Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Irsko u mna boduje s tymto hororom,ktory ma fajnovu atmosferu a tajomno,ktore vas neustale udrzuje v takom napati a ocakavani,co sa z toho vykluje,herecke vykony boli v pohode,hlavne ten maly,ten jeho kuk bol taky neprijemny,normalne z neho siel strach,jedine ma trosku sklamal zaver,ale aj tak spokojnost...:-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přes pár skvělých scén (které tomuhle filmu zajistily slabou třetí hvězdu) to nakonec stejně je jenom další průměrný horor z kategorie "neurazí, nenadchne", který je sice solidně natočený, ale nudí a nějaké napětí nebo atmosféra mu chybí, i když se o ni snaží. A když už začalo být jasné, o co půjde, tak jsem měl takovou teorii, že to skončí pro tohle téma typickým klišé - a ejhle, ono jo. Vlastně je zajímavé, jak se ten film snaží tvářit strašně odlišně, snad dokonce jako nějaký druhý Babadook a přitom je složený jen z klišé a jednoho zajímavého nápadu, který ani není pořádně rozvedený. Takže z toho nakonec ten průměrný horor stejně je. Slabé 3* ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Ale jo, sice se z toho stala klasická jednohubka v tomto hororovém tkzv subžánru, ale já se přesto bavil. Připomnělo mi to nedávného POTOMKA v kině. Opět tu máme nějaké mocné síly, které se zmocní malého chlapce a ten se začne chovat divně. Takže tu máme pár zajímavých scén a dokonce i nějaké to napětí a solidní pointu na konci. Je to takové ponuré, chladné, takže atmosféru si můžeme vynachválit. Jen to má takové pomalejší tempo a v mých očích dost nesympatickou hlavní hrdinku (matku onoho chlapce). Navíc jsem cítil, že to mělo mnohem větší potenciál, především ten konec mohl být více rozvinut. Přesto celkem spokojenost, nadprůměrný horor, který aspoň za to 1 vidění stojí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozvedená povídka o trollovi z filmu Vánoční horor (2015). Pěkná kamera, slušná hudba, skvělý les a díra v něm. Atmosféra je velmi kolísavá, některé scény mají slušné napětí (hledání Chrise na začátku či na konci), ale jinak se film dost táhne. Kreatury v podzemí jsou k smíchu, avšak na nich to nestojí. Spoiler - závěr je snad záměrně ponechán otevřený, aby si divák vybral, zda Chris je Chris a matka je matka.... Film se dá samozřejmě vykládat jako alegorie na mateřství, kdy otcovství se nekoná, jenže já chtěl tentokrát hlavně horor, nikoliv jinotaje. Celkově slabý průměr snadno zapomenutelný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matka jednoho krásného dne začne pozorovat, že s jejím synkem není něco v pořádku a postupně získává pocit, že je někdo jiný. Takže námět originalitou zrovna nesrší, ale zpracování je parádní. Cronin klade obrovský důraz na postavy, takže v jedné rovině sleduje chlapce, jehož změny v chování jsou sice kosmetické, ale nezadržitelně postupují a v té druhé se věnuje matce, která se propadá do čím dál tím větší nejistoty. Atmosféricky naprosto dokonalé a režii bych vyčetl snad jen to, že některé z momentů nevyužila na nějaké výživné bafnutí. S herci jsem neměl ten nejmenší problém a chlapeček dokázal být docela děsivý. A za zmínku stojí i strašidelná baba, která se tu sice jen párkrát mihne, ale i tak stačí udělat dojem. Parádní celovečerní debut. 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno