Reklama

Reklama

Dycky Sunderland

(seriál)
  • Velká Británie Sunderland 'Til I Die
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, (2018–2024), 11 h 42 min (Minutáž: 31–53 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Tenhle dokumentární seriál sleduje anglický fotbalový klub Sunderland během sezóny 2017–18, který se snaží po sestupu vyhoupnout zpátky do Premier League. (Netflix)

Recenze uživatele ArsenalEagle k tomuto seriálu (2)

Dycky Sunderland (2018) 

Unikátní, téměř real-life pohled do zákulisí jednoho z velkých anglických klubů. Sunderland bych mohl Čechům přirovat k Baníku. Je to tým, který sice nevyhrává ob rok titul, fanoušci také pocházejí z těžce pracující třídy, ale o to víc vášně vnášejí do fotbalu. Zároveň ten tým patří do nejvyšší soutěže. Jenže co se stane, když je s klubem všechno špatně? Emociální nálož, kdy i jakožto fanoušek úplně jiného klubu cítím tu beznaděj a smutek, stejně jako pravověrní fanoušci S. Moc se mi líbí pohled jak ze strany managementu a vnitřku klubu, tak i pohled fanoušků. Někteří jsou vážně sympaťáci, kteří svůj klub milují a žijí jím, ale občas tam jsou záběry na ty idiotský hovada, co jsou bohužel v každé "fanouškovské" základně. Nicméně s tím, jak se Sunderland plácá v blátě, přes všechno zlepšování situace, věřím, že materiálu na natáčení bude hromada a přál bych si, aby 4. série končila návratem do vysněné Premier League. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Opravdu unikátní pohled do srdce a zázemí klubu, který by měl být v PL, ale padá a padá níž a níž. Skvělé rozhovory s fanoušky, pracovníky i hráči, je krásně vidět, komu a jak moc na klubu záleží. Nepochopil jsem finální rozloučení s Colemanem, který podle mě měl jasnou vizi i schopnosti tým vytáhnout, co si budeme povídat, za půl roku se toho moc zvládnout nedá. Jakožto fanoušek Arsenalu, který si týden co týden užíval podobné strasti z víkendových zápasů, jsem se do situace Sunderlandu dokázal dosti vžít, a i když SAFC nefandím, dokázal mě dokument cítit pro něj. ()

Reklama

Reklama