Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (280)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak na co zajít, hned první den, co kina otevřou "po" koronavirové pandemické hysterii? Nabídka nebyla úplně vábná. Polovinu promítaných filmů jsem viděl a zároveň jsem si nechtěl zkazit chuť nějakou českou, podprůměrnou rádoby komedií. Nabízela se jediná možnost, animák Frčíme. Byla to sázka na jistotu. Kvalita tohoto animáku, od disneyovských & pixarovských tvůrců se dala očekávat předem. Ovšem výsledek samotný předčil všechna má očekávání. Příjemný svižný příběh, který má nápad, spoustu dobrého humoru, i dojemných chvil. To vše jsem si užil, v úplně prázdném kinosále, takže zážitek byl naprosto jedinečný. Vřele doporučuji těm, co mají rádi chytré animáky s krásným příběhem. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak Šmoulové už to byli, proto je potřeba zaujmout něčím novým, co třeba Elfy. Takové Elfí městečko má taky něco do sebe. Nejsem vůbec proti. I s Elfy se dá zažít spoustu dobrodružství, zvlášť, když máte bláznivého bratra. Neocitneme se v době Pána prstenů, nýbrž v dnešním zcela běžném světě, kde postavy řeší naprosto běžné problémy jako my. No, ale tak běžný nebude, když máte jako mazlíka dráčka a jednorožci se rvou u popelnic o odpadky. Nejde tu o bláznivý humor. Tady se sází na jinou kartu a tou je rodina a budování vztahových vazeb. Moc příjemná rodinná podívaná. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem se nemohl zbavit pocitu, že definitivně došlo k prolnutí a neoddělitelnosti, ač u originálního tématu, Disneyho a Pixaru (velmi podobná "moderní" animace). Obě studia dříve točila výrazné náměty způsobem značně signifikantním a člověk hned věděl. Chvilku jsem o tom přemýšlel a došel k názoru, že vůbec nejdůležitější je, aby tyto filiálky stále točily animáky, u kterých se bude bavit celá rodina a ne jenom ti nejmenší (rozpis kinopremiér prozradí podezřelé). A jak si tak sedím v kině a přijde mi, že Onward pouze chce být tím hrozně originálním příběhem jako za starých časů a ne pouze šablonou, náhle se mi Holland a Pratt začnou zarývat pod kůži a na konci dojmou takovým způsobem, jež jsem skutečně nečekal, jelikož mě posledních několik filmů svítící lampičky příliš nepřesvědčilo. Ale Frčíme si doma ještě rád připomenu. Snad se tak povede i Soul s Jamiem Foxxem v červnu. [7.3.2020_AMC Imax theatre, New York City] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Animovaný gigant Pixar přináší další emotivní dobrodružství pro celou rodinu. Film je to opět velice příjemný a zábavný pro všechny věkové kategorie, jen to tentokrát působí jako takový menší film, kdy se ani sami tvůrci nepokouší překročit svůj stín, ale jen pobavit. To se jim daří, ale přeci jen je divák od nich zvyklý na něco většího. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Onward nie je zlý animák, len asi nie určený mne. Pekne zobrazuje súrodenecký vzťah, sama mám dvoch synčekov, tak o to viac sa mi páčil vrúcny vzťah a láska medzi bratmi škriatkami, ale ten svet plný škriatkov a jednorožcov a drakov to už nie je nič pre mňa. Viac ma oslovil filmik Soul. Možno keby tam bola nejaká pekná pesnička... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Známý easter egg Pixaru „A113“ je ke konci vysloven policistou Coltem Bronco, kdy poví: „A113 in progress.“ Autoři tak odkazují na učebnu „A113“ Kalifornského Institutu Umění, odkud vzešla spousta animátorů Pixaru. (vojacekr)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)
  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama