Reklama

Reklama

Recenze (71)

Matte27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám Lynche fakt rád. Mám rád i surrealistické umění všeho druhu. Ale když chci ztratit hodinu času sledováním Twin Peaks, tak chci prostě koukat na Twin Peaks. Se vším všudy. Pokud budu mít chuť si pustit art-surrealistický film, udělám to. Takže jak se k tomuto postavit? Z hlediska Twin Peaks je tohle odpad. Jinak je to dost kvalitní experimentální film, který bych se nebál ohodnotit čtyřmi hvězdami. Tak to zprůměrujem a je to. Oceňuji Lynchovu odvahu vyfuckovat všechny současné seriály, pseudofilosofické TV show a i diváky samotné, ale tady to byla moc velká fa(u)cka. Trošku to na mě působilo stylem: "Sakra mám super nápad, ale chybí mi člověk, kterej by mi ho zafinancoval. Hmm, tak já to nenápadně vsunu do seriálu, na kterej jsem už prachy dostal a třeba si toho nikdo nevšimne." ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novej Twin Peaks je naprostej úlet, ale tendle díl to už je megaúlet. Lynch je jinde, ale úplně jinde než všechno a všichni ostatní. A je taky jinde než před 25 lety. Co bych obhajoval? Jsme tu u soudu? Prostě pocitově je to pro mě něco, co pak vyjádřim pěti hvědičkama, pokud bych to dělal z pózy, pak bych byl divnej, ale když to tak mám, tak co? Já zas nechápu jednohvědičkáře, ale absolutně s tim nemám problém...autor se imho nikomu nevysmívá, prostě to tak doopravdy myslí, vážně... ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynch tentokrát pripomína Lost Higway, neprestáva prekvapovať, napína do prasknutia a desí do morku kostí. Nine Inch Nails do tejto temnoty krásne zapasovali. Vyžíva sa v čiernobielej kráse atómového hríbu, v šialenostiach, kde uplatňuje svoju dušu umelca (montáž chodiacich ľudí; hra tieňov; zaostrovanie a matnenie obrazu), pričom obsah alebo otázka, prečo práve zakomponovanie sem v tomto čase, zostáva záhadou. No Lynch má taký cit pre detail, brutalitu a mystiku, že Vám je jedno, či niektoré otázky zostanú nezodpovedané. P. S.: Ak si niekto pýta oheň, zapáľte mu. Absťák od nikotínu totižto býva neskutočný a môže mať aj smrtonosné účinky. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejpodivnější díl Twin Peaks. Pokud bych dělal překladatele, chtěl bych pracovat na podobných snímcích, protože zde bych toho měl na práci velmi málo. Děj se posune jen o píď a podivní zombíci či noční můra - masařka vyvolávají další otázky, ať už je voda ve studni nebo není a my klesáme na dno koňského bělma, kde je taková hustá tma, že bych se zeptal: nemáš oheň? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší co to kurva díl ze všech tří sérií, kterýmu k vlastnímu údivu střelím pět hvězd. Mám sice díru do mozku, ale od července 1945 (starý nukleární výbuchy MILUJU) jsem na to čuměl jak na zjevení a tak nějak cením, jak si tu Lynch dělá totálně, ale naprosto co se mu zlíbí, do míry jaká se nevidí. "David Lynch didn’t just detonate a nuke. He blew up the landscape of TV as we know it." ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama