Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (133)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyla to série vyloženě zlá, ale nejhorší ze všech 4. Většina dějových linek neměla žádnou konzistenci a dřív řešený témata na pět dílů tu odmávli za pět minut a řešili raději nikam nevedoucí a nudnou situaci, nepodstatnou pro nic. A finále taky nic, co by bylo hodno na nadprůměrný seriál. Škoda, tu pátou bych si dal s Ericem v hlavní roli 🙌 3* a.k.a 55% ()

djfun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seroš mám fakt dost rád, resp. první 3 série. Né, že by ta čtvrtá byla špatná, ale v mých očích trochu ztratila tu lehkost, vtip a nadsázku. A především: osobně nemám nic proti buznám (uf, to jsem si dovolil označení, co?!:)), transkám, bisexuálům, fluidům, nebinárním a bůhví jakejm ještě "bi" (či nebýt:)) - ať si je každý čím chce, třeba krokodýlem nebo žirafou (A VĚŘTE, ŽE TOHLE NENÍ DNES V BRITSKÝCH ŠKOLÁCH VYJÍMKOU!!!), ale ať mě s tím prosím NIKDO neustále NEOTRAVUJE, ať už v běžném (dnes spíš neběžném) životě, stejně jako v médiích, filmech či seriálech. V prvních 3 sériích měla tato různá stvoření také zastoupení, ale celkem nenásilně a některá i trochu mimoděk, ale tady jich je už jak čoklů, gender a queer omýlání válcuje dřívější stěžejní linky a být "normální" nebo heterák se už pomalu jeví jako zásadní nedostatek! ()

Reklama

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex Education skončila právě včas. Řekla vše, co mohla, a zůstala věrná svému vlastnímu pojetí. Ani čtvrtá řada nehraje na klasické struny, ať už co se týče vyprávění, tak především co se týče postav. Vypráví po svém, nenuceně, britsky. Postavy nejednají “v rámci” nebo “mimo” svůj charakter, mnohem více než postavy připomínají lidi, a to se všemi svými obavami, kompulzivním a zdánlivě nepodloženým chováním. A právě to, jak je seriál celou dobu svůj, nepoddává se a nepodbízí se zažitými vzory, z něj udělalo jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Je dobře, že se svou tendencí k adoraci libovolné (fyzické i duševní) vychýlenosti Sex Education končí, než se z něj stala nepokrytá freak show. Všem bylo dopřáno hlasu, nikdo neskončil jako černobílá karikatura, Sex Education po celé své trvání hrálo všemi barvami, všemi emocemi a v závěrečné řadě předestřelo pár fascinujících témat, skrze která může každý opět nalézt některé z odpovědí, které třeba hledá. Dočkali jsme se tak konce, který je stejný jako začátek - neskonale užívací a vtipný a zároveň emočně napjatý i podnětný. Prostě magie. Thank you for everything, dickhead. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší série ze všech čtyř. Nevadily mi tam nové postavy, naopak jsem si říkala, že jsou zajímavé a docela mi do příběhu i seděly. Ale co mi vadilo bylo to, jak nábožensky tuhle sérii pojali. Hlavně ohledně Erica, který měl náboženské vidiny, navštěvoval ho Bůh, tohle mi přišlo totálně mimo mísu. Chápu, že někomu se to může líbit, ale pro mě tohle nebylo. Mohl najít úplně jinou cestu, kterou by zjistil, že se má stát knězem. Na druhou stranu se mi ale líbilo, jakým způsobem zakončili linku mezi Maeve a Otisem. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je kurevsky nad tím přemýšlet nějak střízlivě. Tahle série je v něčem strašně zvláštní exces progresivní propagace. S tím bych vůbec neměl problém. Přijde mi spíše nešťastný způsob toho pojetí, který skoro dělá dojem, že si z toho Netflix spíš dělá prdel. Což je velká chyba scénáristů. Nevím, zda si pro tuto sérii ukousli na finále velké sousto, ale mnoho aspektů zde je strašně nedotažených a jsou hloupě prvoplánový. Postavy občas znějí totálně vyprázdněně a dávají si rady na úrovni dvou letých. Je to sice spíše seriál pro dospívající, ale ta zacyklenost v nějaké pubescentní ztracenosti byla občas strašně zbytečně točící se v kruhu. Je těžko hodnotit toto vše nějak moc kriticky, stále jde o pět let života s tímto kusem, který byl v mnoha úhlech zajímavý, zábavný a napínavý. Poslední série, to jak už je v byznysu zvykem, trochu přepískla. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama