Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anaïs Pignotová má 12 let, je tlustá a představuje černou ovci své rodiny. Její patnáctiletá sestra Elena je krásná, navíc oblíbenec rodičů. Na rodinné dovolené Elena začne chodit se starším mužem a Anaïs se s ní začne poměřovat, hádat. Charakterová, víceméně autobiografická studie dívčího dospívání obdržela na MMF v Berlíně cenu Manfreda Salzberga. (PauloGrane)

(více)

Recenze (24)

DDT 

všechny recenze uživatele

Jak je u filmů C. Breillatové zvykem, jedná se opět o "cestu do hlubin ženské sexuality". A jako vždy jde o film, u kterého vás slovo "zábava" napadne až jako poslední :-) Dvě dospívající sestry se na prázdninách poprvé setkávají se sexem. Ta starší (a hezčí) přichází v patnácti o panenství a ta mladší (ošklivější a tlustá) je toho nedobrovolným svědkem..... Nedá se říct, že by šlo vyloženě o feministický film, i když muži jsou obvykle ve filmech C.B. redukováni na trubce, kteří chtějí jen to jedno... Ženské hrdinky (včetně matky obou dívek) tady také nejsou zrovna svaté (i když na rozdíl od chlapů mají aspoň tu duši, že :-)) a nenápadně houstnoucí atmosféra neomylně směřuje k dramatickému konci. Ten je poměrně nečekaný a šokující, ale zřejmě (alespoň já si to myslím) nejde o realitu, ale o pouhou představu hlavní hrdinky (jaká z nich to je poznáte podle alternativního názvu filmu, který zní "Fat Girl"). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Nejlepší je odpanit se sama, nechtěla bych, aby se někdo vychloubal, že mě dostal první"... pronesl dvanáctiletý pucek, aniž by tušil, jak blízko je splnění své touhy... nicméně, jsou známy i příjemnější způsoby, ne však pro pragmaticky založenou Anaïs. Nerovné sesterské soupeření v chladném a neosobním podání a první sexuální zkušenost za použití všech mužsky protřelých "naléhajících" klišé... a jedno velké finální zaskočení, snad jako odškodnění za předešlý pocit ztraceného času. Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden s největšími francouzskými filmy. ()

Reklama

Alex 

všechny recenze uživatele

"Sex is Comedy" mi přišlo moc dokumentární, "Anatomie pekla" zas až naturalisticky krutá. Toto je můj třetí film od C.Breillat a přišel mi nejlepší ! I když hlavní postavy tohoto filmu své emoce nedávají najevo, během hodně pomalého děje se přece jen odhalí. Kdyby nebylo toho závěru, je to jen cynická sonda do dívčího dospívání, ale od té doby, co se holky ocitly na silnici, jsem čekal nějaký šok. A paní režisérka nezklamala... Už se těším na další její film - škoda, že jsou tak špatně dostupné. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Námět a myšlenka zněly skvěle, ale po 40 minutách, kdy se prakticky nestalo nic jiného, než že dva mladí spolu diskutují o tom, co se stane nebo nestane pokud proběhne nebo neproběhne první společný sex, jsem film proklikal až nakonec, abych se dozvěděl, že ten film se zvrtl v něco úplně jiného než jsem původně očekával. Nedokoukal jsem, nezaujalo mě to, bylo to plytké, zdlouhavé a nudné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Catherine je opravdu kontroverzní osobnost a její filmová díla zřejmě také. Zatím jsem od ní viděla pouze jeden film a tohle je druhý, kde i kdybych nakrásně chtěla, tak výš než dvojku nedám a to se mi kroutí prsty i na nohou. Téměř do konce jsem byla přesvědčená, že je to celkem věrohodně podané i když některé momenty mně přišly naprosto zbytečné a byla jsem smířená s průměrným zážitkem. Ale konec tomu nasadil takovou korunu, že já vážně nevím, co tím chtěl básník říct....... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které vrazí matka (Arsinée Khanjian) Anais (Anais Reboux) facku, se točila 13x. Poslední, která je umístěna do filmu, byla opravdová. (Cheeker)
  • Jedná se o první film obsahující nahotu a erotické scény, který byl povolen v Jižní Koreji. Vždy předtím musely být takové scény buď upraveny nebo vystřiženy kvůli přísné cenzuře. (Cheeker)
  • Matka lhala Anais Reboux o smrti jejího psa, aby ji do některých scén, kde to bylo potřeba, rozplakala. (Cheeker)

Reklama

Reklama