Reklama

Reklama

Tak už konečně chcípni, táto

  • Rusko Papa, sdochni (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andrej, detektiv a ten nejhorší otec na světě, shromáždí ve svém bytě děsivou skupinu lidí sestávající z jeho rozzlobené dcery, nervózního tyrana a podvedeného policisty. Každý z nich má důvod se mstít... Celovečerní debut Kirilla Sokolova vypráví příběh Mavěje (Aleksandr Kuzněcov), mladého muže s neobvykle odolnou tělesnou konstitucí. S kladivem v ruce dorazí do domu přítelkynina otce Andreje (Vitalij Chajev), aby se mu pomstil za to, že svou dceru dle jejích slov v dětství zneužíval. Mladík ovšem jaksi zapomněl, že otec jeho dívky je shodou okolností drsný a zkorumpovaný policista, který se za žádnou cenu nemíní v tomhle příšerném boji jen tak vzdát. Jak film pokračuje a nabírá na obrátkách, pestrá mozaika vedlejších příběhů, generačních střetů a podvodů znesnadní komukoli vyváznout z bytu se zdravou kůží. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (71)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská coenovka na ruský způsob. Tagy: násilí, spousta krve, absurdní okamžiky, černý humor. Dostalo mě třeba "room fightové" použití televize, nebo vrtání kolena akuvrtajdou ve vaně, jež bylo opravdu... inspirující. Až do příchodu Jevgeniče jsem zažíval jeden divácký organismus za druhým, hýkal nadšením a mával v ruce připravenou pětihvězdou. Ale ve druhé půli bylo na můj vkus už přeci jenom příliš té nadsázky a grotesknosti. Takže příště prosím naladit ještě víc do černa a do vážna, a potom to bude za jedna, tedy za pět, tovarišči. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka toho, že i 5 lidí a v podstatě jeden byt stačí k natočení velmi zábavné podívané. Gore je zde velmi šťavnatý, přesně jak ho mám rád, občas jsem se i zasmál a bavil jsem se tak, že celý film uběhl jako nějaká jednohubka. Soundtrack mne zde moc nenadchl, a příběh taky nebyl nijak složitý, troufám si říct skoro, až předvídatelný, ale přesto tenhle film má svoje kouzlo. Dávám velké + za velmi podařené charaktery a herecké výkony. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží masakroidní one-room bitka s několika flashbacky, která nezapře inspiraci v Tarantinově tvorbě. Kamera funguje špičkově, střih i herecké výkony taky nadprůměrně dobře zvládnuté a krev stříká na všechny strany. Tenhle ruský kousek nabídne mimojiné i nádhernou pastvu pro oči v podobě stylového interiéru a ska soundtracky, které vystihují ducha tohoto zběsilého kousku naprosto brilantně. Parádní zakopaný poklad, jehož objevení mi utkne ještě dlouho v hlavě. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jedné osobě, Kirill Sokolov, nás vezme na exkurzi do bytu typické ruské prohnilé policejní rodinky, na jehož dveře zaklepe mladík s kladivem v ruce a plánem, jak se zavděčit své chladnokrevně vypočítavé přítelkyni. Ale události vezmou tak trochu jiný směr, než zamýšlel. Povedená černá komedie exceluje ve vynalézavých bojových scénách, při nichž není nouze o překvapení a drastickou akci. Film však mírně ztrácí dynamiku mimo akční scény, kdy postavy většinou vedou nějaké poměrně běžné dialogy, které nejsou tak dobře vypointované, aby dokázaly strhnout. Přesto tenhle snímek byl docela příjemným překvapením, noční projekce bavila a pěkně rychle utekla. [Sitges 2019] ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je konečně film, co lze označit za epický nářez. Příběhová linie drží náboj, scény jsou nábojem samy o sobě a herecké obsazení je skvostné. Absolutně komorní filmek odehrávající se prakticky ve dvou místnostech s nutnou dávkou krvavé veselice. Připomíná mi to film Bůh masakru, ale dynamičtější a Tarantinovitější. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama