Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Diskuze

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

JohnFitzgerald

Dobře neshodneme se. Nejde o částku, nejde o cíle. Jde mi něco jiného. Třeba tě lidi v klubu nakaji aby se dařilo. Dělají možné nemožné a ono to o facku uteče. :)

JohnFitzgerald

JohnFitzgerald (hodnocení, recenze)

Ellmariachi

Právě proto nevidím podobnost ani v nejmenším...třikrát jsi zmínil že zaklad pro AC byl postup do LM, u Sunderlandu je základ uhrát alespoň bod. Starosti AC jsou výrazně jiné... a to například tím že se bavíme o "tisícovkách" a "miliardách". Většina klubů má v základu podobný příběh v tom, že majitelé klubů jsou většinou podnikatelé, obchodníci kteří mají klub jen jako mašinu na peníze a se sportem, natožtak s citem ke klubu nemají nic společného. Málo který klub to má opačně. Příkladem by mohl být Florentino Peréz, který je ochoten vyhodit velké peníze ale s tím, že má o to co bude následovat zájem. To co například dělá PSG nebo Man City je jen demonstrace moci a síly, kdy jeden rok vytvoří přestupoví rekord a rok na to je hráče ochoten prodat.

na příspěvěk reagoval Ellmariachi

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

JohnFitzgerald

Třeba že Berlusconi taky přestal do AC pumpovat prostředky. V posledním období kdy klub vlastnil. Vše se opíralo o postup do LM.
Klub koupil Číňan, který ho kupoval jako fanoušek. A tak též se to motalo okolo LM. Teď ho vlastní Elliot bankovní společnost myslím a je to ta samá písnička. Levně nakoupit, v ideálním světě draze prodat a základ je LM. 

Je toho víc a toto je v kostce, ale pokud máš AC načtený, tak víš. Já jim fandím od roku 2000 cca. Aspoň že ta Slávia teď šlape. :-) 

na příspěvěk reagoval JohnFitzgerald

Punisher

Punisher (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Souhlas! A přečetl jsem jedním dechem. Tohle je fanouškovství... to co City, PSG a podobné koupené úspchy nikdy nepocítí.

JohnFitzgerald

JohnFitzgerald (hodnocení, recenze)

Komu se líbilo, doporučuju knihu "Hlavně nespadnout" o fanouškovi Stoke City. HLAVNĚ NESPADNOUT - Stephen Foster [80-7341-707-3] - "Jaký je obvyklý duševní stav převážné části fotbalových příznivců, kteří nefandí Arsenalu, Manchesteru United ani žádnému dalšímu klubu z Premier Division? Je to očekávání, že po devadesáti minutách nebudeme zklamaní. V nic lepšího většina z nás doufat nemůže."

Reklama

Reklama