Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisérovi to kdysi vyšlo s medvědy, tak po letech zkusil tygry. Záběry přírody jsou sice nádherné, ale příběh (obzvlášť lidí) je o ničem. Takže pokud se chcete rozplývat nad roztomilými koťátky, která za celý film nic neuloví a stravují se spořádaně jim předhozenou stravou (div, že si nevezmou příbor!), je to film pro vás. Pokud chcete film o zvířatech z divočiny, zkuste se poohlédnout jinde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €59,66miliónaTržby USA $19,176,754Tržby Celosvetovo $62,172,050║ Príjemný rodinný film, ktorý má miestami aj svoju drsnosť ale to k tomuto tigriemu dobrodružstvu patrí, Jean-Jacques Annaud opäť dokazuje že to zo zvieratami vie. /60%/ ()

Reklama

Eridan 

všechny recenze uživatele

Uz hodne dlouho - nejmin 10 let, se mi nestalo, aby mi behem filmu 2x tekly slzy. A jen pro vasi predstavu je mi 23 let a nepovazuju se za zrovna nejak extra citlivyho. Proste krasa, zase jednou neco s myslenkou, hrdinstvim a prozmenu s dobrym koncem. Vyzdvyhl bych kameru a strih, a narozdil od Tsunace se mi libila i ta vec s uchem... :-) Hodne dlouho bych premyslel, jestli bych neco oznacil za lepsi film... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Velký respekt už jen za to, že zvířecí část příběhu je plně srozumitelná, aniž by nám mimo obraz pořád něco hučel do uší vlídný chaloupkovský vypravěč (bez kterého se prckové s přehledem obejdou – kluk to v příslušném věku hltal a každému na potkání vyprávěl; starší dcerce se zdál začátek „moc smutnej“, takže to asi nikdy celé neviděla, ale na nesrozumitelnost nebo nudu si taky nestěžovala). Druhý respekt za to, že patos zůstal na řetězu a nedosáhl absurdních výšin takového Spielbergova Válečného koně, i když by klidně mohl. Za plíživou antropomorfizaci tygříků (připisování lidských citů a motivací je paradoxně o to sugestivnější, že na sebe zvířátka nemluví lidskými hlasy ani za ně nikdo neříká, co si zrovna „myslí“) menší minus, ale jen menší, je to koneckonců především dětská bajka (s morálně značně spornými momenty, ale budiž, aspoň to děcka přiměje k přemýšlení. Trošku horší je to s všelijakými s prominutím genderovými a jinými kulturními stereotypy, na druhou stranu princ žijící ve stínu svého zesnulého otce není jen komická figurka, ale na dětský film překvapivě plasticky vykreslená postava… zkrátka za každou potenciální výhradou se hned vynoří nějaký chvályhodný moment.) Za naši rodinu lehce rezervované doporučení. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Dva bratři jsou pro mě, naprosto nečekaně, velkým zklamáním. Jedná se o úplně průměrný, televizní film, určený zejména menším dětem. Animace tygrů je opravdu jen velmi těžce uvěřitelná a příběh opravdu velice laciný. Obecně mám filmy tohoto typu velice rád a je docela jedno, jestli jsou o tygrech, medvědech nebo jiné fauně, ale zde se to prostě moc nepovedlo. Celé mě to zaráží o to více, že režisérem je Annaud, od kterého se mi zatím líbilo všechno, co jsem viděl a nebylo toho úplně málo, navíc perfektně zvládnul podobně tematicky zaměřeného Medvěda. Ale abych nebyl špatně pochopen, film rozhodně není nijak špatný, to vůbec ne, jen je veskrze průměrný a má očekávání byla úplně jiná. 62% ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama