo a tak sa prehádzalo a prerobilo všetko možné (aj hudba) a zmizlo násilie a vulgarizmy, ktoré je videohrám Borderlands pomerne vlastné. Claptrap vo videohre vie byť celkom vtipný, ale vo filme je jeho Blackov variant pomerne, no nevtipný. Úplne mi nesedí a neladí ani obsadenie - ako keby sa Blanchett, Hart aj Jamie Lee Curtis rozhodli zaexperimentovať a zobrať úlohy proti ich bežnému typu, a úplne to nefunguje, jednak aj preto lebo film je natoľko postrihaný a prehádzaný, že normálny vývoj postáv a príbeh trpí, a jednak lebo je aj trochu zvláštne obsadzovať do úlohy dvoch celkom sexi drsňačiek dve postaršie dámy (hoci Cate Blanchett to ešte v tomto smere a celkovo ako-tak ustojí) a ešte väčší bizár je aby Kevin Hart hral drsného, mazaného žoldáka/vojaka. Ktovie čo všetko sa pokazilo a stratilo, a je to bordel, kde nie je poriadne vyprofilovaný ani zloduch, hoci natočené to je celkom kvalitne (výprava/efekty). V tomto prípade by som si pôvodný zostrih aj pozrel, čiže ak sa rozbehne nejaká #releasetherothcut iniciatíva - nebudem proti, hoci nie som si istý či sa zázrakom dá z filmu spraviť nejaká pecka. Každopádne aktuálny výsledok veľmi nefunguje, a videoherné adaptácie v roku 2024 po slušnom Gran Turismo urobili zase krok späť. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Proboha proč? Cenu za nejvíc vyhozené peníze v kině vyhrává.... Proč někdo točí akční komedii, která není vůbec vtipná a má mizernou akci? Doslova nikdo z hlavních rolí nesedí s charakterem, které by postavy mít chtěly.  Celá tahle kombinace problémů, nezábavného záporáka, jednoduchého příběhu a místy hodně slabého vizuálu, zajišťuje že je to nuda, ukrutná nuda. Snad aspoň ty hry jsou lepší. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak tahle sci-fi patlanina Rothovi opravdu nevyšla. Na tomhle filmu je snad špatně úplně všechno. No dobře, některé akce nebyly špatné, ale triky bída, střih úplně příšerný, jakoby místy chyběly scény, kamera kýčovitá a statická, výprava naprosto příšerná, jak z "céček" přelomu tisíciletí, příběh opravdu jednoduchý, děravý jak cedník a předvídatelný. A herci? Sázel jsem na Blanchette, ale ouha. Hlavně ona není ta pravá do téhle role a její omlazení bylo až do očí bijící. Ginu Gershon snad někde nafoukli a Curtis asi ani nevěděla, že v tom hraje, jak se tváří totálně mimo po celý film a ta malá holka byl hrozně nesympatický spratek. Nejlíp z "herců" vychází Munteanu, který toho moc nenamluví, protože je jen bijec, Jack Black má sem tam vtipnou hlášku a Kevin Hart si splnil sen být akčním hrdinou, byť neskutečně kopíruje Jasona Stathama z Postradatelných. Nevím, jestli to byla Hartova myšlenka nebo Rothova, ale sázím na toho prvního. Naštěstí, tam není zas tak moc a netváří se celou dobu jako ukřivděnej smrad. Podtrženo sečteno, stále přemýšlím proč ta jedna hvězda. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Jde o adaptaci úspěšné videoherní série, která celosvětové prodala 45 milionů kopií. (Mahriz)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Punkey)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno