Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V úvode filmu nás tvorcovia zoznamujú s obdobím, v ktorom hlavní hrdinovia žijú. Robia to však skutočne nezáživným spôsobom. Ústredná dvojka sa prechádza pred štadiónom, testuje magnetofón a rozpráva sa s cudzími ľuďmi o... v podstate o ničom. Dialógy mi väčšinu času prišli nemastné neslané a v podstate som celý čas čakal, kedy už hrdinovia začnú pátrať po mimozemšťanoch. Snímka začne byť napínavá v momente, keď sa Everettovi (Jake Howitz) v rádiu ozve záhadný Billy. V tej chvíli sa dvaja mladí protagonisti vydávajú na malé dobrodružstvo a zisťujú, že na oblohe sa pohybuje neznámy objekt. A vtedy som konečne začal byť trochu spokojný! Bohužiaľ, to už sa v skutočnosti pomaly blížil koniec. A napriek tomu, že je film väčšinu stopáže iba náznakový, záver je oproti tomu možno až príliš doslovne podaný. Ak si niektorí diváci užívali retro pozlátko, návrat do obdobia starého sci-fi, v poriadku. Mňa to však minulo. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Něco je na obloze. Precizně natočený a vystavěný film, který se soustředí na přirozené stanovení prostředí maloměsta a postav bez hloupé expozice. Následně tu je krásný přerod v budování zápletky a atmosféry, které graduje a pohlcuje. Netradiční průlety kamery nádherně zachycují opuštěnost, kdy se zraky lidí soustředí na jednom místě a tak nikdo nevnímá, co se děje tam venku. No a to finále je v tomhle ohledu perfektní. Krásná záležitost, do které se musíte ponořit při přijemném atmosférickém večeru. Rozhodně to není film pro každého a lidé co ujíždí na tiktoku to nedají už vůbec. Pomalý, ale metodický a silný zážitek, který neplýtvá vašim časem. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad pořekladla "za málo peněz hodně muziky". S trochou úprav by se dal natočit za třetinu ceny a na působivosti by mu to neubralo vůbec nic. Jeho síla totiž leží ve skvělém příběhu, výborných hercích a doslova lahůdkové režii. Andrew Patterson si pohrál se zvukem, kamerou i scénografií, a vytvořil z filmu mix mezi poctou brakovým sci-fi padesátých let a komorní verzí Blízkých setkání třetího druhu. Vytkl bych mu jen přílišnou temnotu snímku. A teď nemám na mysli hororové ladění - to jsem naopak ocenil. Bohužel obraz je občas až zbytečně tmavý a přehlednosti to škodí. Pevně doufám, že všechny zúčastněné čeká zářná budoucnost v dražších a viditelnějších projektech. Už tohle by si zasoužilo širší publicitu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám z téhle nekomerční mysteriozity a la Stephen King rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi hodně líbila její vizuální stránka ("padesátková" výprava byla skvělá a kamera dokonalá), ke konci atmosféra děje slušně potemněla a zhoustla a pointa se docela povedla. Ovšem než se divák k tomu zhoustnutí a potemnění prozívá, trvá to na můj vkus až nepříjemně dlouho. Nemám rád žvanění, nemám tedy rád ani užvaněné filmy, no a v tomhle filmu se žvaní opravdu hodně a mnohdy navíc úplně zbytečně (prvních ca dvacet minut). Taktéž bleskový přerod povrchního užvaněného spíkra v zapáleného a vážného badatele po jakýchsi pazvucích z rádia nebudí příliš důvěry. A z dnes už téměř povinné angažované vsuvky o rasismu jsem se bestiálně pozvracel. Ale dávám třetí, třeba za závěr rozhovoru se starou dámou a za následnou scénu v autě s Bertsie a Geraldem, které mi i v letním dusnu způsobily příjemné lehké zamrazení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OBJEVIL SE ZVUK A PŘERUŠIL SIGNÁL. ZNĚLO TO NEBEZPEČNĚ...“ /// Debilní úvod. Dvacet minut o hovně. Pak celkem taky, ale je tam nějakej zvuk, takže Fay patnáct minut telefonuje. Tomu a tamtý… Zvláštní – až podivná filmařina. Nevím, co tím sledujou, ale moc mě to nebere. Pak je na drátě další volající a vypráví příběh, při kterým mě běhal mráz po zádech. Ale když mi bylo pět (let). Sere mě ten člověk, sere mě ta filmařina, sere mě… prostě je to píčovina! (O dvou hercích…) Mohla by to bejt rozhlasová hra… No nic. Pak zas příběh vypráví jakási bába a chce vlízt na loď (hovno Columbus… UFO!). To je panečku jinej level. Prostě návrat do padesátejch let, který byly emzákům zaslíbený… Bejvávalo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Něco je na obloze. 2.) Jel jsem do Roswellu. A všem o tom vykládám. 3.) Thx za titule „zandera“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)

Reklama

Reklama