Reklama

Reklama

Moucha

Trailer 1

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné povídky George Langelaana. Hlavní postavou je Helene (Patricia Owens), která svému švagrovi Francoisovi (Vincent Price) a inspektorovi Charasemu objasňuje okolnosti záhadné smrti jejího muže André Delombrea (Al Hedison). Podle jejího tvrzení vynalezl její muž jakýsi teleport, který následně vyzkoušel sám na sobě. S ním se však nepozorovaně přenesla i malá moucha. Geny se pomíchaly a výsledkem byl muž s muší hlavou a končetinou a moucha s hlavou a končetinou lidskou. I když má André muší hlavu, je stále člověkem a snaží se hrůzné důsledky experimentu zvrátit. Film se stal hitem své doby a často je považován za skvělé završení hororové éry padesátých let. (Hurley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bzzzz... Bzzzzzz zzzz .. Bzzzz .... BZZZZzzzZZZ bzzzz... Móóóúcháá.. Bzzzz zzz... I hle, nejen moucha Cronenbergova se povedla, ale i prvotní film, který vykradl (no dobře, nebudu na něj zlej, zrovna tyhle scifóznosti s náznakem hororovitosti śi remakování docela zaslouží z mnoha důvodů a jemu se to povedlo výtečně). Moucha je i po letech funkční záležitost, které roky navíc ani moc nevadí, spíš naopak, aneb atmosféra vintage Scifi vládne mocnou muší rukou (byť jsem z nich viděl po svém hříchu hrozně málo věcí, nu, budu to muset napravit). Mimochodem, funkčnost dokládá i fakt, že přestože celý princip je dost známá věc (ale stejně ho tu nebudu psát, co já vím, cesty Krišny jsou nevyzpytatelné, třeba o Mouše nikdo neslyšel a pak by na mě pro vyzrazení uspořádal kruciátu) funguje skvěle i mouchprostý, docela dramatický začátek. BzzzZZZZZZZZzzz.. Bzzz...BzzzzzzZZzz....... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zvláštny originál, ktorý okrem hlavnej myšlienky nemá s remakom skoro nič spoločné. Atmosféra 50tych rokov, herecké výkony, hudba - tieto segmenty sa úplne odlišujú od Muchy s Goldblumom. Nedostala som však žiadnu príležitosť nudiť sa a niektoré scény boli vyslovené hrôzostrašné. Celkovo mám z originálnej Muchy veľmi pozitívne pocity, možno aj preto, že som namiesto remaku, bola ušetrená dívania sa na hororové Goldblumove premeny :) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto odlišné od tolik známé verze Cronenberga, ale přesto skvělé. Celý film sledujeme prakticky jako flashback, ve kterém hlavní hrdinka snímku vypráví svůj neuvěřitelný příběh, jak se z jejího muže stala obří moucha. Triky a masky jsou na dobu vzniku výborné a i když tady není proměna vylíčena postupně jako v kousku z roku 1986 - film má dobré napětí, přestože příšeru spatříme až v závěrečné půlhodině. Finální scéna s mouchou v pavoučí síti, která má lidskou hlavu a volá o pomoc, je mrazivá a já musím hodnotit vysoko, protože film nemá slabší místa. Není to typický horor, je to poutavé sci-fi drama protkané milostnou linkou, mající jakýsi poloviční happyend. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príbehovo sa mi táto verzia páčila viac než Cronenbergov remake. Ono hororom sa to ani veľmi nazvať nedá (narozdiel od novšej verzie). Skôr to malo bližšie k rodinnej dráme. Jediné negatívum sú masky, tie však na dobu vzniku lepšie byť zrejme nemohli. Inak sa jedná o veľmi vydarené dielo s dobrým obsadením, svižným tempom a skvelým námetom. Bavilo ma to a našťastie si z filmu neodnášam žiadne nočné mory (premeny Jeffa Goldbluma ma v detstve nepekne poznačili do konca života :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem stihl jen poslední půlhodinu, ale i tak na mě dokázala zapůsobit velmi silná atmosféra filmu a také velice slušné herecké výkony hlavních představitelů. Zastaralé triky už sice dnes působí trochu směšně, ale režisér pochopil že mnohem větší hrůzu vzbuzuje neviděné a tak mouchu takřka neukazuje. Úplně pak na triky dá zapomenout velice působivý závěr s mouchou v síti. 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • První verze scénáře Jamese Clavella věrněji kopírovala povídku, kterou napsal George Langelaan pro časopis Playboy v červnu 1957. Ale produkční si vyžádal šťastnější konec. (HellFire)
  • Vybavení celé laboratoře přišlo produkci na 28.000 dolarů. (HellFire)
  • Film byl natočen za 18 dní a vydělal okolo 6 milionů $. (Zdroj: davidhedison.net) (Chatterer)

Reklama

Reklama