foto

Jimmy O. Yang

  • nar. 11.6.1987 (33 let)
    Hongkong, Hongkong

Biografie

Jimmy O. Yang se narodil v Hong Kongu. Ve 13 letech se ale s rodiči přestěhoval do USA, konkrétně do Los Angeles, kde již žila jeho teta a babička. V rozhovorech uvádí, že jeden z důvodů byl i sílící tlak Číny na autonomní Hong Kong, který již v té době byl tři roky pod správou Číny. V Los Angeles vystudoval gympl Beverly Hills a v San Diegu Kalifornskou univerzitu, kde získal titul z ekonomie. 

Jelikož ekonomie ho ale nebavila, v čemž se ujistil i po roce praxe v poradenské firmě, a tento obor studoval pouze na přání rodičů, tak se začal poohlížet po nějakém jiném způsobu obživy. Živil se například jako DJ ve strip klubu, prodavač aut, řidič uberu aj. Vedle toho ale začal ve 21 letech vystupovat i jako stand-up komik pod přezdívkou „Lowball Jim“, a to mu vyneslo první uznání a první úspěch v záři reflektorů. Díky tomuto se začal objevovat i v mini rolích v televizních seriálech jako jsou například 2 $ocky, Myšlenky zločince nebo Agenti S.H.I.E.L.D. a jiné. Ale pořád se jednalo o výjimečné role a jeho hlavní obživou byla právě stand up komedie a další vedlejší zaměstnání.

Velký zlom přišel s rolí v seriálu Silicon Valley (2014–2019), kde ve druhé sérii získal trvalé místo a objevoval se zde až do konce seriálu jako jedna z hlavních postav. V roce 2016 získal také první roli ve filmu Den Patriotů. Po tomto karierním zlomu už neměl o nabídky k rolím nouzi. Po skončení seriálu Silicon Valley získal roku 2019 jednu z hlavních rolí v dalším seriálu Jednotky vesmírného nasazení a začal se pravidelněji objevovat i ve filmech jako například v Like a Boss nebo ve Fantasy Island. Roku 2020 mu také na Amazon Prime vyšel záznam jeho živého stand up vystoupení pod názvem Good Deal

Mimo profesiálního herectví se pořád věnuje stand up vystoupením a i psaní knih, kdy roku 2018 napsal knihu „How to American: An Immigrant's Guide to Disappointing Your Parent“, kde humorně popisuje jeho první roky jako pubertálního cizince v Americe.

montongery

Herecká filmografie

Filmy

2021 Wish Dragon
2020 Fantasy Island
Mezi námi medvědy ve filmu (TV film)
The Opening Act
Velké šéfky
2019 LEGO® příběh 2
2018 Hele Muppete, kdo tady vraždí?
Juliet, Naked
Šíleně bohatí Asiati
Život je večírek
2017 Vánoce v El Camino
2016 Den patriotů
2013 Stážisti

TV seriály

2020 Jednotky vesmírného nasazení (TV seriál)
Přiměřená reakce (E10)
Je dobré být zase na Měsici (E09)
Partnerská návštěva (E08)
další epizody (10)
2019 Huangovi v Americe (TV seriál)
These Boots Are Made for Walkin' (S05E17)
Grand-Mahjong (S05E13)
Silicon Valley (TV seriál)
Exit Event (S06E07)
RussFest (S06E06)
Hooli Smokes! (S06E03)
další epizody (4)
2018 Huangovi v Americe (TV seriál)
Mo' Chinese Mo' Problems (S05E05)
Zvrhlé panství (TV seriál)
Lucky Chang's (S03E08)
Silicon Valley (TV seriál)
Artificial Emotional Intelligence (S05E06)
Tech Evangelist (S05E04)
Chief Operating Officer (S05E03)
další epizody (5)
2017 Silicon Valley (TV seriál)
Hooli-Con (S04E09)
The Patent Troll (S04E07)
Customer Service (S04E06)
další epizody (8)
Americký táta (TV seriál)
The Life and Times of Stan Smith (S14E15)
2016 Those Who Can't (TV seriál)
K-Pop Goes the Weasel (S01E09)
What's Eating Uncle Jake? (S01E06)
Oof, Nut City (S01E02)
Silicon Valley (TV seriál)
Výkyv (S03E10)
Honba za lepší betou (S03E07)
Terabity Bachmanity (S03E06)
další epizody (8)
Americký táta (TV seriál)
The Enlightenment of Ragi-Baba (S14E03)
2015 Policie Battle Creek (TV seriál)
Mama's Boy (E07)
Silicon Valley (TV seriál)
Hackeři (S02E08)
Servery (S02E05)
Ženské problémy (S02E04)
další epizody (6)
2014 Silicon Valley (TV seriál)
Test v praxi (S01E07)
Složení představenstva (S01E04)
Zakladatelská listina (S01E03)
Nová holka (TV seriál)
Dice (S04E02)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Burn (S10E02)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Dívka v květovaných šatech (S01E05)
It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Flowers for Charlie (S09E08)
2012 2 $ocky (TV seriál)
A tajná přísada (S01E13)

Dokumentární

2015 East of Main Street: Taking the Lead

Hudební videoklipy

2018 Steve Aoki feat. BTS: Waste It on Me (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2020 Jimmy O. Yang: Good Deal (TV pořad)
2018 2018 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2013 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky