Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (133)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv mi tentokrát setsakra trvalo, než jsem dokoukal poslední díly, pořád to pro mě byla ta feel-good podívaná s moc hezkým závěrem, do které se nakonec vrátilo více postav, než jsem po třetí řadě doufal (ericův otec mi chyběl nejvíce). Nevyhnutelný přísun nový postav z lgbt komunity pochopitelně přineslo poprask, ani mě žádná nezaujala a ten tlak na tyto příběhy mi přišel až příliš citelný vzhledem k předchozím řadám. I tak však velká spokojenost a všechny původní postavy mi budou chybět. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá a poslední série - (7,5/10). Tak jsem se dočkal uzavření dalšího seriálu, který jsem sledoval delší dobu a za tu dobu si vybudoval hluboké místečko v mém srdci. Sex Education patří k tomu nejlepšímu, co nám NETFLIX za celou dobu své existence nabídl. Seriál je to unikátní, protože dokáže prezentovat palčivá témata, o kterém se konzervativní společnost bojí mluvit a podává je velice kousavým způsobem. Dokáže si sám ze sebe udělat srandu i v těch nejvypjatějších scénách a to je velice obtížné. Spousta seriálu podobného rázu buď snadno sklouznou do propasti cringe, nebo všichni diváci říkají, že to je zbytečně woke. Přiznávám, že některá témata tady byla prezentována zbytečně na sílu, ale vzhledem k tomu, kolik tam toho chtěli tvůrci narvat, je to pochopitelné. Sex Education dokázalo po celé 4 série držet laťku velice vysoko a patřilo k excelentním počinům. Musím bohužel konstatovat, že poslední čtvrtá série kvalitou lehce klopýtla. Není to tak zásadní zhoršení, jako můžeme vidět u spousty dalších seriálů, ale pokles kvality je tam znatelný. Hlavně rozjezd série jsem musel tak trochu přetrpět, aby jsem pak dostal kvalitnější díly v druhé půlce série. Sex Education je takové semeniště talentů, neboť seriál objevil talenty jako Emma Mackey nebo budoucí Doctor Who Ncuti Gatwa. Divák si může vybírat z plejády talentovaných mladých herců. Já osobně jsem si nejvíce užil linku Adama, kterého považuju za největší překvapení čtvrté série. Vývoj charakteru je zde perfektní a člověk má ze závěru jeho linky hrozně hřejivý pocit. Dostáváme tady i spoustu nových postav, ale je téměř nemožné, aby si úplně nové postavy našly cestu k srdci diváka, který tam už má obsazená místa postavami, které jsou tady s ním čtyři série. Naše milované postavy tady dostávají důstojná rozloučení, se kterými jsem nanejvýš spokojený. Celý seriál končí na takové melancholické notě, kdy zůstává spousta nezodpovězených otázek. V tuto chvíli musí divák použít svoji fantasii a domyslet si osudy našich oblíbených hrdinů. Nebo musí doufat v nějaký menší bonus od NETFLIXU, v podobě filmu (velmi nepravděpodobné). Chápu, že tento typ konce někomu nemusel sednout. Protože to bylo celou dobu takové love story, které však neskončí happy endem. Ovšem ne všechno musí skončit úplně vždycky tak, jak bychom si představovali. Ideální příkladem může být třeba HIMYM. V ústech nakonec zůstává mírná pachuť, která má však sladký dojezd. ” I Want You To Know That However Much It F**king Hurts That We Can't Be Together, I Won't Ever Close Myself Off Again. Meeting You Cracked My Heart Open, And Now It's Forever Changed.” Nejlepší epizoda: Episode 6 (S04E06)       ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série mě hodně vyděsila svým prvním dílem, který naladil úplně jinou náladu, než na kterou jsme byli v tomhle seriálu zvyklí. Trochu mi to připomnělo zážitek z první série And Just Like That..., kde se roztrhl pytel s nadměrnou a dost otravnou hyperkorektností a propagací LGBTQ+ komunity a celý ten nový woke koncept a nové křiklavé postavy v nové škole mi přinesly celkem dost rozpaků. Po třetím díle to ale naštěstí zase sklouzlo do známých kolejí a zdejší příběhy a osudy postav byly dojemné a oduševnělé. Nic to ale nemění na faktu, že ty dějové linky byly dost roztahané, zdlouhavé a až na svěží nápad s Otisovou konkurencí to nenabízí téměř nic nového. Takže dějově určitě slabší než zbylé řady a jak tady někdo psal, tak i na mě ty vedlejší postavy často působily karikaturně a přišlo mi, že už jsme kulturně spíš v Americe než v Británii. Paradoxně mi ta škola v Americe, kde se náchazela Maeve přišla méně americká než ta Otisova. Uvažovala jsem spíš o třech hvězdách, ale suma sumárum je to furt srdcovka, i když už trochu ohraná. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední řada jede ve stejném duchu a opět i nabírá a rozebírá více novou tématiku a to queer. Trochu by mi nevadilo, ale zde Netflix se do toho ponořil až moc. Podle tohoto to vypadá, že v malém městě je tak každej třetí queer nebo gay a seriál to musí stále prozkoumávat vše do detailu. Nemuselo to být tak přehnané a bylo by to ok. Cal linii jsem nemusel ani ve 3.řadě, Jackson za mě také vcelku zbytečný (aspoň teda ta první část), jinak všechen ostatní originální cast supr. Nová škola mi ale moc jako škola nepřišla, spíš jenom takové sdružení přátel a výuka prakticky žádná. I když se nejspíše jedná o nejslabší sérii, tak jsem si seriál ale furt i tak užil a zkouknul jsem ho hned a pořád mě bavil. I když k tomu mám výčitky, tak to stále má své kouzlo. Mezi některými bych si přál více dialogů, ale s tím už se nic nenadělá. Zakončení za mě smysl dává a přišlo mi ok. Konec supr seriálu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama