Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela dlouho těšil. Musím ale bohužel říct, že jsem mírně zklamaný. Je to sice pěkný rodinný film, ale nepřináší vůbec nic nového. Je to prostě Aladin v moderním hávu. Ale na druhou stranu uznávám, že pár vtipných gagů se tu najde a bojové scény jsou taky super. Taky chválím pěknou hudbu a sympatické postavy a jsem rád, že Netflix poslední dobou hodně investuje do animované tvorby, ale chtělo by to něco originálnějšího. Například taková rodina na baterky byla mnohem progresivnější. Malé děti to budou ale určitě milovat. 6/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak dámy a pánové máme to tady animák roku tohle je lepší než taková Duše  a několinásobně.  Má to parádní animaci nenucený humor a parádní příběh je to sice  kříženec mezi Mulan a Aladinem , ale vůbec nevadí. Plná palba není absolutně co řešit kéž by každý animák byl takový na to, že to nejde do kin (nepočítám čínské)  ani nikam jinam kromě Netflixu absolutní spokojenost. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Tento film je v podstatě Aladin, akorát v moderní podobě. Místo džina zde máme kouzelného draka, který však má úplně stejná pravidla jako džin z lampy. Příběh je tedy hrozně předvídatelný, ale tak například mě, se líbilo moderně přepracována tato vcelku známa a oblíbená pohádka jménem Aladin. Šlo vidět, ze tvůrci nechtěli platit za práva, a tak si to proste upravili podle sebe. Co mi trochu vadilo bylo prostředí. Prostě nebylo to něco z čeho bych si sedl na zadek (prostě dle mého se na Pixarovskou animaci a prostředí prostě nikdo nehrabe). Co se mi velmi líbilo byly některé vtipy/vtipné scény, které občas byly crinch, ale občas zase pobavily. Neměl jsem žádná očekávání, film pobavil, příjemně potěšil a drak byl hrozně roztomilý. Určitě to nepatří mezi nejlepší animáky od Netflixu, například rodině na baterky to nesahá ani po kotníky. 7/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nadbíhání filmovýho průmyslu vůči čínskýmu trhu je - alespoň pro mě - neskutečná osina v prdeli. Ale protentokrát to výjimečně nevadí. Na první pohled působí 'Wish Dragon' jako laciná vykrádačka klasiky 'Aladdin'. Zdání však klame, jelikož jde o zajímavou variacii na jeho příběhovou formuli, jež je v podstatě analogií na klasické přísloví "Kdo chce moc, nemá nic." ...... Nehledě na primitivní animaci, plochost fikční anabáze a žánrová klišé, 'Wish Dragon' vkusně těží z toho nejlepšího, co může animovaný žánr z narativního hlediska nabídnout a přidává k tomu plnohodnotnou perdu morálních poselství. A ač primárně staví na relativně prostých pohádkových motivech, disponuje mnoha realistickými prvky a aspekty – ať už vezmu v potaz líčení třídních rozdílů anebo kritiku materialismu, nejde zrovna o cílovku pro nejmenší. 'Wish Dragon' tak nejenže splňuje předpoklady pro kvalitní animák, ale zároveň je s asijskou hravostí strká do kapsy. Určitě bych se nestyděl za pokračování. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Netflix naskočil díky Spider - Manovi na zběsilou krasojízdu a tasí jeden parádní animák za druhým. Po Rodině na Baterky tady máme Kouzelného draka. Animace na špičkové úrovni je už tak nějak samozřejmostí, ale stejně je to pastva pro oči. Prostředí Číny je pro mě dost kontroverzní téma, takže jsem film zapínal už s mírným sebezapřením. Po pár minutách jsem na to ale dočista zapomněl a bylo mi to jedno. Kouzelný drak nemá sice originální příběh, protože něco podobného jsme mohli vidět už v Aladinovi, ale i tak dokáže zaujmout a překvapit. Sází na klasické rodinné hodnoty a vyplácí se mu to. Má to rychlé tempo, krásně to uteče a celá rodina se u toho skvěle baví. Přesně takto by měl vypadat kvalitní animák. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)
  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)

Reklama

Reklama