Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emily napjatě očekává shledání se svou kanadskou přítelkyní, která ji v Gileádu považovala za dávno zesnulou. Jak asi přijme nečekaný návrat maličký Oliver? Služebnice se mezitím během pozvání do vážené rodiny Velitele Putnama stane klínem mezi Fredem a Serenou Waterfordovými, kteří společensky i psychicky propadli do hluboké krize. A když se Janine opět setká s milovanou dcerou Angelou, o svár nebude nouze – obzvlášť, pokud je nablízku vynervovaná Tetička Lydie… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně jsem neustále překvapen z tak vysokého hodnocení, ale každému se holt líbí něco. Služebnici jsem začal sledovat s velkým očekáváním a je pro mě velikým zklamáním, nicméně už i tu třetí sérii dokoukám. Na celém seriálu mně asi nejvíce vadí ta nelogičnost. June by totiž za vše co v Gileádu provádí musela být tak desetkrát pověšena, všichni jsou trestáni, včetně Sereny, jen na ní si jaksi nikdo nedovolí (její nedotknutelnost měla opodstatnění jen v době jejího těhotenství, pak už ne). V tomto dílu už nejen, že je nedotknutelná, ale dokonce se všude pohybuje jako nějaká šedá eminence, kdy se stává jakousi zpovědnicí jak Freda Watteforda, tak i Sereny Wattefordové a vodí si oba jako loutky, no není tohle naprostý nesmysl? Proč by jí proboha všichni takhle zobali z ruky? Velitele Lawrence, ze kterého jsou všichni připosraní má naše June také na háku a dělá si v jeho domě co chce. Mnohem zajímavější je dění v Kanadě, ale to seriál bohužel nezachrání… V posledních dvou dílech je to utahané, pořád ve stejných kolejích, nic zajímavého se neděje, jedna velká nuda a nejhorší jsou neustále se opakující detailní dlouhé záběry na obličej June, která je mně stále méně sympatická. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhově zatím rozhodně nejnabitější epizoda v níž dojde na kupu hodně silných scén. Alexis Bledel podává životní výkon, scény s Emily jsou solidní doják. Ann Dowd pak v roli tety Lydie exceluje, protože přesně to je prototyp postavy, kterou by divák měl ze srdce nenávidět - ona jí ale zvládá vždy vtisknout takovou dávku lidskosti, že ji nenávidět nelze. Ke konci epizody dojde na jednu zásadní a geniální scénu, se skvěle vybudovaným napětím, výbornými hereckými výkony a lehkým zabřednutím do komplikované otázky mateřství v Gileádu (což by mohlo posunout události jiným směrem). A řemeslně to je zas o stupeň výš než předcházející díly, takové záběry na Serenu ve slunečním svitu nebo služebnice na točitém schodišti byly slast pohledět. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz viac-menej tuto "emocne-pretlakovanu sci-fi absurditu"  (v dobrom zmysle slova) sledujem ako taky experiment. Cista Orvelovka.  Hm...avsak kolkych ludi, tichy "vlhky" sen? A to by malo znepokojovat. Vidiac, co sa deje v Polsku, Madarsku a i v nasom parlamente je par jedincov sucich do ustavu. Scena, ked "tete Lydii prskli nervy" bola zvhladom na paralyzu a tiche pozorovanie zucastnenymi, dost drsna a vypovedna. Vydarena cast, ale uz ma rovnake pozy moc neoslovuju. Napriek ich spominanej emocnej sile. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ emocionálne najsilnejšia epizóda tretej série. Kostrou deja sú tri krsty, pričom jeden sledujeme v retrospektíve a je perfektne paralelne prestrihávaný s tým súčasným, hromadným, v Gileáde. Na konci prichádza krst číslo tri, ktorý možno ani neočakávate. Všetci herci idú na doraz, ak vás tretia séria nechytila teraz, asi vás už nechytí vôbec. Ak naopak dostala, asi si ju celú užijete až do konca. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama