Reklama

Reklama

Pán much

  • Velká Británie Lord of the Flies (více)
Trailer

Skupina britských školáků ztroskotá po havárii letadla na opuštěném ostrově. Nikdo z dospělých nepřežil a chlapci si tak vybudují svou vlastní mikrospolečnost. Náčelníkem je zvolen Ralph, který se stará o přístřeší a oheň. Jack, vedoucí školního sboru, bere své chlapce na lov potravy (divokých prasat). Mezi Jackem a Ralphem se vyvine hořká rivalita, neboť oba chtějí stanout v čele. Z "Lovců" se pod Jackovým vedením stanou barbarští divoši, zatímco Ralph se snaží držet svou skupinu na civilizované úrovni. Narůstající nenávist mezi nimi vede ke krvavému a děsivému vyvrcholení. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (13)

Kdo přežije (2000) (pořad)

  • Reality-show je inspirována filmem Pán much. Jeff Probst to prozradil Robovi Marianovi a Amber Brkich při All Stars sérii, kde vyhráli odměnu a právě tento film sledovali ve vyhraném automobilu. (Zeck)

Městečko South Park - Dobrodružství bez dohledu rodičů (2000) (epizoda) (S04E16)

  • Zápletka odkazuje na několik známých filmů. První z nich jsou Kukuřičné děti (1984), kde se děti taktéž zbaví rodičů a ovládnou město. Další inspirace pochází z filmu Šílený Max a Dóm hromu (1985), na nějž odkazují otrhané kostýmy dětí a scéna, v níž Stan vysvětluje současnou situaci pomocí kresby na zdi. Dále jsou tu odkazy na film Pán much (1963), kde se děti po ztroskotání na pustém ostrově rozdělí podobně jako v této epizodě do dvou skupin, přičemž jedna je civilizovaná a druhá se chová barbarsky. Motiv dětí terorizujících malé městečko nalezneme i ve filmu Městečko prokletých (1960). (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama