Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (133)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dobře, tohle už zašlo moc daleko. První série byly skvělý, originální nápad ale tohle už je něco docela jiného a opravdu bizarního. Celou dobu jsem přemýšlel už jen o jediné věci, a sice o teorii, že jde ve skutečnosti o nějaký dystopický scénář, který by to celé vysvětloval. Vysvětlení, proč chování postav, děj a vlastně i celý svět naprosto nedává smysl. Napadlo mě upřímně, že jde o nějakou uzavřenou "klec" v nějaké kosmické nebo postapokalyptické zoo, kde se zvenčí dívají diváci dovnitř na to, jak moc zvrácená může být lidská společnost. Tím by se vysvětlovalo mnohé, včetně toho, že některé postavy jsou vlastně uzavřené ve svých lokacích (rodiče některých postav v jednom bytě apod.) a že celé prostředí vlastně nejde ukotvit v časoprostoru - objevují se tu smartphony a tablety ale zároveň všichni poslouchají stařičká rádia z 80.-90.let, všude jezdí auta z 80. let ale ve stavu jakoby sjela z výrobní linky a nikomu to není divné, traktor vypadá jako z roku 1950.. některé dějové linky nedávají dokonce žádný smysl. Jedna postava nastoupí na farmu jako učeň ale vůbec nic tam nedělá, nic se neučí a asi po týdnu tam najednou dělá učitele ostatním studentům? Lže absolutně o všem, včetně toho, že nevlastní řidičský průkaz nebo že nikdy neseděl na koni - což jsou jediné věci, které tam má dělat, ale když se na to nakonec přijde, vůbec nic se nestane a nikomu to nevadí, postava tam zůstává dál. Ne, tohle je opravdu už čistý bizár a to, že jsem ho bohužel musel dokoukat až do konce mě muselo připravit o pěkných pár mozkových buněk. odpad! ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po dvou letech konečně 4. a poslední sérii seriálu Sex Education. A absolutně nevím, kde mám začít. Vyplatilo se čekání a stojí to za to? Moje odpověď je ANO. Žádné spoilery tu nejsou, takže se nemusíte bát. Pokud jste stejný fanoušek tohoto seriálu tak jako já, tak už z nutnosti doporučuji zkouknout. Čtvrtá série oproti třem předešlým je výrazně jiná. Nové postavy, nová škola a nové vztahy. To by nebylo zas tak nic zvláštního, ale pak tady scénáristé přišli s jednou věcí, která podlě mě celý seriál akorát zhoršila. A to je až moc LGBTQ+ záležitostí. Jsem úplně v pohodě s tím, když je někdo gay nebo lesba, ať si každý dělá, co chce. Navíc hromadu postav je zde od začátku a mají jinou orientaci, jako je Adam nebo Eric. A to mi vůbec nevadí. Ale když už do toho někdo až moc míchá ještě queer party, transgender lidi a do toho všeho ještě téma ekologie, tak to mi přišlo fakt už moc. Humor je zde podobný jako u minulých sérií, takže to aspoň hezky vyvažuje. Celkově jsem si jinak ale 4. sérii užil. Ze všech sérií je čtvrtá asi teda nejslabší, ale je poslední, a jako zakončení se to víceméně povedlo. Je tu spoustu momentů, kdy jsem pouze zíral a ani jsem nemohl popadnout dech, kdy jsem brečel smíchy a nebo naopak mě přepadl pocit smutku, když jsem se vcítil do situace a do hlavních postav. Hlavně teda druhá polovina seriálu a poslední dva díly. Chvílemi mi to i připomínalo trochu seriál Euforie. Smutné někdy až depresivní situace, kdy citlivější člověk by brečel hned. I já se přiznám, že při posledních dvou dílech jsem měl na krajíčku a modlil jsem se, aby seriál dopadl dobře. Jestli se tak stane nebo ne, to si počkejte a podívejte se sami. Zároveň se mi líbí, že hromada postav prošla osobním vývojem a někam se posunuly. U hodně postav se mi stalo, že na začátku seriálu jsem je nemusel nebo i nesnášel, ale tady ke konci se mi zalíbili. I to, jak dopadl Otis, se mi ve výsledku taky líbí a upřímně jsem to čekal. Na Netflixu prostě končí éra jednoho z nejpopulárnějších teen seriálů a doufám, že někdy přijde třeba podobný. A nebo se za pár let na tento podívám znova, ať už jenom z nostalgie a nebo zavzpomínat na jeden z mých oblíbených seriálů. Byla to jízda a rozhodně doporučuji. 7/10 ()

Reklama

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá sezóna je zatím největší poctou původních cirkusů, jejichž doménou bylo shromažďovat různorodé zrůdičky ze všech koutů světa, za to opravdu smekám. Společnost by se mohla posrat, když nějaký vědec z Kambodži otestuje šampón na opici, ale nepokrytě servírovat dětem a puberťákům, že jít do nevratné změny pohlaví je supr čupr, bez následků, to je najednou cajk. Ale hej, jsme "woke", to je důležitější než být "sane". Reklama netflixu s důrazem na tuhle bezmozkovou agendu se jim povedla. Mimo to je tu pořád pár dobrých, vtipných i dojemných momentů, které jsme si oblíbily v první a druhé sérii. Bohužel scénáristce došel dech i inkoust, a tak začala jen mlátit hlavou do stolu. Nevěril bych tomu, ale nejspokojenější jsem s příběhem Adama, pak Otise. Přeskakováním scén Erica, Cala a příšerek s.r.o. jsem ušetřil dost času. Závěr uspokojivý, tři slabší hvězdy. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oukej, 4. série byla dost šok. Změna prostředí, z relativně nenucené zábavy na téma sex, vztahy a nejrůznější sexuální poruchy a úchylky jsme se ocitli v doslova zoo LGBT a duhy. Objevili jsme se spolu s hlavními postavami v dystopické říši zrůdiček (a teď to nemyslím nijak zle), kde snad nikdo není hetero, netrpí nějakou duševní/tělesnou poruchou a celá škola působí jako Bradavice pro děti duhy. První díl byl tedy opravdu přepal, u kterého jsem si říkal, že tohle nepůjde. Jenže já se nevzdávám a duha mě nevyděsí! Minulé 3 série mě opravdu bavily a tak jsem se hecnul. A udělal jsem dobře, seriál sice ani jednou nedosáhne kvality předchozích sérií, ale nakonec se docela dobře rozjede a zakončení je důstojnější, než by se s prvním dílem dalo čekat. Nové postavy nejsou dobré, prostě nejsou. Otis je ještě víc nesympatický a Maeve je zde málo, povětšinou navíc mimo hlavní dění. Díky bohu za Ruby, Aimee a Adama s Michaelem, kteří dokázali táhnout poslední sérii a jejichž zakončený vývoj stojí za dokoukání seriálu. Scénáristicky ale promrhané, minimálně vtipné, téměř bez původního kouzla a přítomná agitka už je za mě přespříliš přestřelená, propad kvality je opravdu znát. Hodnotím ušmudlanýma 4 robertkama, ale funkční baterky jsou jen ve 3 z nich a já tak hodnotím spíše z lásky k předchozímu obsahu. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oversteer je anglický výraz pro přetáčivé chování aut. Overqueer je výraz, jenž jsem si vymyslel. Znamená to stav, kdy umělecké dílo – zde seriál – působí jako křečovitě vyumělkovaná reklama na vše, co není heterosexuální. Je škoda, že zobrazení lidí s jinou sexuální orientací či genderovou identitou zde sklouzává k místy až odpudivé karikatuře. A abych nezapomněl: Eric je scénáristy zobrazován stále více jako afektovanej primitivní sebestřednej píčus. Z toho musí gayové být štěstím bez sebe. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě je odkaz na filmovou sérii Pán prstenů, a to ve scéně, kdy sestra Jean (Gillian Anderson) v bance zmíní, kde pracovala, a pracovník odvětí, že by chtěl na Nový Zéland kvůli filmu Pán prstenů. V následující scéně pak napodobují Gluma ze zmíněné série. (griph)

Reklama

Reklama