Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (127)

shyster 

všechny recenze uživatele

Netflix ty dokumenty prostě umí! Nikdy jsem nebyl fanoušek motoristického sportu. Přiznám se, že jsem viděl jen pár závodů formule 1 (a to asi ještě nikdy celý závod), a to je všechno. Tenhle dokument mě však chytnul a všechny 3 série (zatím jen 3 série) jsem sjel na jeden zátah. Kvalitu si to drží po všechny 3 série vysoko (a přidání Ferrari a Mercedes od 2. série zážitek jen vylepšilo). Ani ta BLM tečka na konci 3. série mě nijak nevadila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„PROČ SLEDUJETE FORMULI 1? CHCETE VIDĚT AKCI. CHCETE VIDĚT DRAMA. CHCETE VIDĚT JAK SLABŠÍ AUTO ZAJEDE SKVĚLÝ VÝSLEDEK. PŘÍBĚH. KAŽDÝ ZÁVOD BY MĚL MÍT PŘÍBĚH....“ /// Informace, týmy, auta, lidi… cirkus jménem Formule 1. Krásný záběry, rozhovory, monology, emoce…. a když během závodu auto zastaví a pilot vypne motor, je to jako smrt! … Už dávno nejsem fanda F1. Mám rád sport, soutěžení, napínavý okamžiky…. A tenhle seriál je lepší než jakejkoliv závod! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

jirijost 

všechny recenze uživatele

Skvělý napínavý seriál o zákulisí Formule 1, dozvíte se věci ke kterým se normálně nemůžete dostat. Baví mě hlavně prostředí menších týmů jako je Haas nebo Renault. Týmy jako Mercedes nebo Ferrari si dávají až moc velký pozor na pusu. První série možná o fous lepší než druhá, přesto to pořád nemá chybu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Drive to Survive rozhodně není dokument, ale spíše reality show z prostředí formule 1. K něčemu co by se dalo nazvat náhled do pozadí dochází tak maximálně v první sezóně, které je ještě umírněná, snaží se diváka místě poučovat a seznamovat s prostředím závodních týmů a strukturou celého mistrovství světa. Jako jediná je též chronologická a jako časová osa jí slouží samotný šampionát. Díky tomu dochází i k něčemu, co bychom mohli nazvat pozvolnou gradací. V dalších řadách máme možnost sledovat více týmů, které pochopily, že jim Netflix umožňuje získat mediální prostor, o které, zatím ani nepomýšlely. K divákům týmy samozřejmě nepustí nic co by nechtěly a spíše si vytvářejí nablýskané selfpromo. Celá tahle podívaná je pompézní a dělá z téměř všech postav až ikony. V jednotlivých dílech stačí aby se jednotliví protagonisté procházeli po padocku za doprovodu dynamické hudby a je to prostě zatraceně cool a tohle dokáží tvůrci udělat skoro z každé události. V první řadě stálo za zmínku, že si autoři dokázali pro jednotlivé díly vybrat určité malé příběhy a dodat jim na hloubce, v dalších řadách už tyhle příběhy skoro až sami vytvářejí. Trochu mi to občas připomínalo The Amazing Race, kdy je divák na konci některých dílů nervózní, protože závěrečný běh vypadá v televizi neskutečně vyrovnaně, i když týmy dělí dlouhé desítky minut. Ale ono to vůbec nevadí, protože to funguje opravdu skvěle. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech všude kolem jsem se donutil a nelituji jediné vteřiny! Aby vás chytl dokument o něčem, co už skoro 20 let nesledujete, to už chce opravdu talent...Je to poutavé, atraktivní a sexy. Geniálně nasnímané a sestříhané. Nechybí spousta minipříběhů a postav, konfliktů a zákulisních informací. Dokonalá reklama na F1, která si paradoxně podkopla nohy tím, že část diváků nebude sledovat každý týden ty dvouhodinové závody, ale radši si pak dá maraton 10 dílů uplynulé sezony. A já se k nim hrdě hlásím. P. S. o jeden poctivý kvalt záživnější než výborné, ale roztahané The Last Dance. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Závodní silniční monopost se také běžně nazývá formule či formulový vůz. Toto označení pochází z přelomu 40. a 50. let 20. století, kdy FIA ustanovila („zformulovala“) nová pravidla pro závody monopostů. Výsledkem byly kategorie Formule 1, Formule 2 a Formule 3. Výraz „formule“ tedy v původním smyslu znamená něco jako „předpis pravidel“. V přeneseném významu se dnes používá jako označení pro takřka jakýkoli silniční závodní monopost. (sator)
  • Max Verstappen, jezdec stáje Red Bull Racing, odmítl ve 4. sérii poskytovat štábu unikátní rozhovory a podílet se tak na seriálu. Důvodem bylo, že podle jeho názoru Netflix vytrhával věty z kontextu a vytvářel mezi jezdci rivalitu, která ve skutečnosti neexistovala. (mjech)
  • Tato epizoda přeskočila druhý a třetí závod, Velkou cenu Bahrajnu a Velkou cenu Číny, a pojednává o čtvrté a páté Grand Prix. (Kubaaa97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama