Reklama

Reklama

Extra Ordinary

(festivalový název)
  • Irsko Extra Ordinary
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Duchové jsou skuteční. Alespoň na irském venkově, kde nedají pokoj instruktorce z autoškoly. Rose má vlastní, dost palčivé důvody duchy neposlouchat. Na druhém konci vesnice ovšem jistému vdovci nedá pokoj zesnulá manželka a píše mu vzkazy na tousty. Zapomenutý rocker potom vzývá samotného vládce pekel, aby mu pomohl napsat ještě alespoň jeden hit. Duchařský debut Mikea Aherna a Endy Loughmana rozpustile boří všechny žánrové hranice a nechává za sebou nevídanou komediální spoušť. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (14)

migele 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to "What we do in the shadows".Ztřeštěné, crazy, záhadné a zcela komorné. Film má ten náboj, že vás udrží koukat až do konce, i když v podstatě scéna z tajemného zámku, někdy za čtvrtkou filmu, napoví, kam se děj bude ubírat a jak to skončí. Konec byl už dost ujetý, ale to už je zhruba 5 minut do konce. S efekty si poradili skvěle, až teda na finálního ducha bosse, který mohl být více strašidelný a jeho provedení dokazuje nizký rozpočet. Will Forte hraje sám sebe a to je i vlastně důvod, proč jsem na ten film koukal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty čtyři slabé hvězdy za skvělý začátek dám. Konec ve stylu slizu a fekálního humoru (porod, odpanění) je sice taky zajímavě absurdní, ale zcela mimo ten suchý a chytrý humor na začátku. Jako by druhou půlku napsal a režíroval někdo jiný. Ne že by byla ta druhá půlka špatná, to ne, ale je prostě jiná. Ta hra na duchy nepůsobí křečovitě a ozvláštnění o televizní seriál z 80. let na téma duchařiny pouštěný z VHS je příjemným oživením. Včetně posledních pěti sekund po závěrečných titulcích. Celý ten civilně podaný nadhled mě dlouho bavil, a i když chápu, proč to končí, jak to končí, přece jen bych ocenil něco víc ve stylu Krotitelů duchů a panáčka Michelina. A mimochodem, líbí se mi i hrátka s názvem filmu, na jehož nespisovnost je v samotném filmu narážka, protože holka si přece přála žít obyčejný, ordinary, život. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, kde sa pýtate, na čo to vlastne bolo točené? Účelom bola primárne zábava, ale komediálnosť som tu až tak nenašiel, teda ak sa vám z výrokov typu "Otec, prepáč, že som ťa zabila." netrhá bránica. Bizarnosť? To áno, tá tu bola, ale vlastne tí herci boli bizarní, niektorí z nich už pravdepodobne nikde inde hrať nebudú, len tam, kde sa vyžaduje mrtvolnosť a nedostatok ľudskej podoby. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Parádní irská komedie, kterou jsme tu už dlouho neměli. Tohle originální netradiční duchařsko-komediální téma mi sedlo jako prdel na hrnec a humor jakbysmet. Postavy jsou k popukání, dialogové repliky taky, humor má často narážky ve světovém měřítku a ta britská suchost tomu ještě nahrává. Já prostě miluju tyhle prosté irské buranské osoby, které v sobě skrývají mnohem víc, než kdejaké americké sitcomské skořápky sypající jednu trapnost za druhou. Takhle já si představuju komedie, a věřím, že Extra Ordinary bych si s chutí dala klidně ještě jednou. Viděno v rámci Dnů evropského filmu v HK. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější chvilky za mě byly vždy , když se do Martina vtělila neposedná nebožka Bonnie . Jinak ošklivější herečku pro hlavní roly snad ani vybrat nemohli . Belgické a Irské turistky všude po světě bývaly kdysi pověstné svým sexepílem , tahle pani to jen potvrzuje. A trochu si mohli pohrát s tím bubákem , vypadal jako když sem přišel z nějakého rodinného filmu z 50 . let. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama