Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 097)

salahadin

všechny recenze uživatele

Sledování "tohoto" mě fyzicky bolelo. Nevěřím, že je něco takového možné i v reálu (ne tak přepálené), nenene, to nejde, takoví debilové nejsme - nebo ... ? Ještěže že žiju na vesnici, na skoro-samotě, kolem domu teče řeka, nad řekou vysoká skála, všude ticho a klid. Tohle bych nedal. To není komedie, to je tragédie. Bez hodnocení. Rychle zapomenout a propříště jít na něco podobného spíš do divadla. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! Už dlouho jsem neměl u české komedie takový pocit spokojenosti jako včera v kině. Havelka to udělal moc mazaně, použil téma všem blízké. Tady ani tak nejde až tak moc o vlastníky jako o spoluvlastníky v rámci bytové družtva. Dům, to je i spousta prostorů společných, půdou počínaje a sklepy konče. Vlastník sám samotinký, vlastník jediný toho všeho jako celku problémy schůzí vlastníků bytových jednotek řešit nemusí. Ale ono to téma jde aplikovat na jakoukoliv schůzi, kde se o něčem zásadním rozhoduje. Hlasování zastupitelstva, hlasování ve firmě o čemkoliv, nebo hlasování v rámci družstva vlastníků. Co vlastník bytu to originál. Od mladých co mají drajv a chtějí měnit staré a nefunkční k lepšímu po staré zaprděné vlastníky netoužící nic měnit už jen pro svůj klid. Dyť 40 let to tak vydrželo, tak co. A tak tu máme velmi třaskavé prostředí sousedů a sousedek, kteří jeden na druhého lecos vědí a v rámci schůzky si hodlají řešit i osobní spory. Havelka nasadil opravdu elitní skvadru a pokud si někdo o Terce Ramba (eh nejde mi to z pusy stále vidím Staloneho v potrhaném nátělníku s těžkým kulometem a mačetou v tlapách) myslel, že ej to sice pěkná roštěnka se vzrušujícím chraplákem k tomu, pak nejen tady musí uznat, že hrát sakra umí. Super byl i Kotek a další herci. Samozřejmě esa jsou Melíšková a Novotný a skvěle a jemně sekundoval Majer s Hádkem. Paní Havlová, to byla kategorie sama pro sebe a i ona ukázala, že hrát ještě nezapomněla a nebojí se opravdu žádné role :-). Já si to prostě užil na 100 %. Nechápu jak tu tomu někdo může dát jen dvě nebo tři hvězdy. Co jste proboha z posledních českých komedií krom Terorie tygra, Teroristky a snad ještě Źen v běhu viděli alespoň trochu vtipného? Nenapadá mně vůbec nic. Za mně je to za 5 podpisů ! * * * * * ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Možno keby, že som vlastník baví ma to viac. Musím uznať, že film natočený v jednej miestnosti je nadmieru vydarený v tom, že moc nenudí. Skôr ma nebavili niektoré postavy a iné mi prišli zas zbytočne otravné, alebo nasilu vtipné, no najviac ma sklamal záver, ktorý už stagnuje a nezaujme toľko. Inak fajn, určite to lepšie s českej produkcie. 50% - 2* ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ano pátá hvězda přidána trochu navíc, ale za to souhvězdí (čti uskupení hvězd rovná se jedna hvězda za druhou) si to tento film zaslouží. Přijemné komorní drama, kde Jiří Havelka potvrzuje kromě talentu i zkušenosti z podobných schůzí. Navíc Vlastníci potvrzuji, že dobrý film si vystačí i skromnými natačecími prostory. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Černohumorné komorní drama valnou většinu připomíná realitu, pak však z nepochopitelného důvodu sklouzne k rychlému konci z oblasti sci-fi, při němž si najednou všichni přítomní odloží mozek a s gustem idiota podepíší prázdný papír. A to nemluvím o té příšerné věci, která se přihodila Vojtovi Kotkovi pod nosem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (28)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie. (SONY_)
  • Televizní premiéru 2. ledna 2021 na ČT 1 vidělo 1 634 000 diváků. (tsatsiki)
  • „Bylo to pro mne hodně energeticky náročné, protože moje postava schůzi řídí a celou dobu musí být aktivní,“ komentuje herečka Tereza Ramba. (SONY_)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama