Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moucha z roku 1958 má s tou novější společnou jen hlavní dějovou linku, která i tak je velmi pozměněna. Musím, ale uznat že tentokrát je kvalitnější remake, který posouvá film do sfér horroru a atmosférické šílenosti, v kterou pokud nemáte silný žaludek možná ani nedokoukáte. Původní film hodně dojíždí na dobu vzniku a prakticky neexistenci jakých kolik lepších triků, které by mu pomohli stát se hororem, který rozhodně není. Ať se kdokoliv snaží jak chce, film nemá potřebnou mrazivou atmosférou a krom dobrého nápadu nedisponuje opravdu ničím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Uspokojivé sci fi so skvelým Vincentom Priceom, dobovými efektami a úžasnými maskami (hlavne posledná scéna). Padá to hlavne na tom, že úvodná tretina prezrádza všetko z príbehu a napätie opadá ... i keď na konci sa vráti. Celkom štýlový a zábavný film s jednou fajn hláškou ;) ("Čo takého si vymyslel? Plochú obrazovku? (smiech)") ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Zvláštny originál, ktorý okrem hlavnej myšlienky nemá s remakom skoro nič spoločné. Atmosféra 50tych rokov, herecké výkony, hudba - tieto segmenty sa úplne odlišujú od Muchy s Goldblumom. Nedostala som však žiadnu príležitosť nudiť sa a niektoré scény boli vyslovené hrôzostrašné. Celkovo mám z originálnej Muchy veľmi pozitívne pocity, možno aj preto, že som namiesto remaku, bola ušetrená dívania sa na hororové Goldblumove premeny :) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bzzzz... Bzzzzzz zzzz .. Bzzzz .... BZZZZzzzZZZ bzzzz... Móóóúcháá.. Bzzzz zzz... I hle, nejen moucha Cronenbergova se povedla, ale i prvotní film, který vykradl (no dobře, nebudu na něj zlej, zrovna tyhle scifóznosti s náznakem hororovitosti śi remakování docela zaslouží z mnoha důvodů a jemu se to povedlo výtečně). Moucha je i po letech funkční záležitost, které roky navíc ani moc nevadí, spíš naopak, aneb atmosféra vintage Scifi vládne mocnou muší rukou (byť jsem z nich viděl po svém hříchu hrozně málo věcí, nu, budu to muset napravit). Mimochodem, funkčnost dokládá i fakt, že přestože celý princip je dost známá věc (ale stejně ho tu nebudu psát, co já vím, cesty Krišny jsou nevyzpytatelné, třeba o Mouše nikdo neslyšel a pak by na mě pro vyzrazení uspořádal kruciátu) funguje skvěle i mouchprostý, docela dramatický začátek. BzzzZZZZZZZZzzz.. Bzzz...BzzzzzzZZzz....... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od začátku pěkně budovanná atmosféra, opět zde funguje faktor strachu a zvědavosti z neviděného(zde navíc umocněno tím, že proměněnou postavu vidíme, avšak proměněné části zůstávají do poslední možné doby skryty). Příběh graduje úplným rozdvojením mysli postiženého, sebezničením v hydraulickém lisu a závěrečnou mrazivou scénou v zahradě(pisklavé "Pomoz mi" budu slyšet ještě dlouho). Souhlasím s poznámkou uživatele EdaS - škoda, že film nebyl černobílý. Na svoji dobu velice působivý a napínavý snímek. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Patricia Owens trpěla strachem z hmyzu, čehož režisér Kurt Neumann využil a do poslední chvíle jí neumožnil, aby se podívala na masku, kterou nosil David Hedison, představitel Andrého-mouchy. (HellFire)
  • Film byl natočen za 18 dní a vydělal okolo 6 milionů $. (Zdroj: davidhedison.net) (Chatterer)
  • První verze scénáře Jamese Clavella věrněji kopírovala povídku, kterou napsal George Langelaan pro časopis Playboy v červnu 1957. Ale produkční si vyžádal šťastnější konec. (HellFire)

Reklama

Reklama