Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný drak coby čínská verze Aladdina zasazená do současné Šanghaje nemá sice příběhově moc čím překvapit, nicméně je to mile a od srdce odvyprávěná pohádka o důležitosti rodiny a (ne)materiálních hodnotách s nadčasovou platností, takže člověk filmu odpustí jistou míru předvídatelnosti a neinovativnosti. Long je obdobně potrhlý jako Džin a opravdu mě bavila jeho konfrontace s moderním světem. Postavy nebyly sice charakterizovány bůhvíjak hluboce, ale svůj účel splnily. Děj filmu hezky odsýpal a vedle humorných a akčně laděných scén došlo i na nejedno nenásilně okaté ponaučení do života. Slabší čtyři hvězdičky! ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Netflix naskočil díky Spider - Manovi na zběsilou krasojízdu a tasí jeden parádní animák za druhým. Po Rodině na Baterky tady máme Kouzelného draka. Animace na špičkové úrovni je už tak nějak samozřejmostí, ale stejně je to pastva pro oči. Prostředí Číny je pro mě dost kontroverzní téma, takže jsem film zapínal už s mírným sebezapřením. Po pár minutách jsem na to ale dočista zapomněl a bylo mi to jedno. Kouzelný drak nemá sice originální příběh, protože něco podobného jsme mohli vidět už v Aladinovi, ale i tak dokáže zaujmout a překvapit. Sází na klasické rodinné hodnoty a vyplácí se mu to. Má to rychlé tempo, krásně to uteče a celá rodina se u toho skvěle baví. Přesně takto by měl vypadat kvalitní animák. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix s těmi animáky docela válí. Rodina na Baterky je pořád jasný vrchol, ale tohle je milé překvapení. Tak trochu Alladin, ale nevadí. Hlavní hrdina dostane konvici, ze které vyleze kouzelný drak, který mu dokáže splnit tři přání a je to příjemná zábava pro celou rodinu. Humor funguje ( drak je boží) a záporák, který vše řeší svýma dlouhýma nohama byl top. Animace slušná, postavy super a feel good atmosféra z toho jen čiší. Bavil jsem se víc než jsem čekal.  Příjemná podívaná. Příběh- ****, Vizuál- ****, Akce-***. Napětí- *, Gore-ne Humor- ****, Herci- ****, Atmosféra- ***. 8/10. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jj, je to kapku vykradenej Aladin, ale toho mám ráda, tak proč ne. :-) Ale možná právě tím, nebo i něčím jiným, mě to cca od půlky už moc nebavilo. Dítě přestalo koukat tak ve tři čtvrtě filmu. Nicméně je to fakt hezký, dobře udělaný, zasmějete se a věřím, že mnoha lidem to sedne. Stojí za to to zkusit. 3,5* ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela dlouho těšil. Musím ale bohužel říct, že jsem mírně zklamaný. Je to sice pěkný rodinný film, ale nepřináší vůbec nic nového. Je to prostě Aladin v moderním hávu. Ale na druhou stranu uznávám, že pár vtipných gagů se tu najde a bojové scény jsou taky super. Taky chválím pěknou hudbu a sympatické postavy a jsem rád, že Netflix poslední dobou hodně investuje do animované tvorby, ale chtělo by to něco originálnějšího. Například taková rodina na baterky byla mnohem progresivnější. Malé děti to budou ale určitě milovat. 6/10. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)
  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)

Reklama

Reklama