Reklama

Reklama

VOD (1)

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se. (FoxMulder)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že od Jonase Akerlunda odejdu z jednoho filmu absolutně nadšený (Vládci chaosu) a druhý mi svojí efektivnosti rozhodí div ne vyrážku na ruce. Přitom hudbu složil Deadmau5 a hlavní herec je Mads Mikkelsen. To už jsou lákadla, která se neodmítají. Jediné, co ale stojí opravdu za zájem je úvodní scéna s Johnny Knoxvillem, která by dobře posloužila jako krátkometrážní film a ne jako vstup do samotného filmu. A o tom celý film je. Sral mě od začátku do konce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už krutopřísně sleazy a krvavý začátek nikoho nenechá na pochybách, že by Polar měl být něčím jiným než zábavnou  a brakovou akční perličkou, kterých (díkybohu!) dnes vzniká docela dost. Otírání se o Johna Wicka je pak natolik zjevné, že to nemůže být náhoda, štěně a jeho nešťastný osud jsou toho jasným důkazem, a to i když tohle má něco jako komiksovou předlohu. Mikkelsen naštěstí neoplývá nešťastně neakčním necharismatem Reevesovým, a tak i tanečky s bandou vystajlovaných zabijáků a zabijaček nepůsobí trapně. Finále  možná mohlo být ještě víc kůl, ale hlava,  která plachtí čtyři patra mi nepřišla zas tak fádní a některé nápady, třá automatický masakr či záliba v kuřbě k smrti odsouzených, mi přišly celkově moc fajn.  Rozverných čtvero cviknutí klíšťkami do šourku. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobne pastelkové a presýtené peknými farbami ako napríklad v Refnovom Neon Demon, no tu našťastie všetka podobnosť končí. Uznávam, bolo tu zopár vecí cez čiaru, ktoré zaváňali miernou absurditou, no ten celý príbeh aj tak vyžaroval akúsi zvláštnu auru. Tá nepustila po celý čas sledovania snímku. Musím pochváliť aj záporáka, človeka mal celý čas chuť ufiknúť mu gule a dať mu ich zozrať - fuj, nesympatický týpek. No a Mads... škoda sa vyjadrovať, opäť skvelý, postavička nájomného zabijaka mu padla ako uliata. Vyzerá to tak, že sa schyľuje možno aj k dvojke, čomu budem jedine rád. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

No, nebejt tam Mikkelsen, tak jdu asi níž. Podobnou stylizovanou střílečku jsme tu už měli a John Wick je prostě někde úplně jinde. Polar místy působí jako jeho netflixácká parodie. Film se snaží být za každou cenu děsně fun and games a ač je akce sama o sobě vyloženě lahůdková, tahle glorifikace samoúčelného násilí mi teda úplně nevoní. Na druhou stranu Mads je výbornej a celá linie se slečnou odvedle po emoční stránce funguje, takže je škoda, že si film nedržel více seriózní tón a sklouzával na úroveň laciné blbiny. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pořádnej polární masakr. Z prvních recenzí jsem čekal nudu a vlastně jsem se přestal těšit, jenže Mads Mikkelsen nikdy nezklame a Netflix také ne. Minimálně v nekompromisním násilí. Polar jsou totiž naprostá jatka , jedna nechutnější scéna střídá druhou až jsem musel odvrátit zrak. Madsovi to pořád neskutečně střílí, takže za sebou nechává průběžně znetvořené mrtvoly a závěr je zkrátka čiré brutální nechutenství. Dokonce je tu i pomrknutí na Johna Wicka, škoda, že trvá jen 5s. Co je ale důležitější, je to zábava sledovat a dvě hoďky utečou jako voda. Ať už kvůli zajímavým režijním prostřihům či kýčovité saturaci barev nebo žhavým scénám z postele. Madsovi jde prostě všechno a cítím ve vzduchu, že dvojka tu bude cobydup. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Příběh vychází z komiksu „Polar: Came From the Cold“ z roku 2012, jehož autorem je Víctor Santos a vydalo ho Dark Horse Comics. (3T)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v Kanade, predovšetkým v okolí Toronta. Scéna odohrávajúca sa vo vile v Čile sa natáčala v Argentíne. (MikaelSVK)

Související novinky

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Reklama

Reklama